Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
AHoj,
tento týden končím 6-ti nedělí a uvažuji jakou antikoncepci si zvolit. Prášky nechci jelikož jsem ,,nemožná,, a zapomínám si je brát. Proto jako dobrou volbu vidím antikoncepčí injekce. Chtěla jsem se zeptat na vaší zkušenost s injekcemi, jaká je cena a kdy to začne působit. ![]()
Ahoj, já jsem po porodu tři měsíce a po 6ti nedělí jsem začala brát pilulky Azalia. Gynekolog mi řekl, že při kojení jsou možné pouze pilulky nebo tělísko. Injekce až po ukončení kojení.
co to je za injekce?to neznám my nemáme žádnou antikoncepci nemáme tak se taky chci přiučit ![]()
Injekce pokud si dobre pamatam stoji 300Kc a ucinkuje 3 mesice.
Mám injekce, není to Depo Provera, ale Sayana, stojí 250 na 3 měsíce..
![]()
verjanku píše:
Ahoj, já jsem po porodu tři měsíce a po 6ti nedělí jsem začala brát pilulky Azalia. Gynekolog mi řekl, že při kojení jsou možné pouze pilulky nebo tělísko. Injekce až po ukončení kojení.
Injekce je nehormonální, tudíž i pro kojící ![]()
Doktorka mi doporučila Mirenu, jdu si pro ní ve středu. Měla jsem jí i po prvním porodu a naprostá paráda. Žádná menstrulace, bolesti… Super. Jenom ta cena
Ale když to člověk spočítá, tak se to i vyplatí ![]()
Depo-Provera tak se tato injekce jmenuje též způsobuje kóstní denzitu-úbytek kostní dřeně a po vysazení může trvat až 3 roky než je žena schopna otěhotnět úplně se jí ztratí pravidelnost cyklu-některé ženy čekají až půl roku než začnou menstruovat. tak to nic ![]()
JJ, to s tím otěhotněním jsem taky někde četla, že to po vysazení trvá dlouho. Mně by to teda nevadilo. Já chtěla a chci jen jedno dítko, ale manžel minimálně dvě, tudíž mám ,,zakázané" jak tělísko, tak injekce ![]()
s tím otěhotněním pak - každá antikoncepce tohle má v příbalovém letáku
![]()
Marry11 píše:
Depo-Provera tak se tato injekce jmenuje též způsobuje kóstní denzitu-úbytek kostní dřeně a po vysazení může trvat až 3 roky než je žena schopna otěhotnět úplně se jí ztratí pravidelnost cyklu-některé ženy čekají až půl roku než začnou menstruovat. tak to nic
Sayana je šetrnější
To že nebudu mít menstruaci to beru jako plus, proto to taky volím. Jo a někde jsem četla, že po tom někdo přibral? Je to pravda a nebo ta dotyčná pouze více jedla a myslela, že je to tím
Ve středu jdu ke gynekologovi, tak uvidím co mi řekne, ale zkušenost ostatních je lepší.
Tak momentálně taky chceme zůstat u jednoho dítěte, ale člověk neví co bude za pár let..
kkokoska píše:
To že nebudu mít menstruaci to beru jako plus, proto to taky volím. Jo a někde jsem četla, že po tom někdo přibral? Je to pravda a nebo ta dotyčná pouze více jedla a myslela, že je to tímVe středu jdu ke gynekologovi, tak uvidím co mi řekne, ale zkušenost ostatních je lepší.
já jsem zhubla ![]()
MonnyDee píše:verjanku píše:Injekce je nehormonální, tudíž i pro kojící
Promiň, ale to je blbost. Narozdíl od klasické HA, která má v sobě hormony dva, tak injekce nebo prášky mají v sobě jen jeden hormon. Ale každopádně to JE hormonální antikoncepce. Jen ten hormon je podobný/stejný jako si produkuje tělo samo při těhotenství, aby se neuvolňovali další vajíčka, takže neškodí ani při kojení.