Antikoncepce po 40

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13197
28.9.23 14:45
@Polední bouře píše:
No, to si něco nalhávat ty. Zivotaschopnost vajíček nejde nijak vyšetřit a doktor z toho má prachy.

Šance v jednotkách promile.

Můžeš si mě urážet kolik chceš, ale i ivf záleží na tom, jaký si tam doneses buňky. A moje buňky byli evidentně dobrý a ještě si tam dojdu do mrazáku pro sourozence :mavam:

prosim te, z ceho ma doktor prachy? normalni preventivni prohlidka :lol: kdyz mas bunky dobry, proc jsi musela na ivf?… za me sance otehotnet po 40tce je mnohem vice nez jednotky promile… nalhavej si nam tu co chces, vsechny mame kolem sebe par zenskych, ktere otehotnely prirozene v tomto veku :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
28.9.23 14:47
@Polední bouře píše:
No, já už mám dítě 21lete. Rozdíl mezi 15 a 18 je hlavně v tom, že bez dítěte je prázdno.

nevim, jak to mas ty, ale pro me bude dite mym ditetem i po 18tem roce :nevim:… a verim, ze se budu umet zabavit i jinak nez plozenim dalsich potomku, aby mi delaly animatora me zabavy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6250
28.9.23 14:52
@markytka3 píše:
nevim, jak to mas ty, ale pro me bude dite mym ditetem i po 18tem roce :nevim:… a verim, ze se budu umet zabavit i jinak nez plozenim dalsich potomku, aby mi delaly animatora me zabavy :lol:

no můj bobík, miminko 18 :srdce: jsem mu říkala, že příští rok pojedeme sami na dovču a on „buď se mnou nebo se mnou“ :srdce:
Jinak jsem přemýšlela jestli vzít třeba praneteř a manžel nechce. On se i těšil, že se budeme moc právě víc odvázat i jako si dát nějaký drink a pak na pokoji to taky bude veselejší, když nebude pod nohama přistýlka :mrgreen: a už ta myšlenka na neteř není. Fakt to bylo super mít dva pokoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
28.9.23 14:53
@nikitice píše:
no můj bobík, miminko 18 :srdce: jsem mu říkala, že příští rok pojedeme sami na dovču a on „buď se mnou nebo se mnou“ :srdce:
Jinak jsem přemýšlela jestli vzít třeba praneteř a manžel nechce. On se i těšil, že se budeme moc právě víc odvázat i jako si dát nějaký drink a pak na pokoji to taky bude veselejší, když nebude pod nohama přistýlka :mrgreen: a už ta myšlenka na neteř není. Fakt to bylo super mít dva pokoje.

Já jen doufám, že pojedu na dovolenou sama dřív, než dítě bude mít 18. To by mě kleplo. Chci konečně na surfing nebo aspoň na týden na kolo, pokud možno sama.

• Citovat
  • Upravit
6250
28.9.23 14:58
@Polední bouře píše:
No, já už mám dítě 21lete. Rozdíl mezi 15 a 18 je hlavně v tom, že bez dítěte je prázdno.

A hele co tak děláte s manželem? My třeba chodíme oba do fitka resp. všichni tři. Právě je to teď super ve třech. Kdybych nedej bože otěhotněla, tak jsem doma a manžel se synem ve fitku. Fakt by mě to mrzelo. První rok jsme tam prostě trojka :srdce: Dovča v Řecku je s fitkem, tak to teda bylo vždy. Hledám na únor se vším všudy - velké fitko, bazén vnitřní i venkovní, minigolf.. Prostě pardon, že si třeba život naplňujeme jinak, než miminem. Já fakt nevím kam dřív. Mám červenec dva týdny Řecko už, srpen chci opět Bulharsko a koukám na únor kam za teplem a do toho bych chtěla aspoň jednou za měsíc nějaký víkend jen s manželem u nás, kino. Prostě jsem objevila Ameriku, jak se říká. Chuť volnosti, jako dřív. Byli jsme bez dítěte 6 let a taky si to užívali, ani se mi nechtělo přestat, on byl ten kdo víc chtěl dítě a pak smaozřejmě oba druhé a pak znova. Teď chci ten život co byl dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6250
28.9.23 15:02
@Mango_Lassi píše:
Já jen doufám, že pojedu na dovolenou sama dřív, než dítě bude mít 18. To by mě kleplo. Chci konečně na surfing nebo aspoň na týden na kolo, pokud možno sama.

Tak mě to nevadilo, já zas ráda ty společné i na těch kolech. Prosím tě, manžel říkal, že do Barcelony by zas rád i se synem, když jsem to zmínila, aby mu ukázal tu architekturu.
Dělali jsme dost věcí společně nebo jeli společně a tam se trhli. Jako ve Španelsku jsem jela na celý den na Gibraltar sama 330 km. Zase sama jako sama nepotřebuji být, jsem sama dost v práci. Třeba teď. Čas s manželem mi chybí víc, než se synem. Mám a měla jsem dost volných všedních dní, takže celé roky spíš se synem, než s manželem různé aktivity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6250
28.9.23 15:10
@nikitice píše:
Tak mně to nevadilo, já zas ráda ty společné i na těch kolech. Prosím tě, manžel říkal, že do Barcelony by zas rád i se synem, když jsem to zmínila, aby mu ukázal tu architekturu.
Dělali jsme dost věcí společně nebo jeli společně a tam se trhli. Jako ve Španelsku jsem jela na celý den na Gibraltar sama 330 km. Zase sama jako sama nepotřebuji být, jsem sama dost v práci. Třeba teď. Čas s manželem mi chybí víc, než se synem. Mám a měla jsem dost volných všedních dní, takže celé roky spíš se synem, než s manželem různé aktivity.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6250
28.9.23 15:20

@Polední bouře A já vůbec nezlehčuji tvůj život, tvé kalhoty nenosím. I věřím ti a chápu, že i sam a věříš jen tomu svému. Nechápu tvé narážky jako, že mi napíšeš, že do 43 chtěla a ve 45 ne. Vše se tolik mění. Loni mi umřel táta, s mamkou jsem byla letos u moře a mamka už se bojí, tak měla kruh a bude prostě hůř. Přemýšlíme i o tom si pak mamku vzít co nejblíže. O tchýni ani nemluvím, té je 82 a sama říkala, že by se nám musela přiblížit. Člověk aby měl najednou energie, včetně té praneteře, která sejde schody a je u nás. :mrgreen: Proč se cítíš sama? Nemáš už rodiče? Manžel se ti nevěnuje? Nemáš přátelé? Já konečně dostávám čas na přítelkyni se ktetou se přátelím 25 let a nějak nám to dost nevycházelo nebo loni jsem byla se ségrou párkrát se koupat. Ona má už dospělého syna, tak jsem to byla já, kdo neměl více času a já zas trávím víc času s tou maminkou. Sestřenka se starala třeba do poslední chvíle o maminku a teď zas o tátu. To je teprve „dítě“ Ale mezitím žila v Irsku, něco si užila, když děti vyrostly. Někde člověk musí načerpat tu energii pro vnoučata či starší rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6250
28.9.23 15:27
@Josefuna píše:
A co tím vším chceš teda říct? Že ženy 40+ nemají brát antikoncepci, protože jsou neplodné. Ty bereš neplodnost podle počtu narozených dětí ve věku 45+, ale to, že se ženám v tomto věku nenarodí už tolik dětí, neznamená, že jsou neplodné, ale to, že už děti vesměs mají a další nechtějí. Nedá se z toho usoudit, že jsou neplodné, protože v tomto věku je málo rodiček.

Pravda. Ono je málo těch, které nemají antikoncepci nebo tělísko, takže nemůžou rodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
28.9.23 15:32
@Janli píše:
Ale to je v pořádku, že jsi šla na IVF. Chtěla jsi dítě, udělala jsi pro to všechno. Ale proč tady všechny přesvědčuješ, jak je otěhotnění po 40 nepravděpodobný, to nechápu…. Spousta žen je do padesáti stále plodná…

No, já na to přečetla docela dost studií. Tak do 43 snad. Do padesáti spousta fakt ne. Píšu to, protože mnohé ženy jsou mimo realitu… Jak se potvrzuje i zde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
28.9.23 15:35
@Janli píše:
Tvoje buňky jsou evidentně dobrý, takže by jsi nejspíš otěhotněla i bez ivf, jen jsi neměla trpělivost. Kdyby jsi byla neplodná, tak nemáš ani embryo. O tom to je. Takže ty tady jen potvrzuješ, že ženský jsou plodný i po čtyřicítce….. :mrgreen: :mavam:

Jenže ta kvalita klesá z každým měsícem a bůh ví, jestli třeba někde nebyly ucpaný trubky, protilátky proti spermií. Pak tu máme hafo žen, kterým se nepodařilo získat vajíčka, nebo se jim všechna embrya rozpadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
28.9.23 15:36
@markytka3 píše:
prosim te, z ceho ma doktor prachy? normalni preventivni prohlidka :lol: kdyz mas bunky dobry, proc jsi musela na ivf?… za me sance otehotnet po 40tce je mnohem vice nez jednotky promile… nalhavej si nam tu co chces, vsechny mame kolem sebe par zenskych, ktere otehotnely prirozene v tomto veku :mavam:

Ono v tom hraje víc faktorů, než ty bunky
Ve 40 je to asi 5% na cyklus a rychle to klesá. Po 45 jsou to fakt ty promile.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
28.9.23 15:38
@nikitice píše:
A hele co tak děláte s manželem? My třeba chodíme oba do fitka resp. všichni tři. Právě je to teď super ve třech. Kdybych nedej bože otěhotněla, tak jsem doma a manžel se synem ve fitku. Fakt by mě to mrzelo. První rok jsme tam prostě trojka :srdce: Dovča v Řecku je s fitkem, tak to teda bylo vždy. Hledám na únor se vším všudy - velké fitko, bazén vnitřní i venkovní, minigolf.. Prostě pardon, že si třeba život naplňujeme jinak, než miminem. Já fakt nevím kam dřív. Mám červenec dva týdny Řecko už, srpen chci opět Bulharsko a koukám na únor kam za teplem a do toho bych chtěla aspoň jednou za měsíc nějaký víkend jen s manželem u nás, kino. Prostě jsem objevila Ameriku, jak se říká. Chuť volnosti, jako dřív. Byli jsme bez dítěte 6 let a taky si to užívali, ani se mi nechtělo přestat, on byl ten kdo víc chtěl dítě a pak smaozřejmě oba druhé a pak znova. Teď chci ten život co byl dřív.

Tak mi toho taky dost procestoval zelan, Japonsko, Keňa a další…
Ale nějak už mě to moc nebere. Ani manžel, ani návštěva všech zadeli světa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6250
28.9.23 15:58
@Polední bouře píše:
Ale nějak už mě to moc nebere. Ani manžel, ani návštěva všech zadeli světa.

My 6 let jezdili jen po čechách, Polsko, Slovensko a pak se synem víceméně každý rok na ty dovolené s animačními programy. Přestala jsem i pracovat kvůli druhému těhu, abych měla čas na obě děti na 100%. To druhé se nepovedlo, ale i tak jsem byla doma a věnovala se synovi prostě až doteď na maximum. Aspoň jednou za měsíc kino do 16 let, nějaký parník, výlet, koupání, zážitky přes slevomat. Spousta volného času přes týden a nejvíc s ním. Manžel se více účastnil přes víkend a vše prostě společně. Sex jako nebyl posledních pár let na denním pořádku, syn chodí spát poslední a nikam moc nechodil na té základce a pak jsem začala mít problém já, to vyřešila operace. No a teď se to fakt zmenilo. Vidíš Japonsko, tam chce syn, tak už jsem to zkoumala.
A co tvůj syn 21 let? Je s váma? Já doufám, že budeme mít dobré vztahy. Říkám mu, že když bude mít holku, může jet s náma klidně za rok.
Jako já třeba bych se chtěla věnovat vnoučeti, tak jako ségra no a ne vláčet své dítě a ještě vnoučata nebo i jako po sobě pár let a pak starost o maminku nebo tchýní. Někde cítím, že potřebuji energii do dalších let. Nějak jsem teď neměla né čas, ale chuť asi se courat s praneteří. Už předtím jsem dva roky hlídala holčičku 3 roky. I doma mi vadí už vše dávat nahoru, když přijde. Ale tak jednou to třeba udělám ráda, když bude mít syn děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6250
28.9.23 16:11
@Polední bouře píše:
Ale nějak už mě to moc nebere. Ani manžel, ani návštěva všech zadeli světa.

A neměla bys pracovat na manželovi, než třeba na dalším dítěti z mrazáku? To máš jako nějakou náhradu lásky? Může ti být pak 80 až budeš mít první vnouče, to děti fakt ocení. Mrzelo mě, že nemám ani jednu babi nebo dědu no. U babičky i mamky to byl prostě omyl -nejen babička měla mamku omylem, ale i mamka mě už. Bych to snad vyčítala rodičům, že mě měli tak pozdě a nemám babičky a ještě staré rodiče, kdyby to udělali úmyslně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí