Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Co jsem koukala do nežádoucích účinků, tak u někoho může způsobovat častější krvácení… asi bych zkusila ještě chvilku pokračovat, zda se to srovná nebo ne, případně to vysadit a chránit se jinak (nebo nijak, to aktuálně praktikujeme my
)
j.a.n.i1 píše:quinny píše:Tak s tím, že „minipilulka“ chrání o něco hůře souhlasím, ale to platí obecně, neváže se to na to zda člověk krvácí nebo ne. A hlavně je ta menší spolehlivost způsobena tím, že se pilule musí brát fakt pravidelně, aby ovulaci zabránila, max do 3 hodin, což ne všichni zvládnou… pokud je tohle dodržováno, tak se statistická spolehlivost blíží spolehlivosti kombinované HA.j.a.n.i1 píše:blbost to fakt neníquinny píše:To je nějaká blbost, pokud by Cerazette nechránilo při klasickém cyklu, tak k čemu by se bralo?
je to přesně tak jak si myslíš
Cerazette už Tě přestává chránit, proto Ti dr. nutí kombinovaný preparátzajímalo by mě jestli by to nechal brát svoji manželku nebo dceru při kojení
Za mě nikdy
nejde o to, že by nechránilo vůbec, ale je to čistě jen gestagenní pilulka, takže nechrání tak dobře, zvlášť když se u ní krvácí..tak prostě ta nízká hladina hormonu nezabrání ovulaci a pak ten antiko účinek může být dost omezený (bere se nepřetržitě, bez pauzy na ms, takže ms by u toho být neměla a většinou není)
no budu oponovat, trochu se to s tím váže, aneb tomu komu antiko fakt sedí by u ní krvácet a u téhle ani normálně ms neměl ![]()
zelenábrambora píše:
Tak jsem z toho čím dál zmatěnější. Oni vlastně počítají s tím, že krvácení při kojení může být, když nabádají to začít brát s 1.dnem krvácení.Ale také mi mudr. říkal, že normální je, když budu špinit. Což teda nešpiním, ale prostě opět po 2 týdnech menstuuju.
Asi se počítá s tím, že jak se ta Cerazete začne brát, tak už by se nemělo menstruovat, ale jen špinit.
Takže to vidím tak, že nebudu brát nic což mi taky nepříjde úplně ideální, ale nepší než cpát své dítě nevhodnýma hormonama
A když já menstruuju tak je to špatně a nená to tedy pro mne vhodná antikoncepce..
pro dítě jsou nevhodný všechny hormony, některý víc některý míň. Více méně je to teď tak, že rozumnej dr. hormonální antiko při kojení nedoporučuje, pokud po ní žena vyloženě netouží ![]()
Svý manželce by to nepředepsal žádnej, a kdo tvrdí že jo, ten kecá ![]()
a jinak hoodně zajímavá diskuse o Cera tady na emimi
https://www.emimino.cz/…zette-25790/
mmch hned první příspěvek, kde vylučuje nepravidelnost v užívání…pro Tebe jani ![]()
quiny a co zkusit třeba Azalii? Ta se taky může při kojení. Třeba ti cerazzete nesedí ![]()
quinny píše:
https://www.emimino.cz/…zette-25790/mmch hned první příspěvek, kde vylučuje nepravidelnost v užívání…pro Tebe jani
No já tedy nevím, ale věta brala jsem ji opravdu poctivě a žádný prášek jsem nevynechala, mi o pravidelnosti nic neříká… já taky HA brala poctivě a nevynechala žádnou piluli a přesto měla jsem rozptyl cca 10 hodin
.
A jak už si psala, krom sexuální abstinence není žádná antikoncepce 100%, takže se najdou lidé, kteří otěhotní i při jejím braní.
Já jen říkám, že to že člověk krvácí ještě automaticky neznamená, že není chráněn, ano nemusí ta HA sedět, ale na druhou stranu, to se po 14 dnech nepozná.
M-a-j-a píše:
quiny a co zkusit třeba Azalii? Ta se taky může při kojení. Třeba ti cerazzete nesedí
navíc jak už jsem psala, já bych to svýmu dítku neudělala, abych jakoukoli HA brala při kojení
![]()
Příspěvek upraven 04.11.11 v 12:28
j.a.n.i1 píše:quinny píše:No já tedy nevím, ale věta brala jsem ji opravdu poctivě a žádný prášek jsem nevynechala, mi o pravidelnosti nic neříká… já taky HA brala poctivě a nevynechala žádnou piluli a přesto měla jsem rozptyl cca 10 hodin
https://www.emimino.cz/…zette-25790/mmch hned první příspěvek, kde vylučuje nepravidelnost v užívání…pro Tebe jani.
A jak už si psala, krom sexuální abstinence není žádná antikoncepce 100%, takže se najdou lidé, kteří otěhotní i při jejím braní.
Já jen říkám, že to že člověk krvácí ještě automaticky neznamená, že není chráněn, ano nemusí ta HA sedět, ale na druhou stranu, to se po 14 dnech nepozná.
no já to spíš myslím tak, že pokud při tom budeš normálně menstruovat, tak se vůbec nepozná jestli je ten antiko účinek dostačující nebo není.
Ale vybrat si musí každá za sebe. ![]()
ps: já po xy letech braní (a to jsem vystřídala celkem 3 preparáty a mezitím byla i těhu) jsem rozhodnutá se už HA vyhnout navždy…ještě mi teda moc není jasno jak to udělám, ale teď to zatím řešit nemusím ![]()
Tak já při kojení taky HA nechci, jednak kvůli přenosu do mlíka a pak, že nejsem schopna ji brát pravidelně ![]()
Ale klasická HA mi problémy nikdy nedělala, k té se hodlám po druhém dítku vrátit, ale to bude ještě za dlouho, když stále kojím to první.
Uf, mám z toho hlavu jako meloun
Mně teda hormonální antikoncepce taky nikdy neseděla, jenže chránit se nijak je pro mě nepřijatelné, kondom taky, takže to zkusím s minipilulkou a uvidím, jak to na mě bude působit. Jestli tak, že otěhotním, tak se na to vykašlu ![]()
Iffka píše:
Uf, mám z toho hlavu jako melounMně teda hormonální antikoncepce taky nikdy neseděla, jenže chránit se nijak je pro mě nepřijatelné, kondom taky, takže to zkusím s minipilulkou a uvidím, jak to na mě bude působit. Jestli tak, že otěhotním, tak se na to vykašlu
Njn je to na houby, uz aby byla ha pro chlapy, ale to bych asi musrla kontrolovat jak to bere ![]()
A co telisko, jsi myslim psala ze jsi ho mela ![]()
quinny píše:M-a-j-a píše:
quiny a co zkusit třeba Azalii? Ta se taky může při kojení. Třeba ti cerazzete nesedí![]()
to asi nebylo pro mě, já teď řeším naprosto opačný problém
![]()
![]()
![]()
navíc jak už jsem psala, já bych to svýmu dítku neudělala, abych jakoukoli HA brala při kojení
Příspěvek upraven 04.11.11 v 12:28![]()
Jéé já jsem blbá
to mělo být pro zakladatelku
Mi už se taky všechno motá. Omlouvám se ![]()
quinny píše:Iffka píše:Njn je to na houby, uz aby byla ha pro chlapy, ale to bych asi musrla kontrolovat jak to bere
Uf, mám z toho hlavu jako melounMně teda hormonální antikoncepce taky nikdy neseděla, jenže chránit se nijak je pro mě nepřijatelné, kondom taky, takže to zkusím s minipilulkou a uvidím, jak to na mě bude působit. Jestli tak, že otěhotním, tak se na to vykašlu
A co telisko, jsi myslim psala ze jsi ho mela
Tělísko mi nedělalo ale vůbec dobře, zaprvé bylo převelice otravné půl roku v kuse špinit, než si to sedlo a zadruhé mi přišlo dost zbytečné ho mít, když jsem se na chlapa nemohla podívat ani z rychlíku
takže jsem byla štastná, že ho po 3 letech můžu dát pryč, když jsme chtěli druhé dítko. Už ho nechcu nikdy. Neříkám že pilule jsou lepší, ale když mi nebudou zase sedět, tak je jednoduše přestanu brát a nebudu se trápit jako s tělískem.