Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
myslím že výběr antikoncepce je na Vás a gynekologovi. ztráta chuti na sex po 4 letech braní ant. mi přijde dobrá, mě osobně stačilo brát ji 6 měsíců.všeobecně se říká, že antikoncepce snižuje chuť na sex i když je nízkohormonální.
Příspěvek upraven 13.11.11 v 21:14
AHOJ.
Já chci jenom říct, že u mě se taky projevila snížená.. co snížená.. vlastně úplná ztráta chuti na sex až po několika letech. S přítelem jsem o tom mluvila a dohodli jsme se, že ji zkusím vysadit a budeme se zatím chránit jinak (mimčo plánuji až za pár let).. Říkala jsem si, že to asi nebude ono, protože ztráta chuti by se přece projevilo mnohem dřív, než za nějaký ty roky… no… a teď? HA jsem vysadila a chut na sex se vrátila!!!
Jsem spokojená, hrozně moc! Myslela jsem, že už jsem frigidní a také mě to trápilo i kvůli příteli. Jak říkáš, někdy bych se radší koukala na tv..
Celý se to otočilo o 180 stupňů a přítel odmítl mít sex, protože ho prý má namoženýho ![]()
S jinou antikoncepcí neporadím, my budeme mít kondom + pro sichr bude před ejakulací vytahovat …
No a taky se chci v lékárně poptat po Pharmatexu ![]()
Určitě se zeptej na gynekologii
Ale já si myslím, že chut na sex bere velká většina HAK.. ![]()
Zdravím, papa
V mém případě šlo o vražednou kombinaci dvě malé děti/ krize doma/ a asi i ta HA. Po odstranění všeho uvedeného (i když bod č.2 ještě pokulhává) je to super!
anonymka111 píše:
AHOJ.Já chci jenom říct, že u mě se taky projevila snížená.. co snížená.. vlastně úplná ztráta chuti na sex až po několika letech. S přítelem jsem o tom mluvila a dohodli jsme se, že ji zkusím vysadit a budeme se zatím chránit jinak (mimčo plánuji až za pár let).. Říkala jsem si, že to asi nebude ono, protože ztráta chuti by se přece projevilo mnohem dřív, než za nějaký ty roky… no… a teď? HA jsem vysadila a chut na sex se vrátila!!!
Zdravím, papaJsem spokojená, hrozně moc! Myslela jsem, že už jsem frigidní a také mě to trápilo i kvůli příteli. Jak říkáš, někdy bych se radší koukala na tv..
Celý se to otočilo o 180 stupňů a přítel odmítl mít sex, protože ho prý má namoženýho
S jinou antikoncepcí neporadím, my budeme mít kondom + pro sichr bude před ejakulací vytahovat …![]()
No a taky se chci v lékárně poptat po Pharmatexu
Určitě se zeptej na gynekologiiAle já si myslím, že chut na sex bere velká většina HAK..
Úplně mě mluvíš z duše.. já bych nejradši také vysadila, ale miminko ještě nějaký rok neplánuji a mám strach, že kondom nebude fungovat tak jak má.. přece jenom prášky jsou pohodlný způsob řešení..
Vlastně si přijdu, že beru antikoncepci úplně zbytečně
Ale kvůli přiteli mě to hodně trápí.. vím, že on by hrozně chtěl, k ničemu mě nenutí, ale přesto to z mý strany prostě nejde.. ![]()
Přidávám se, já mam taky po vysazení HA pocity „jak za mlada“. Prášky jsem brala 8 let, takže je to teď dost změna. Občas na mě přijdou choutky, jaké jsem mívala kolem 15 let, kdy se mi bouřily hormony, je to moc fajn ![]()
Já nedám dopustit na abstinenci HA:D. Zkusila jsem několik druhů a bylo to se sexuální chutí to samé. Prostě nic, nula nula.. A po dvou týdnech vysazení jsem se cítila „jinak“.. A na sex mám chuť snad každý den
. Do HA bych už nešla. Sice fajn, že to působí jako antikoncepce a sex je bez kondomu příjemnější, aleee lepší sex s kondomem, než žádný
.
Emilie píše:
V mém případě šlo o vražednou kombinaci dvě malé děti/ krize doma/ a asi i ta HA. Po odstranění všeho uvedeného (i když bod č.2 ještě pokulhává) je to super!
hranika píše:Emilie píše:
V mém případě šlo o vražednou kombinaci dvě malé děti/ krize doma/ a asi i ta HA. Po odstranění všeho uvedeného (i když bod č.2 ještě pokulhává) je to super!jak si odstranila bod c.1? Jsem asi v podobne situaci tak si rada necham poradit
To by mně taky zajímalo ![]()
ja brala antikoncepci 8 let a chut jsem mela snad uplne na zactku, ani uz nevim a potom skoro vubec sex jsem nemusela a myslela jsem si ze je to mnou (mozna je nevim), kdyz jsem se snazili o mimco a ja vysadila chut byla porad a ja mysleal ze je to tim ze chci prote dite, pak jsem brala antikoncepci pri kojeni a chut zadna, pred mesicem sjem vysadila a skoro hned jsem mela silenou chut na sex asi 4 dny neskutecnou porad jsem myslela jen an to
a najednou me to zasep reslo a nejak sem i nechce, tak ti nevim jeslti je ot tou Ha nebo ne, ale je mozny ze se chut meni s ohledem na ovulaci a podobne…
chranime se jen kondomem i pres drivejsi protesty no a taky se trochu bojim ale co no…do HA se mi uz vubec nehcce :-/
Ajla píše:
ja brala antikoncepci 8 let a chut jsem mela snad uplne na zactku, ani uz nevim a potom skoro vubec sex jsem nemusela a myslela jsem si ze je to mnou (mozna je nevim), kdyz jsem se snazili o mimco a ja vysadila chut byla porad a ja mysleal ze je to tim ze chci prote dite, pak jsem brala antikoncepci pri kojeni a chut zadna, pred mesicem sjem vysadila a skoro hned jsem mela silenou chut na sex asi 4 dny neskutecnou porad jsem myslela jen an toa najednou me to zasep reslo a nejak sem i nechce, tak ti nevim jeslti je ot tou Ha nebo ne, ale je mozny ze se chut meni s ohledem na ovulaci a podobne…
chranime se jen kondomem i pres drivejsi protesty no a taky se trochu bojim ale co no…do HA se mi uz vubec nehcce :-/
Tak mě se chuť na sex bez HA mění i podle toho kdy je ovu, si myslím.. Měla jsem první cyklus bez HA, tak ted uvidím jestli se mi to potvrdí..
Před a během ovulace byla chuť 100% .. jako tu někdo myslím psal, jako v 15. letech
po ovu chuť klesla.. Teď to zase stoupá
Tak nevím u mě to asi bude nějak souvidet .. ![]()
aaa tak ja mela taky prvni cyklus teprve bez HA takze uvidime jak se to bdue menit ted..ale rikam si aspon nekdy ta chut bude…a fakt to bylo jako v 15 ti a nebyla minuta kdy jsem na to nemyslela
jeee at uz mam zase kolem ovulace ![]()
hranika píše:Emilie píše:
V mém případě šlo o vražednou kombinaci dvě malé děti/ krize doma/ a asi i ta HA. Po odstranění všeho uvedeného (i když bod č.2 ještě pokulhává) je to super!jak si odstranila bod c.1? Jsem asi v podobne situaci tak si rada necham poradit
Jste mně nachytaly na švestkách
![]()
No, že už spí ne s náma v ložnici, ale vedle ve svým pokojíku, v noci spí (když spí, je tento výrok opravdu pravdivý
), starší je ve školce, mladší už taky není miminko, který vyžaduje 100% péči …
Tak já vysadila HA teď v září, do té doby jsem si myslela, že jsem na sex docela dost. Ale po vysazení je to ještě 10× lepší ![]()
I když únava a nervy dělají svoje, stejně si to užívám tak nějak víc i když musíme používat kondom, který jsem předtím považovala za nutné zlo. A chuť se mi mění během celého cyklu, úplně nejhorší je to při menses a těsně po ní, to na sex myslím snad každou tisícinu vteřiny a nedám pokoj dokud nedostanu ![]()
Jediné co mě stále dělá problémy je pleť, nevíte někdo co by mohlo pomoct? Snad denně se mi dělají nové pupínky a to jsem si před vysazením pochvalovala, jak se mi to konečně po letech zlepšilo. Ale HA zpátky nechci, to si radši nechám akné ![]()
kakabus: mám to stejně. Při HA pleť skvělá.. I když bez akné jsem nebyla nikdy. Po vysazení hrozné. Teď bojuju- konopná mast na noc, ještě mastička od kožní na noc a beru kapky z grapefruitových jadérek
a zlepšilo se to. I když zase to pořád ovlivňuje cyklus
Ahoj holky, omlouvám se, že zakládám nové téma, ale chtěla bych slyšet konkrétní názory.. S přítelem jsme zhruba rok a půl, celý rok byl sex úžasný, nikdy žádný problém.. v posledních třech měsících mě absolutně opustila veškerá chut k sexu.. někdy by mi stačilo pouze mazlení a jindy bych se radši dívala snad i na televizi
Pokud už k nějakému sexování došlo, bolel mě neuvěřitelně poševní vchod při vniknutí, někdy jsme radši přestali a někdy to prostě přeslo.. Beru antikoncepci Jeanine už asi 4 roky.. Bohužel mě to velmi trápí i kvůli partnerovi.. sex se mi vždycky líbil, ale v poslední době, jak už jsem psala nahoře, bych dělala cokoliv jiného…
A ještě bych se chtěla zeptat, pokud by tuto chut ovlivňovala antikoncepce, jaké spolehlivé druhy antikonce používáte? přece jenom jsem zatím používala horm. prášky a nějak kondomu nevěřím…
Velice děkuji za jakékoliv odpovědi a reakce..