Nitroděložní tělísko Arianna

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
27
14.11.11 19:23

Nitroděložní tělísko arianna

Ahoj,
chtěla jsem se zeptat, zda máte někdo zkušenost s výše uvedou antikoncepcí-tělísko arianna.
Nechala jsem si tělísko zavést..cca před dvěma měsíci a chci se zeptat, jak to vaše tělo sneslo? Já co menstruace, tak 5dní špinění+Dalších 5dní krvácení. Občasná bolest podbřišku a při sexu ve více polohách mě podbřišek bolí. Je to normální, než si tělo zvykne a nebo je to v nepořádku? K doktoru jsem objednaná až na další měsíc.
Děkuji za vaše příspěvky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
VeronikaTanisek
19.4.12 19:56

Po roce neúspěšného sžívání se s tímto tělískem jsem musela na potrat mimoděložního těhotenství.....

• Citovat
  • Upravit
27
19.4.12 20:25

Ahoj,
teda, tak to je hodně nemilé…já už si šetřím na hormonální tělísko, jmenuje
se Mirenna..jinak s výše uvedeným tělískem se to srovnalo..tak doufám,že do roka nebudu mít stejný problém jako ty..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VeronikaTanisek
19.4.12 20:29

Snad ne, já jsem ten rok mezi menstruacemi krvácela a špinila, pak to trošku ustalo, konečně jsme se s manželem „normálně“ milovali..... :-) tak nevím no…

• Citovat
  • Upravit
27
19.4.12 20:38

a teď to tělísko teda nemáš? já totiž nechci brát už prášky, tak mě pak napadlo to hormonální tělísko-tam je i menstruace ojediněle, spíš vůbec a hlavně se při ní opravdu neotěhotní..ale teď stojí 6000Kč.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VeronikaTanisek
19.4.12 20:44

Já jsem nechtěla brát hormony. Žádné. Proto jsem vsadila na tohle. Všechno bylo z klinického hlediska zcela v pořádku. Jediný problém byl nejspíš v mé hlavě. Nejspíš jsem nesnesla mít v děloze kus drátu :-) Nechala jsem si ho vyndat po 14 denní menstruaci, která se prooootáhla na měsíc… a potrat.
Lékař nechápal, proč bych měla krvácet (i mezi periodou - to poslední krvácení bylo z mimoděložního těhotenství), tělísko sedělo, děloha v pořádku, všechno skvělé.
Moje mamka měla také Mirenu - z důvodu léčby. Nechala si ji vyjmout po 3 měsících - stejný problém. Nesnesla mít v těle zavedený drát - to já jsem byla ještě frajerka..... :-) no popravdě jsem neměla čas dojít si na gynekologii vyndat ho :-/

Určitě jsem však ovlivněná tím co se mi stalo, moje sousedka má také nehormonální tělísko a trápí jí „pouze“ neustálé záněty :-(

• Citovat
  • Upravit
27
19.4.12 20:58

no já musím zaklepat..že teda krom 7-denní menstruace a bolesti (jako si pamatuju před braním antikoncepce), žádný problém. No a teda doufám, že ta Mirena bude dobrá a sedne mi :-), ale i tak si to rozmyslím..ono dát 6000 a pak to vyndat,taky se mi moc nechce.. :think: já byla zvyklá na menstruaci 3dny a slabé krvácení a teď je to jiné-ale vše je jinak v pořádku a záněty taky nemám..já kdybych měla menstruaci delší než těch 7dní, tak už si to nechám vyndat, ze začátku to vypadalo bledě, ale snad dobrý. Doktor říká, že i 10dní je normální-což mě nepřijde..ale nejsem doktor :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
27.4.12 21:52

Ahoj, zrovna tohle „téma“ sama řeším, tak se přidám. Ariannu mám cca rok a půl, ale celou tu dobu mám menzes po cca 21 dnech, což mne trochu štve, při HA v tabletkách jsem byla zvyklá po 26-28 dnech, takže teď mám o měsíčky skoro 2× do měsíce… už jsem to i řešila s dr., dostala jsem na to nějaký prášky na úpravu cyklu (název si už nepamatuju), ale rozhodilo mi to cyklus ještě víc, tak jsem je vysadila. Tak teď stále přemýšlím, zda si NT Ariannu nechat - když jinak mi žádné zdrav.potíže nepůsobí a de facto o ní nevím - anebo vyndat a zkusit třeba Mirenu, ale jak už tu psala @Lenka0401 - nechce se mi investovat 6tis a třeba efekt bude ve finále stejný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
irisonka
28.5.12 10:50

Nt

Ahojky, já mám teď Nt po třetí (názvy nevím :) )Vždy mezi dětmi, nikdy jsem žádný problémy neměla, zaváděli mi jí při menzes. Tuhle poslední mám deset dní, dr mi jí dával týden po skončení menzes a od dé toby jsem špinila a teď i krvácím, dnes jsem byla u dr, přijde mu, že to už jsou klasický měsíčky, který bych měla dostat až za dva dny (krvácím už tři dny). Tak nevím jestli i to je normální, že se cyklus takto posune. Napsal mi prášky na ukončení krvácení norethisteron, ale nevím jestli je mám brát nebo ještě počkat. Na tyto prášky jsem četla špatné recenze, co se nežádoucích účinků týče a já mám z prášků i tak strach :-) Ale dřív jsem žádný problémy neměla…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1