Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lenista91 píše:
@Berková tak uvidím, co mi řekne můj gynďák a pak dám věděttaky nevím, jestli bude ochotný mi tělísko zavést
prosimte taky si po vysazeni spinila? jeste porad mam takovy ty zmeny nalad a po tydnu sem zacla spinit.. ![]()
Měla jsem podobný problem, žádná chut na sex. Brala jsem HA 6 let a pak přestala a změna je fakt znát hodně. Taky jsem měla pociti jako že jsem snad frigidní a když jsem tak mladá neměla bych si spíš pořád užívat než na to vůbec nemít náladu. No bylo to fakt děsný. Ted jsem ráda že jsem se tý HA zbavila a že to přítel všechno se mnou vydržel jelikož to pro něj nemohlo být jednoduchý. Jinak taky by mě zajímalo to nehormonální tělísko. Máte s tím někdo zkušenosti?
@Berková nene, já vůbec nešpinila, ani změny nálad jsem nezpozorovala, ale asi budu muset odložit tu gyndu, jelikož jsem o víkendu dostala menstruaci… jinak s bolestí změna žádná, křeče při menstruování mám pořád ![]()
Naprosto souhlasím s @ireeenka
:
@ireeenka píše:
Ale věřte holky, že žádná chuť na sex není to nejhorší, co vám HA může způsobit. Je to svinstvo, které ničí lidi i přírodu, vyskytuje se v pitné vodě a muži se stávájí neplodnými…no co vám budu povídat, už mi to nesmí přes práh.
Podělila bych se taky o svou zkušenost.
Je mi teprve 20 let a 3 roky jsem brala Lindynette. I když to prý má být jedna z nejšetrnějších antikoncepcí, nadělala s mým tělem pěknou paseku. Během užívání jsem byla nafouklá, pořád mě pobolíval podbřišek a o chuti na sex se ani nedalo mluvit. Tyto problémy se vysazením spravily. Abych se ale dlouho neradovala, rozjelo se mi šílené akné, jaké jsem neměla snad ani v pubertě - ne jen na obličeji, ale i na krku, zádech a rukou, a taky mi za těch 5 měsíců od vysazení vypadala snad polovina vlasů.
Co se týče cyklu, za necelého půl roku jsem menstruovala 2×, přičemž poslední měsíc jsem v kuse špinila. Gynekolog při prohlídce konstatoval zablokovanou ovulaci na obou vaječnících s tím, že za to může beze sporu antikoncepce. Takže mi předepsal nejdřív Norethisteron, abych přestala špinit, a pak bude cyklus upravován Proverou. ![]()
Takové, ani podobné problémy jsem před užíváním HA rozhodně neměla a momentálně se modlím, aby se to co nejdřív dalo dohromady. Po své zkušenosti všem doporučuji si s HA vůbec nezačínat!
@cacorenka Tak to mně mrzí
Ono šťourat do hormonů se moc nevyplácí, podle doktorů je zřejmě „bezpečné“ všechno, co sype. Bohužel, taky jsem v tom jela.
Ono se není co divit, že není chuť na sex, když není ovulace. Za běžných okolností si tělo tu chuť zařídí. Já se po těch letech s HA nestačím divit, co je to opravdová chuť na sex a chvílemi je mi až na obtíž
![]()