Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@nikitice píše:
A neměla bys pracovat na manželovi, než třeba na dalším dítěti z mrazáku? To máš jako nějakou náhradu lásky? Může ti být pak 80 až budeš mít první vnouče, to děti fakt ocení. Mrzelo mě, že nemám ani jednu babi nebo dědu no. U babičky i mamky to byl prostě omyl -nejen babička měla mamku omylem, ale i mamka mě už. Bych to snad vyčítala rodičům, že mě měli tak pozdě a nemám babičky a ještě staré rodiče, kdyby to udělali úmyslně.
Ne
@Polední bouře píše:
Ne
Tak hlavně, že budou mít děti plnohodnotný láskyplný vztah obou rodičů, nebude jim nic chybět atd. syn je třeba rád, když vidí, jak se objímáme, že se máme rádi. To je také důležité. Mně se to líbilo vždy u manželovo rodičů. Syn byl letos i prostě rád, že budu s tátou. Kdysi byl nějakej špatněj, když jsme na sebe neměli čas.
A co teda první dítě? jak to bere? Chce další sourozence? Kamarádky syn právě ne a skončí to tak, že odejde, tudíž přijde trochu o své první dříve třeba.
@nikitice píše:
Tak hlavně, že budou mít děti plnohodnotný láskyplný vztah obou rodičů, nebude jim nic chybět atd. syn je třeba rád, když vidí, jak se objímáme, že se máme rádi. To je také důležité. Mně se to líbilo vždy u manželovo rodičů. Syn byl letos i prostě rád, že budu s tátou. Kdysi byl nějakej špatněj, když jsme na sebe neměli čas.
A co teda první dítě? jak to bere? Chce další sourozence? Kamarádky syn právě ne a skončí to tak, že odejde, tudíž přijde trochu o své první dříve třeba.
Syn má ségru rád. A když jsme se kdysi před ním objimaly když byl mrne, tak nás šel vždycky hned zmlátit ![]()
A už vidím jak vás syn v jeho věku řeší, jestli se objimate ![]()
A jako teda nevidím důvod se ptát prvniho jestli ty trochu nelitujes, že to druhé nedopadlo. Zní to tak.
@Polední bouře píše:
Syn má ségru rád. A když jsme se kdysi před ním objimaly když byl mrne, tak nás šel vždycky hned zmlátit![]()
A už vidím jak vás syn v jeho věku řeší, jestli se objimate
A jako teda nevidím důvod se ptát prvniho jestli ty trochu nelitujes, že to druhé nedopadlo. Zní to tak.
A proč by neřešil? Má tátu rád. On mi i řekne „mami jdi k tátovi, je nějakej smutnej“. Hele on se o oba bojí. Loni manžel záchranka, předtím rok já v nemocnici 32 dní. On je náš malej furt. Holky ho ještě nebaví, ale to většinu jeho kamarádů. Nebo nepotkal pravou, nevím. Ještě chodí do kina se mnou ![]()
Nechápu to poslední větu. Co zní? Čtu to xkrát po tobě a nevím, jak to myslíš. Ptát se prvního jestli já nelituji, že druhé nedopadlo?
@nikitice píše:
A proč by neřešil? Má tátu rád. On mi i řekne „mami jdi k tátovi, je nějakej smutnej“. Hele on se o oba bojí. Loni manžel záchranka, předtím rok já v nemocnici 32 dní. On je náš malej furt. Holky ho ještě nebaví, ale to většinu jeho kamarádů. Nebo nepotkal pravou, nevím. Ještě chodí do kina se mnouNechápu to poslední větu. Co zní? Čtu to xkrát po tobě a nevím, jak to myslíš. Ptát se prvního jestli já nelituji, že druhé nedopadlo?
Aha vypadl mi kus věty. Prvního bych se nepřála, zda chce druhé. A vypadá to, že litujes, že druhé nedopadlo, a tak si to tu snažíš racionalizivat, že je to vlastně dobře.
@Polední bouře píše:
Aha vypadl mi kus věty. Prvního bych se nepřála, zda chce druhé. A vypadá to, že litujes, že druhé nedopadlo, a tak si to tu snažíš racionalizivat, že je to vlastně dobře.
To vůbec, to by byl v tu dobu rád. Byli mu v tu dobu dva. To by bylo jiné a i kdyby to bylo v těch mých 41, tak my třeba máme byt 5+1 a syn by to zvládl. Teď už ne já, mám jiné cíle prostě. Fakt se chci nekam podívat. A kamarádka- její syn odejde, protože mají byt v tom podnájmu. Už tak je to jako tip top. Fakt už nechtěla díky cenám a i ji to asi už nebavilo to čekat každý měsíc. Majitelka jim to zvedla o dva litry, elektrika stoupla, jídlo a manžel přestal dělat okna, šel k lešení. Začali se dost hádat kvůli penězum a že se odstehují na Moravu a najednou těhu, když i v práci říkala, že snad odejde sama. Mají 3+1 takový menší, takže syn nadšen.
@Polední bouře píše:
Tak to měli asi kvalitní vztah, když je mimino dovede k rozvodu
Mít dítě skoro v padesáti, tak se z toho sesypu. Fyzicky i psychicky.
@Veveří píše:
Mít dítě skoro v padesáti, tak se z toho sesypu. Fyzicky i psychicky.
To bych si ještě tak před 10 let myslela taky. Kolik ti je?
@Polední bouře píše:
To bych si ještě tak před 10 let myslela taky. Kolik ti je?
Právě že skoro 50 a už bych na to neměla.
@Capelucia píše:
Já to vidím takhle tak. Takže kondomy a ne, nevyhovuje, protože jsme to dlouhá léta nemuseli řešit. Ale já nechci hormony a manžel nechce sterilizaci, tak co jiného zbývá.
Na sterilizaci jdi ty, ne manžel ![]()
@Veveří píše:
Právě že skoro 50 a už bych na to neměla.
No já i snad psychicky s tím co se dnes děje ve světě. Už takhle se občas bojím čeho se dočká syn. Když nebudu brát politiku a války, tak bych nechtěla přivést na svět dítě, které nezaopatřím. Třeba Gott nechal po sobě dětem dost, ale i tak nemají toho tátu. Zas nemusí se tolik omezovat a trhat si od pusy kvůli bydlení. Věřím, že když jde do toho někdo tak pozdě, tak už toto má vyřešené. Kamarádka -exkolegyně je prostě nerozumná, že sama nemá peníze, své bydlení, neměla ani na první dítě-nejezdilo už se školou na hory, jelikož nebylo a pak má další. Někdy si ženská pořídí dítě, jako mazlíčka, že vyprchala láska doma a vůbec ji nevadí, jak těžký život třeba dítěti připraví ještě při dnešním zdražování. Tak neřeší to dost lidí.
@rejžička píše:
Na sterilizaci jdi ty, ne manžel
Já taky nechci
. Trochu se bojím, že by mi to rozházelo hormony a do přechodu nespěchám. I když nevím, jestli to má vliv. Prostě taky nechci. Úplně mi stačili sekce.
@Capelucia píše:
Já taky nechci. Trochu se bojím, že by mi to rozházelo hormony a do přechodu nespěchám. I když nevím, jestli to má vliv. Prostě taky nechci. Úplně mi stačili sekce.
To jsou nesmysly. Při sterilizaci se odebírají vejcovody a ty nemají žádný vliv na hladinu hormonů.
@Janli píše:
To jsou nesmysly. Při sterilizaci se odebírají vejcovody a ty nemají žádný vliv na hladinu hormonů.
A ten přechod stejně přijde, dřív nebo později. To je argument proti sterilizaci taky trochu vedle.