Antikoncepce po 40

565
27.9.23 23:39

Antikoncepce po 40

Ahoj,

jakou berete antikoncepci po 40 a vyhovuje vám?
A prosím i o negativní zkušenosti - jakou naopak nebrat. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5629
27.9.23 23:45

Elonvu

Doporučuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21644
28.9.23 02:42

Hormonální tělísko. Jsem velmi spokojená, už mám několikáté v řadě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
28.9.23 05:49

Také doporučuji hormonální tělísko, mám Mirenu a jsem max spokojená ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2998
28.9.23 05:54

Já jsem si nechala Mirenu zavést v 44 letech.
Rok spineni, lehké krvácení, snad ob dva dny. Po roce mi samovolne vypadlo.
Sedm tisíc v záchodě a téměř rok bez sexu bez stresu, ze to zase bude špinit.
Ale prý jsem, dle gynekologa, byla ojedinělý případ komu HT nesedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58838
28.9.23 07:44

Žádnou, ochranu vyřešil manžel.
Vyzkoušela jsem různou antikoncepci, i když žádná nebyla špatná, tak s žádnou jsem nebyla úplně spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
28.9.23 09:15

Sterilizace.. Pár tisíc a jsi bez starostí. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
28.9.23 10:10

@adusinka 40 mi teda jeste neni, ale vazne mas potrebu si huntovat telo? Pokud pro to neni jiny zdravotni problem tak bych nebrala nic. Je neuveritelne, jak se lide nechaji poskozovat kvuli par stykum za mesic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
28.9.23 10:13
@lucyk90 píše:
@adusinka 40 mi teda jeste neni, ale vazne mas potrebu si huntovat telo? Pokud pro to neni jiny zdravotni problem tak bych nebrala nic. Je neuveritelne, jak se lide nechaji poskozovat kvuli par stykum za mesic.

Ale tak zas to má pozitivum. Zisky pro farmaceutický průmysl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6238
28.9.23 10:19
@lucyk90 píše:
@adusinka 40 mi teda jeste neni, ale vazne mas potrebu si huntovat telo? Pokud pro to neni jiny zdravotni problem tak bych nebrala nic. Je neuveritelne, jak se lide nechaji poskozovat kvuli par stykum za mesic.

Takhle bych to úplně neřekla. Zase na přerušovaný styk spoléhá tolik žen a třeba kamarádka teď ve 45 těhotná. Dost o tom přemýšlela a dítě si nechá, ale těch co chodí na potraty je dost, tak nevím co je zdravější pak. Ono 2× za rok potrat taky nic moc nebo děti každý rok… Dost kamarádek má furt sex pravidelně, pomalu každý den, tak berou antikoncepci.

Příspěvek upraven 28.09.23 v 10:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
28.9.23 10:20
@lucyk90 píše:

Já to vidím takhle tak. Takže kondomy a ne, nevyhovuje, protože jsme to dlouhá léta nemuseli řešit. Ale já nechci hormony a manžel nechce sterilizaci, tak co jiného zbývá.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
28.9.23 10:20

Já neberu nic :D ale jsem už za zenitem

• Citovat
  • Upravit
5629
28.9.23 10:23
@nikitice píše:
Takhle bych to úplně neřekla. Zase na přerušovaný styk spoléhá tolik žen a třeba kamarádka teď ve 45 těhotná. Dost o tom přemýšlela a dítě si nechá, ale těch co chodí na potraty je dost, tak nevím co je zdravější pak. Ono 2× za rok potrat taky nic moc nebo děti každý rok… Dost kamarádek má furt sex pravidelně, pomalu každý den, tak berou antikoncepci.Příspěvek upraven 28.09.23 v 10:20

No ve 45 je to téměř zázrak. Jestli ona kamarádka trochochu nekecá. Jako možné to je. Ale Šance ja tak půl procenta na cyklus, i když se člověk snaží. Z prerusovaneho styku pak zcela mizivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.9.23 10:43

Že je antikoncepce svinsto, to neposlouchej. To jsou jen takový babský pověry a kecy. My se spoléháme na přerušovaný styk, ale já jsem s plodností už za zenitem. V našem okolí má drtivá většina chlapů sterilizaci a maximálně si to chválí.
@freeport nejsi ojedinělá, těch, co jim nesedla Mirena, znám víc.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.9.23 11:00
@nozu píše:
Hormonální tělísko. Jsem velmi spokojená, už mám několikáté v řadě.

Já taky, už mám třetí a na jaře si jdu pro čtvrté. Teď mi dají menší velikost, protože mám 47 a děloha se věkem zmenšuje. Mám s tím pohodlný život bez menstruace. Navíc mě chrání proti rakovině endometria, kterou máme v rodině.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1