Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To můžeš, jen prostě ten měsíc nebudeš chráněná.
A až jí zase budeš začínat brát, tak stejně jako úplně poprvé, podle návodu, většinou první den menstruace.
Jen mě napadá riziko, že po tom roce braní HA se může stát, že bude chvíli trvat než MS dostaneš, takže osobně bych radši obětovala platíčko zbytečně a brala dál.
Ono vysadit na měsíc HA není dobrý, akorát si rozhodíš hormony. Kdyby to bylo kvůli operaci, tak to je něco jiného.
Tak já brala ATB 5× v jednom roce (preventivně kvůli meningokokovi
) a neotěhotněla jsem. Asi bych jí brala dál a raději se chránila i jinak
.
Přesně tak, na měsíc bych nevysazovala, budeš si to zbytečně komplikovat. Pokud chceš antiko za ten měsíc dál užívat, brala bych ji bez vynechání a ten měsíc se chránila jinak ![]()
Taky záleží, jaké atb bereš..pokud to jsou tetracykliny, doxybene, doxycyklin, ospen, augmentin a jiné, tak ty mohou snížit vstřebání HA. Ale já bych fakt nevysazovala.
Já před 3 lety brala doxycyklin a nevysadila jsem, protože to je pro tělo větší zátěž vysadit na měsíc než na půl roku.
Prý to dobrý není. Já bych je taky brala dál, proč vysazovat? Brala jsem HA několik let a kdybych měla vynechávat pokaždé, když jsem měla antibiotika?
Brala bych normálně dál ![]()
Ahoj, vzhledem k migrenam, ktery mam KAŽDÝ mesic v pauze platicka a ktere trvaji 2-3dny, premyslim o vysazeni HA. Na jednu stranu bych rada vysadila aby se mi ulevilo, protože jsem si téměř jistá, ze je to z ha. Na stranu druhou jsem ale pohodlna a vyhovuje me i priteli sex bez kondomu.. Mozna by to bylo i finančně levnější, mesicne me ha vyjde na 300. Ale mam i strach ze kondom praskne nebo tak. Jak byste se rozhodli vy, mam jeste 2platicka tak casu na rozmyšlenou mam dost ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, vzhledem k migrenam, ktery mam KAŽDÝ mesic v pauze platicka a ktere trvaji 2-3dny, premyslim o vysazeni HA. Na jednu stranu bych rada vysadila aby se mi ulevilo, protože jsem si téměř jistá, ze je to z ha. Na stranu druhou jsem ale pohodlna a vyhovuje me i priteli sex bez kondomu.. Mozna by to bylo i finančně levnější, mesicne me ha vyjde na 300. Ale mam i strach ze kondom praskne nebo tak. Jak byste se rozhodli vy, mam jeste 2platicka tak casu na rozmyšlenou mam dost
co tělísko? nehorm
já HA od jisté doby neberu, ono to není zárukou, že neotěhotníš
a nikdy už ji brát nebudu, nemusím ani nechci.
Tak pokud ti to jinak vyhovuje, domluvila bych se s dr a zkusila jiný přípravek, je dost pravděpodobné, že by migréna mohla zmizet..
Já před měsicem vysadila, už jsem ji nechtěla brát… a pak jsem si tak ještě četla leták a zjistila, že jsem ji ani neměla brát kvůli migrenam, mívám auralni/hemipleigický a ono to v kombinaci s ha zvyšuje riziko mrtvice… při tom bych prisahala, že to v letáku dřív nebylo, myslim, že bych si toho bývala všimla… ale možná na tom nebyl v tom letáku takový důraz.. byl v každým případě změněný…
takže je asi jasný, že já bych ti radila vysadit, i když záleží jaky máš ty migreny… a jestli by vám vyloženě vadily kondomy, nam nevadí, přítel pry necítí moc rozdíl a u mě je sex bez ha lepší
ale tak to neplatí asi u každý no
Zkoušela jsem menit, nakonec jsem z jednofazove presla na 2fazovou ze se bere bez pauzy ty placebo tablety, ale nepomohlo. Dnes mam opet bolení hlavy.. ![]()
Rozhodla jsem se, ze zkusim na 2mesice vysadit, jestli je to z prasku a uvidim na co přijdu ![]()
No zase když to máš v pauze, tak to vypadá, že to máš z toho poklesu hormonů, ale možná tomu „tvoje vlastní“ změny hladin hormonů vadit nebudou… uvidíš no ![]()
Dobrý večer, ahoj..Antikoncepci beru už aspon rok a ted dobírám první platíčko ze tří a zajimalo by mě zda mohu udelat mezi dvema platíčkama třeba měsíční pauzu ( zdravotní problémy) jelikož si mam jít zítra po antibiotika tak stejně antikoncepce nebude plne ucinna ..chci se zeptat zda nekdo ma zkusenost s vysazenim na měsíc..a naslední měsic začít znovu, nebo se to nedoporučuje. Všem zpateční radám velmi děkuji