Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím,
po několika letech a 2 dětech jsem si nechala napsat antikoncepci. Doktor se mě ptal v jaké chci cenové hladině. A já si říkám,jaký je v tom vlastně rozdíl? Ty levnější jsou horší nebo nemají takovou reklamu
? Nebo proč vlastně. Pro mě je důležité,abych neměla problémy-pocení,zvracení,přírůstek na váze/můj strašák/ a hlavně,aby to fungovalo a já potřetí nechovala
. Nakonec mi napsal Sunya za 395Kč/3 měs. Nechtěla jsem je brát,dlouho jsem se jim bránila,ale náš sex.život upadá - naostro se bojím a prezervativ,no co budu vykládat. Třeba se mi zvedne i ta chuť,které tedy moc nemám.
Tak HA je většinou dražší už jen z důvodu, že některé nejsou jen jako ochrana, ale i třeba právě na pleť váhu apod… Jinak ty levné jsou jen proti otěhotnění ![]()
no, me prasky chut tedy spis utlumyly…
Nechci strasit, ale me to vzalo chut na sex skoro uplne… ale pritel to prekonava velmi krasny zpusobem, takze ji vzdy najdu… (no, rada se nechavam „premlouvat“..
).
Nejsou horsi, ale maji jine ucinky… a jine vedlejsi ucinky, hlavne…
Ja mam cca ve stejne cenove hladine a jsem spokojena… ![]()
A v asi jaké ceně jsou ty dražší? Po každých jsem totiž přibrala min.5 kg a teď když jsem je pracně shodila,ty kila nechci zpátky.
To kdybych věděla,že jsou důvody takové,tak si nechám napsat aby mě nebolela hlava,pleť jsko miminko apod. ![]()
Tak mě prášky chuť na sex nevzaly. Měla jsem v cenové relaci kolem 600 kč a pak jsem brala za 400 a ty mi vyhovovaly nejvíce,ani jsem po nich nepřibrala ![]()
1024 píše:
A v asi jaké ceně jsou ty dražší? Po každých jsem totiž přibrala min.5 kg a teď když jsem je pracně shodila,ty kila nechci zpátky.
To kdybych věděla,že jsou důvody takové,tak si nechám napsat aby mě nebolela hlava,pleť jsko miminko apod.
Počítej tak kolem 800 a výš. Mě jednou dr. řekla,že ty co jsou do 300 nedoporučuje vůbec, pak je tak 300- 700 a pak ty co jsou nad 700,takový tři skupiny
No tak to už je mazec.Při naší frekvenci by to měl levnější ve veřejném domu ![]()
abys nebyla prekvapena, antiko libido tlumi. Pred detma jsem brala normalne, po detech nemuzu, je mi po ni fakt zle, zkusila jsem 3 prasky a konec, kaslu na to
No já bych je taky nejraději nebrala. Za 10 dní to mám dostat,tedy doufám,mám šíleně rozházený cyklus,takže mi to snad i trochu spraví a nebudu krvácet jak z vola 10 dní. Libido nemám už žádný teď,tak pokud říkáš,že bude ještě menší,tak to ty prášky pak ztratí význam a manžel se se mnou už asi fakt rozvede,bo je natlakovanej jak bomba a nemá kde vybuchnout-pokud si někoho nenajde. Já na sex nebyla ani před dětma natož teď.
měla jsem před otěhotněním Regulon za 500 a vodu jsem měla všude-u kolen,u kotníků.Myslela jsem si,že jsem tlustá,a cvičila jsem i 2h denně,a otoky okolo kolen byly furt.V létě jsem přes kolena ani plátěné kalhoty nenavlíkla…navíc jsem dost špinila.Po ukončení kojení mi Dr napsal YAZ s tím,že je to to nej na trhu,a že to dává i své dceři…nic mi nevnucoval,jen doporučil.
No,už po půl roce v létě jsem najednou zjistila,že ony plátěné kalhoty mi u kolen dost odstávají,a i můj manžel,který podobné věci neřeší-nezajímají ho-mi sám řekl,že otoky už skoro nemám,že je vidět,že je to u kotníků a kolen tenčí.
Osobně si myslím,že je to i díky tomu YAZu.Cena-děs běs- přes 800.
Tak já ted měla prášky a na tři měsíxe stály cca 500, neměla jsem ani jediný vedlejší účinek a chut na sex rozhodně nezmizela ![]()
Já brala půl roku Belaru, ta je za cca 800, měla jsem po ní jen problémy. Teď mam Minisiston (brala jsem ho už kdysi), stojí 420 kč a je to upa v pohodě. Mě se taky dr ptal, jaké chci, ale ty dražší mě dost zklamaly, nejen, že jsem přibrala, byla celá pupínkatá, ale ztrácela se aji chuť na sex.. teď jsem v pohodě..
Marti… já brala minisiston kdysi taky a nevím,jestli to bylo tím nebo že jsewm více papkala,ale měla jsme vždy kolem 70 kg,teď nic neberu a mám 60,tak se dost bojím,aby se mi to nevrátilo
. Jinak jsem si přečetla leták a jedna hrůza na druhou. Vím,že nežádoucí účinky nejsou u každého,ale i tak. To zvýšené riziko jen kvůli lepšímu pocitu při sexu
. Ach jo. No kvůli chlapovi to jako udělám,ale nadšená z toho nejsem.
Mne teda pani dotkorka u Cilestu rikala, ze muze trochu nakopavat, ze ji to pacientky hlasily, ze maji vetsi chut.. Celkem to muzu potvrdit, ale mozna se to casem srovna a ten efekt pak enni az zas takovy. Je kolem 400/3 platicka.
Btw… ty pilule jsou modre ![]()
Sunya je levnější a méně hormonální, mně ale nevyhovovala, pořád mě bolelo břicho, krvácení mezi cykly atd. Před Sunyou jsem brala silnější Marvelon a ten byl super, ale asi o 150-200 Kč dražší.