Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
V příbalovém letáku by mělo být uvedené, co dělat, když začneš brát jinak, než první den MS. Myslím, že se dalších 7 dní měla používat ještě jiná antikoncepční metoda, pak by mělo být vše ok. Ale může to být u každé jinak.
Tak je to přesně tak, můžete začít užívat 2.-5.den cyklu, ale dalších 7 dní používat další antikoncepční metodu ![]()
@Aduš8
děkuji moc, také jsem to teď četla a myslíte, že nevadí když mi menstruace začala v neděli navečer (lehké krvácení) a já teda pilulku vzala až dnes.. No snad to bude v pohodě
každopádně se ještě týden až dva budu raději spoléhat na kondom ![]()
@Kamkam Já právě Lunafem užívala už dva roky, jen teď když sem začala brát znovu tak jsem prostě špatně začala
a jsem v práci a příbalový leták u sebe nemám
proto píšu sem
omlouvám se ![]()
@Anonymní píše:
@Kamkam Já právě Lunafem užívala už dva roky, jen teď když sem začala brát znovu tak jsem prostě špatně začalaa jsem v práci a příbalový leták u sebe nemám
proto píšu sem
omlouvám se
Dobrý den ,mám poprvé antikoncepci doktor mi řekl že mám začít brát hned i když mám 4 dny před MS . Dostanu MS i přes brani antikoncepce nebo až doberu platicko?
@Anonymní píše:
Dobrý den ,mám poprvé antikoncepci doktor mi řekl že mám začít brát hned i když mám 4 dny před MS . Dostanu MS i přes brani antikoncepce nebo až doberu platicko?
Doktor je prdlej,pockala bych a zacala brat 1 den MS.Mrkni do pribalaku,99% HA se zacina brat prave v prvni den MS,aby to nerozhodilo hormony.Kdyz uz mas po ovulaci,tak bys to stejne dostala.
Co to je za doktora , veterinář?
většina HA se bere první den MS ,jinak to je napsáno v přívalovém letáku.
Mě taky Dr doporučoval až když konci ms(4den) ale pak se musíme chránit 14dni. Proto spoustu žen začíná s braním HA první den..tam by měla být ochrana „hned“
@unuděná a když už jsem je brát začala jak mi řekl? Mám počítat s mesicky i tak nebo je to zastaví?
@Anonymní píše:
@unuděná a když už jsem je brát začala jak mi řekl? Mám počítat s mesicky i tak nebo je to zastaví?
Myslim,ze nezastavi,mozna to budes mit slabsi,ale vzhledem k tomu,ze ovulace uz probehla,tak krvacet urcite budes.
Ahojte, mám takový problém. Před půlrokem jsem se rozešla s přítelem a vysadila antikoncepci. Nyní mám novou známost a tak jsem chtěla antikoncepci znovu nasadit. Jenže jsem ji místo prvního dne menstruace začala užívat dnes - tzn. poslední den mentruace. Mám v sobě první pilulku z platíčka (Lunafem) a teď tak nějak nevím jestli pokračovat nebo přestat a čekat na další menzes.. kvůli novému přáteli bych chtěla být už chráněná jenže kvůli této chybě nevím.. Stalo se Vám to už? Mám přestat užívat a čekat nebo mám užívat dál? Díky moc všem