Yadine při kojení!?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4.11.11 10:52

Yadine při kojení !?

Dobrý den,

chci se zeptat na váš názor. Mám 9-ti měsíční dítě. Nyní kojím zhruba 2-3× denně, ale klidně i 5× v noci. Před 2 týdny (když jsem dostala třetí měsíčky od porodu) jsem začala brát Cerazete. Po dvou týdnech užívání Cerazete jsem opět dostala klasickou menstruaci, žádné špinění. Volala jsem svému gynekologovi a ten mi řekl, že to znamená, že mé vajíčníky zase začínají normálně pracovat a že jak ted doberu balení Cerazete mám najet na svoji starou antikoncepci - Yadine. Říkala jsem mu, že kojím - přesto mám brát Yadine.

Moc mi to teda nejde do hlavy, jak můžu brát normální antikoncepci, když kojím. To přece není dobré pro dítě, ne?

Máte s tím prosím někdo zkušenost? Jinak jsem tedy rozhodlá radši nebrat nic a kojit co nejdéle.

Ještě jsem se ho zapomněla zeptat, jestli tedy ted ta Cerazete má antikoncepční účinek nebo ne. Předpokládám ale, že ne, když mám začít brát Yadine..

Prosím poraďtě, obávám se, že mému mudr. je to jaksi jedno, jestli mé dítě do sebe bude dostávat něco co by mu škodilo.
Děkuji předem za všechny názory!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16365
4.11.11 11:00

je to přesně tak jak si myslíš :wink:
Cerazette už Tě přestává chránit, proto Ti dr. nutí kombinovaný preparát :cert: zajímalo by mě jestli by to nechal brát svoji manželku nebo dceru při kojení :-P
Za mě nikdy :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
4.11.11 11:00

Zrovna jsem ted studovala příbalový leták Cerazette a tam je napsané, že pokud máš normálně cyklus, máš začít brát první den MS a po 7 dnech jsi chráněná, takže určitě kontracepční účinek má, jinak by byl nanic, no ne?
Ale je tam taky uvedeno ve vedlejších účincích možnost častějšího krvácení, nebylo to ono?
Normální antikoncepce se při kojení nebere, to je divné, jen teda nevím, jestli Yadine má ten hormon, co vadí nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
4.11.11 11:01

Quinny, tož tomu nerozumím, fakt je to tak?
jdu to ještě jednou vybalit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101475
4.11.11 11:04
quinny píše:
Cerazette už Tě přestává chránit, proto Ti dr. nutí kombinovaný preparát :cert: zajímalo by mě jestli by to nechal brát svoji manželku nebo dceru při kojení :-P
Za mě nikdy :jazyk:

To je nějaká blbost, pokud by Cerazette nechránilo při klasickém cyklu, tak k čemu by se bralo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
4.11.11 11:04

z letáku:
Nevýhodou je, že během užívání přípravku může docházet k vaginálnímu krvácení v nepravidelných intervalech. Je ale také možné, že nebudete mít vůbec žádné krvácení.

Pokud jste v současné době neužívala žádnou hormonální kontracepci

Počkejte na začátek menstruace. První den menstruačního krvácení si vezměte první tabletu přípravku Cerazette. Žádnou další kontracepční metodu nemusíte používat. S užíváním tablet můžete začít i 2. až 5. den Vašeho cyklu, v tom případě však nezapomeňte v prvním cyklu použít ještě další metodu kontracepce (bariérovou metodu) po dobu prvních 7 dnů užívání tablet.

tak já teda nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
4.11.11 11:06

no právě, úplně jsem se vyděsila, já totiž sice ještě nemenstruuju, ale určitě začnu, protože jsem měla pravidelnou ms i s Mirenou a když jsem se na to ptala dr, tak mi říkal, at to beru furt pryč, nic nevynechávám a beru i přes menzes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
4.11.11 11:23
j.a.n.i1 píše:
quinny píše:
To je nějaká blbost, pokud by Cerazette nechránilo při klasickém cyklu, tak k čemu by se bralo?

blbost to fakt není :-P
nejde o to, že by nechránilo vůbec, ale je to čistě jen gestagenní pilulka, takže nechrání tak dobře, zvlášť když se u ní krvácí..tak prostě ta nízká hladina hormonu nezabrání ovulaci a pak ten antiko účinek může být dost omezený (bere se nepřetržitě, bez pauzy na ms, takže ms by u toho být neměla a většinou není) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
4.11.11 11:25

Takže kdybych čistě hypoteticky otěhotněla, tak to nezjistím, protože menzes není :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
4.11.11 11:30
Iffka píše:
no právě, úplně jsem se vyděsila, já totiž sice ještě nemenstruuju, ale určitě začnu, protože jsem měla pravidelnou ms i s Mirenou a když jsem se na to ptala dr, tak mi říkal, at to beru furt pryč, nic nevynechávám a beru i přes menzes

no tak Mirena a gestagen je hooodně velkej rozdíl :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
4.11.11 11:35

To je sice pravda, ale některé ženské opravdu při cerazette menstruují, tak nevidím důvod, proč já bych měla být výjimka :-D (i když vlastěn výjimka tu jsou ženské, které ms mají, že ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
4.11.11 11:40
Iffka píše:
Takže kdybych čistě hypoteticky otěhotněla, tak to nezjistím, protože menzes není :think:

no po nějaký době bys to asi zjistila :lol:

ne takhle, pokud nekrvácíš tak ta hladina hormonů stačí tvoje tělo pokrýt, tak je to v pořádku, takže antikoncepční účinek by měl být u Tebe maximální :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
4.11.11 11:45
Iffka píše:
To je sice pravda, ale některé ženské opravdu při cerazette menstruují, tak nevidím důvod, proč já bych měla být výjimka :-D (i když vlastěn výjimka tu jsou ženské, které ms mají, že ;) )

ano, ale pokud normálně menstruují tak je jasné, že to tu hladinu neudrží a tudíž je u nich větší riziko, že při tom otěhotní (ono mezi námi ta čistě gestagenní pilulka není tak spolehlivá jako kombinovaná, ale to je asi jasné)…ale to už tak je 100% není prostě žádná antikoncepce. Jedině celibát nebo dobře provedená sterilizace :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101475
4.11.11 11:45
quinny píše:
j.a.n.i1 píše:
quinny píše:
To je nějaká blbost, pokud by Cerazette nechránilo při klasickém cyklu, tak k čemu by se bralo?
blbost to fakt není :-P
nejde o to, že by nechránilo vůbec, ale je to čistě jen gestagenní pilulka, takže nechrání tak dobře, zvlášť když se u ní krvácí..tak prostě ta nízká hladina hormonu nezabrání ovulaci a pak ten antiko účinek může být dost omezený (bere se nepřetržitě, bez pauzy na ms, takže ms by u toho být neměla a většinou není) :wink:

Tak s tím, že „minipilulka“ chrání o něco hůře souhlasím, ale to platí obecně, neváže se to na to zda člověk krvácí nebo ne. A hlavně je ta menší spolehlivost způsobena tím, že se pilule musí brát fakt pravidelně, aby ovulaci zabránila, max do 3 hodin, což ne všichni zvládnou… pokud je tohle dodržováno, tak se statistická spolehlivost blíží spolehlivosti kombinované HA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.11.11 11:46

Tak jsem z toho čím dál zmatěnější. Oni vlastně počítají s tím, že krvácení při kojení může být, když nabádají to začít brát s 1.dnem krvácení.

Ale také mi mudr. říkal, že normální je, když budu špinit. Což teda nešpiním, ale prostě opět po 2 týdnech menstuuju.

Asi se počítá s tím, že jak se ta Cerazete začne brát, tak už by se nemělo menstruovat, ale jen špinit.
A když já menstruuju tak je to špatně a nená to tedy pro mne vhodná antikoncepce..

Takže to vidím tak, že nebudu brát nic což mi taky nepříjde úplně ideální, ale nepší než cpát své dítě nevhodnýma hormonama :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí