Antikoncepce po porodu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11
21.11.11 10:33

Antikoncepce ppo porodu

AHoj,
tento týden končím 6-ti nedělí a uvažuji jakou antikoncepci si zvolit. Prášky nechci jelikož jsem ,,nemožná,, a zapomínám si je brát. Proto jako dobrou volbu vidím antikoncepčí injekce. Chtěla jsem se zeptat na vaší zkušenost s injekcemi, jaká je cena a kdy to začne působit. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7797
21.11.11 10:35

Ahoj, já jsem po porodu tři měsíce a po 6ti nedělí jsem začala brát pilulky Azalia. Gynekolog mi řekl, že při kojení jsou možné pouze pilulky nebo tělísko. Injekce až po ukončení kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
21.11.11 10:37

co to je za injekce?to neznám my nemáme žádnou antikoncepci nemáme tak se taky chci přiučit :lol:

• Citovat
  • Upravit
4387
21.11.11 10:37

Injekce pokud si dobre pamatam stoji 300Kc a ucinkuje 3 mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
21.11.11 10:40

Mám injekce, není to Depo Provera, ale Sayana, stojí 250 na 3 měsíce.. :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
21.11.11 10:41
verjanku píše:
Ahoj, já jsem po porodu tři měsíce a po 6ti nedělí jsem začala brát pilulky Azalia. Gynekolog mi řekl, že při kojení jsou možné pouze pilulky nebo tělísko. Injekce až po ukončení kojení.

Injekce je nehormonální, tudíž i pro kojící :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
600

Doktorka mi doporučila Mirenu, jdu si pro ní ve středu. Měla jsem jí i po prvním porodu a naprostá paráda. Žádná menstrulace, bolesti… Super. Jenom ta cena :-( Ale když to člověk spočítá, tak se to i vyplatí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11

Depo-Provera tak se tato injekce jmenuje též způsobuje kóstní denzitu-úbytek kostní dřeně a po vysazení může trvat až 3 roky než je žena schopna otěhotnět úplně se jí ztratí pravidelnost cyklu-některé ženy čekají až půl roku než začnou menstruovat. tak to nic :lol:

• Citovat
  • Upravit
7797
21.11.11 10:44

JJ, to s tím otěhotněním jsem taky někde četla, že to po vysazení trvá dlouho. Mně by to teda nevadilo. Já chtěla a chci jen jedno dítko, ale manžel minimálně dvě, tudíž mám ,,zakázané" jak tělísko, tak injekce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
21.11.11 10:46

s tím otěhotněním pak - každá antikoncepce tohle má v příbalovém letáku :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
21.11.11 10:46
Marry11 píše:
Depo-Provera tak se tato injekce jmenuje též způsobuje kóstní denzitu-úbytek kostní dřeně a po vysazení může trvat až 3 roky než je žena schopna otěhotnět úplně se jí ztratí pravidelnost cyklu-některé ženy čekají až půl roku než začnou menstruovat. tak to nic :lol:

Sayana je šetrnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
21.11.11 10:47

To že nebudu mít menstruaci to beru jako plus, proto to taky volím. Jo a někde jsem četla, že po tom někdo přibral? Je to pravda a nebo ta dotyčná pouze více jedla a myslela, že je to tím :D Ve středu jdu ke gynekologovi, tak uvidím co mi řekne, ale zkušenost ostatních je lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
21.11.11 10:49

Tak momentálně taky chceme zůstat u jednoho dítěte, ale člověk neví co bude za pár let..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
21.11.11 10:50
kkokoska píše:
To že nebudu mít menstruaci to beru jako plus, proto to taky volím. Jo a někde jsem četla, že po tom někdo přibral? Je to pravda a nebo ta dotyčná pouze více jedla a myslela, že je to tím :D Ve středu jdu ke gynekologovi, tak uvidím co mi řekne, ale zkušenost ostatních je lepší.

já jsem zhubla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
21.11.11 10:52
MonnyDee píše:
verjanku píše:
Injekce je nehormonální, tudíž i pro kojící :wink:

Promiň, ale to je blbost. Narozdíl od klasické HA, která má v sobě hormony dva, tak injekce nebo prášky mají v sobě jen jeden hormon. Ale každopádně to JE hormonální antikoncepce. Jen ten hormon je podobný/stejný jako si produkuje tělo samo při těhotenství, aby se neuvolňovali další vajíčka, takže neškodí ani při kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí