Antikoncepce po dětech?

483
21.10.08 21:03

antikoncepce po dětech?

Ahoj holky,
vím že můj dotaz je hodně předčasný, ale napadlo mě jakou antikoncepci použít nebo zdali vůbec nějakou použít až budeme mít druhé dítě a pak už žádné chtít nebudeme.
V současné době se už dva a půl roku snažíme o druhé a nic. Pokud se to podaří až po lékách, je vůbec do budoucna antikoncepce potřeba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Taz
630
21.10.08 21:58

Ahoj! pokud nechceš neplánovaně otěhotnět, tak antik. určitě ano! Takovejch už bylo, co nemohli otěhotnět několik let, nakonec třeba až přes IVF a pak otěhotněli přirozeně a třeba i neplánovaně… Jakou antik. neporadím… Já nechtěla už HAK, tak mám tělísko bez hormonů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
22.10.08 07:57

Ahoj, určitě je antikoncepce nutná. Věř, že zrovna neplánovaně by se ti to povedlo hned. Já po porodu už nechtěla HA tabletky, tak mám kroužek Nuovaring a jsem moc spokojená. Nemusím každý den myslet na tabletku a jsem chráněná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
22.10.08 08:46

Určitě, já půjdu zase do Mireny, do tělíska, byla jsem s ním před Sárou moc spokojená. A Nuvaring jsem měla taky a spokojenost veliká!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
22.10.08 08:55

Samozřejmě že je Antiko potřeba. Pokud nechceš brát hormony tak sou kondomy, čípky-krémy, nehormonální tělísko… Já mam Nuvaring.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
22.10.08 11:30

holky, k tomu Nuvaringu - mel u vas vliv na snizeni chuti na sex? ja mam pres pul roku mirenu a jsem totalne frigidni :( nehlede na prisernou kvalitu pleti atd. Takze Mirenu nechavam vyndat a resim, co dal…jestli klasicky prasky nebo prave tento krouzek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
22.10.08 11:42

Mě kroužek dělal jen prvni dva měsíce špatnou pleť jinak nic. Teď už je vše ok a co se chuti na sex týče, myslím, že mi ta jistota, že neotěhotním spíš prospívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
22.10.08 13:26
cmelda píše:
holky, k tomu Nuvaringu - mel u vas vliv na snizeni chuti na sex? ja mam pres pul roku mirenu a jsem totalne frigidni :( nehlede na prisernou kvalitu pleti atd. Takze Mirenu nechavam vyndat a resim, co dal…jestli klasicky prasky nebo prave tento krouzek…

Ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
22.10.08 13:39

K tomu Nuvaringu, ten je hormonální, že? Neexistuje něco nehormonálního? Já kdysi Ha - prášky a měla jsem hrozné problémy i s těmi nejdražšími jako otoky a vůbec po vysazení rozházení celého cyklu na strašně dlouho. Tak bych prášky už nechtěla. No a nevím jak dalece souvisí ten kroužek s hormonami v práškách?
A taky by mě zajímalo jestli se ten kroužek dobře nasazuje?
A co třeba injekce, nevíte něco o tomto způsobu antikoncepce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
22.10.08 18:10

Nuvaring je hormonální, sou tam nízký dávky hormonu. Nehormonální sou určitý tělíska. Takže Nuvaring je stejný jako ty nízkodávkový HA jako např. Jeanine atd. Nasazuje se dobře. A do injekce bych nikdy nešla, to je podle mě jedna z nejhorších antikoncepcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
22.10.08 20:00

Já jsem tedy volila hormonální tělísko Mirena, příznivcem hormonů taky rozhodně nejsem, ale s tím nehormonálním Dana jsem se narodila já, tak to nechci riskovat. Přijde mi, že lokálně ten hormon tolik škody nenadělá.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.10.08 12:10

Je tady někdo, kdo volí prezervativ?

Jsem tak staromódní, že si myslím, že na antikoncepci by se měli podílet oba? Takže pokud např. žena bere nějakou dobu HA (řekněme před porodem), měl by pak partner používat prezervativ (asi tedy po dětech)?
Jemu to neublíží a mnohým holkám hormony ano, všichni víme, že HA po 35. roce věku je ze zdravotního hlediska opravdu otázkou a je otázkou i dřív.

Pro mě je milionkrát lepší prezervativ než mít v sobě nějaká nehormonální tělíska (fuj, už jen ta představa), nebo i hormonální nebo se ládovat hormonama.

Neřeknu přechodně, ale celý život? Do kdy že jsme plodní? Do 45?

Pokud počítám sexuální život od 17 a 2 děti a na každé čekání půl roku - tak je to 25 let na hormonech nebo s čímsi cizím v děloze. A to mi přijde opravdu velká oběť.

• Citovat
  • Upravit
483
23.10.08 12:27

Nám se to tedy s kondomem nikdy moc nelíbilo a tak tuto antikoncepci nevolíme.
Tak pokud do té doby ještě něco nevymyslí, asi zvolím také ten kroužek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
23.10.08 15:07

anonymni, teda nevim, ale predstava, ze bych mela dozivotne soulozit jen pres gumu…no diky teda… to ja doborovolne do sebe ty nizky davky hormonu tlacit hodlam, aspon mam i lepsi plet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.20 20:16

Antiko po dětech

Ahoj, oživuji diskuzi.
Máme malé děti (oboje akutní SC). Jakou zvolit nejvhodnější antiko? Před dětmi jsem brala 10 let HA, vyhovovalo mi to, ale nyní mi to lékař kvůli vysokému tlaku a riziku trombozy nedoporučuje… jsem na tom asi takto:

• HA je pro mě riziko viz výše. Vždy mi ale vyhovovala a považuju to za nejspolehlivější
  • tělísko - po 2×SC a při anomálii na děloze ho nemůžu mít
  • kroužek - zkoušela jsem, nevyhovovaly mi ty hormony v něm
  • kondom - mě vždycky není příjemný i s hodně lubrikantem navíc
  • náplasti -? nemám zkušenost, neodlepuje se to? Nechytá to špínu?
  • pharmatex - odrazujímě neg. recenze že to teče + složitá aplikace + zákaz mytí mýdlem
  • injekce?
  • sledování cyklu dost těžko, mám velmi nepravidelný
  • sterilizaci nechci. Další dítě rozhodně neplánuji, ale co já vím jestli si to za x let nerozmyslím, je mi teď 30.
  • něco jiného?

Přerušce nevěřím

Máte to někdo podobě? Jak to řešíte :think:? Díky :oops:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí