Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všichni,
po 5 letech jsem si zapomněla vzít jeden prášek antikoncepce (byl 9. na platíčku) a druhý den jsem si vzala dva a večer jsem měla nechráněný styk. Myslíte si že bych mohla být těhotná? Vím, že to zní dívně - sama bych tomu nevěřila, ale už od od soboty je mi špatně od žaludku. Nemáte někdo podobnou zkušenost?
Děkuji za jakoukoliv odpověď. ![]()
Ahojky, vyloučeno to samozřejmě není, ale pokud je to 9. prášek v pořadí, jsi ve druhém týdnu užívání HAK, kde je pravděpodobnost, že při zapomenutí ti selže menší, než kdybys zapomněla užít z platíčka z prvního nebo třetího týdne. Pokud ji užíváš dlouhodobě, spíše se o těhotenství jednat nebude. Ale jak říkám, vyloučit se to samo nedá. Každopádně pokud takhle zapomeneš užít prášek, pravidlo je užít jej co nejdřív si vzpomenu (do 12 hod. je účinek antikoncepce zachován), pokud je to více jak 12 hod. tabletuku vynechám, rovnou beru další, ne dvě naráz.
Přeju ať to dobře dopadne ![]()
Btw. nepíšeš, který den cyklu jsi teď?
Jsem už skoro na konci - v pátek bych měla dostat MS.
taky si myslím, že nejsem těhotná - byla by to náhoda jak blázen, jen mě zaráží ta nevolnost.
Pokud zapomneš, máš se podívat do příbalového letáku Tvé antikoncepce. Jsou tam rozepsané situace, co dělat když zapomeneš… Ale fakt pochybuju, že by jsi otěhotněla. No a když zapomínáš a pak jsi nejsi jistá, že antikoncepce je na 100%, asi by to chtělo ještě nečím pojistit, popř. nemít sex… ne?M.
No, stejně nezbývá než počkat, ještě je brzy na to poznat, jestli jsi nebo nejsi těhotná. Nevolnost může být od čehokoliv jiného. Já jsem si kolikrát myslela, že jsem podle toho, že mi bylo špatně a nebyla jsem a teď když jsem otěhotněla, špatně mi vůbec nebylo
. Uvidíš v pátek, kdyžtak testuj.
A není Ti špatně, protože se právě bojíš, jestli nejsi těhu??
![]()
Já zapomínám prášek celkem často, někdy ho beru až druhý den, tedy po déle než 24 hodinách, ale nikdy to neselhalo.
Během užívání prášků jsou vaječníky nečinné, takže by to fakt musela být veeeliká náhoda.
Tak ať to dopadne podle Tvých představ ![]()
M.
Ahoj
Já si myslím,že se každému stane,že zapomene. Když se ti to ještě někdy stane,tak si vezmi hned jak si vzpomeneš.
Pokud to je do 12 hodin,tak jsi ještě chráněná…Neber 2 najednou.Jednou jsem to udělala a druhý den mi bylo špatně.....asi přehormonováno. ![]()
Pokud myslíš,že jsi těhotná,tak si udělej test.A uvidíš. ![]()
ahoj je mi 16.. zapomnela jsem si vzit 2 prasky pondeli a utery, utery jsem si vzala spolecne se stredou a to pondeli jsem vynechala.. v nedeli jsem mela pohlavni styk ale tabletku jsem mela a ejakulace neprobehla do vaginy, je nejake riziko otehotneni? dekuju za odpoved jsem z toho docela spatna. ![]()
Ahoj,
zapomnela jsem jeden prasek antikoncepce
(poradi 5)na druhy den rano,jak jsem to zjistila, jsem vzala 2 naraz,takze zapomenute poradi 5 a pak to 6 pro ten den urcene.
Dva dny na to jsem mela nechraneny sex, jaka je pravdepodobnost otehotneni?
Dekuji za odpoved ![]()
Dobrý den,
někdy během 2 a 3 týdne jsem si zapomněla vzít jednu pilulku a celé to jedno plátičko jsem dojedla tím pádem jakoby o den později, než bych správně měla. K tomu jsem ještě několikrát si ty pilulky vzala s hodinovým zpožděním (ale nikdy nepřekročilo 12 hodin). Už je to 5 dní co jsem antikoncepci dobrala a stále se nedostavila menstruace. Je tu nějaká velká pravděpodobnost, že můžu být těhotná?
A dělala sis tt? antiko neni 100% a když nebereš pravidelně tak zvyšuješ riziko těhu, což víš určitě i ty.
Udělej si test, my ti tu nepovíme jestli těhu jsi nebo ne
![]()
držím palce ![]()
Já mám problém takový, že jsem si v pátek zapomněla HA na intru. Tudíž sem v pátek ani v sobotu večer nemohla vzít. S přítelem jsem styk před tím neměla.. stane se něco když si ty 2 zapomenuté tabletky Vezmu dnes v neděli cca v 18:00..a tu kterou mám brát dnes jako ovykle v 22:45 děkuji za brzkou odpověd… ![]()
Mám problém, dobrala jsem 2.platíčko v balení ale nechtěla jsem menstruaci tak jsem vynechala týdení pauzu. Tedy jsem ukončila užívání 2. platíčka a začala užívat 3. platíčko. První tabletku ze 3.platíčka jsem užila ve středu v 9 hodin večer jako obyčejně každý den. Následné ve čtvrtek ale v pátek i sobotu jsem zapoměla. V sobotu jsem měla pohlavní styk při kterém došlo k ejkuaci do pochvy. V neděli večer jsem tak užila 3 tabletky najednou a dobírám platíčko. Mám si pak udělat týdení pauzu nebo ne? Měním totiž antikoncepsi a po dobrání tohoto platíčka začínám s novou antikoncepsí. Do ted jsem brala Softine a budu začínat s Chloe. Jaká je pravděpodobnost že jsem těhotná? Děkuju za odpoved, jsem s nervama v trapu.
juulia píše:
Mám problém, dobrala jsem 2.platíčko v balení ale nechtěla jsem menstruaci tak jsem vynechala týdení pauzu. Tedy jsem ukončila užívání 2. platíčka a začala užívat 3. platíčko. První tabletku ze 3.platíčka jsem užila ve středu v 9 hodin večer jako obyčejně každý den. Následné ve čtvrtek ale v pátek i sobotu jsem zapoměla. V sobotu jsem měla pohlavní styk při kterém došlo k ejkuaci do pochvy. V neděli večer jsem tak užila 3 tabletky najednou a dobírám platíčko. Mám si pak udělat týdení pauzu nebo ne? Měním totiž antikoncepsi a po dobrání tohoto platíčka začínám s novou antikoncepsí. Do ted jsem brala Softine a budu začínat s Chloe. Jaká je pravděpodobnost že jsem těhotná? Děkuju za odpoved, jsem s nervama v trapu.
V tomhle případě, kdyby ses nerozhodla vynechat tu týdenní pauzu a nenačala další platíčko, tak bys prostě měla normálně MS a antiko chrání i během té týdenní pauzy. Jen se divím že jsi nedostala po těch třech vynechaných dnech normálně menstruaci?
A ty tři najednou je pak už zbytečný.