Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Špiníš, protože ta antikoncepce je na tebe prostě málo hormonální. Každému nevyhovuje ani v tomto věku. Myslím, že by ses měla s lékařkou domluvit pořípadě jí změnit když nebude vstřícná, antikoncepcí je hafo. Mimochodem, já taky kolem čtyřicítky přecházela na nízkohormonální antikoncepci. Tělesně mi o nijak nevadilo, ale mám ted téměř pětiletého klučíka. Přišla jsem do jiného stavu. Nikdo mi nikdy nebyl schopen říci jak to. Nicméně dokud jsem brala vícehormonální nic se nestalo
Možná i to byl důvod. některé tělo je ve čtyřiceti připravené na přechod a stačí mu to, jiné dokáže ještě klidně 15 let divy.To k tomu pokročilému věku.
@boball No právě že nešpiním, to byl reálná MS, řekla bych že i silnější než obvykle. Ještě že to bylo o víkednu a byla jsem doma
. No já si právě myslím, že na přechod ještě zdaleka připravená nejsem, doufám.
@jjelena Prostě ti to nesedí, šla bych k lékařce a dožadovala se změny.
@boball No tak v úvodním příspěvku jsem psala, že toto jsem chtěla. V této diskuzi jsem chtěla vědět, zda je tu některá žena kolem 40, která bere TRI-regol. Ostatní je jasné
@jjelena No tak na mě v tomhle věku gynekolog rovnou vybalil, že by mi hormonální antikoncepci nedoporučoval. A že by bylo lepší tělísko. Takže mám Mirenu a v létě jsem měla problémy s delším špiněním a na to řekl, že hormonální výkyvy jsou v mém věku normální
.
@jjelena píše:
@boball No tak v úvodním příspěvku jsem psala, že toto jsem chtěla. V této diskuzi jsem chtěla vědět, zda je tu některá žena kolem 40, která bere TRI-regol. Ostatní je jasné
A když se dozvíš, že bere, půjdeš to ukázat doktorce, podívej jinde jí to napsali? Nejspíš nebere, ted je trend starým babám dávat méně hormonů, nebo jim tu antikoncepci vůbec měnit na jinou či jí úplně vynechat.
@boball tak zaprvé nejsem stará. Zadruhé neodpovídáš na téma diskuse zatím ani jedním příspěvkem a zatřetí, až někdo napíše, že jí bere, tak si o tom s ní konkrétně popovídám. Jestli taky vedla diskusi s dr, jak se cítí atd. Ale to jen s tou, která má co říct k tématu, což ty nejsi
@boball a samozřejmě že bez antikoncepce být nechci, ještě plánuji vést aktivní sexuální život se vším všudy a i starší ženy než jsem já, mají děti takže riziko produktivního věku tu stále je
@jjelena Chtěla jsem ti jen poradit, že každému v našem věku prostě nízkohormonální antikoncepce nesedí. Nicméně vzdaluji se, jsi nějaká podrážděná ty mladice. ![]()
@ivašot. tělísko teda nechci, tomu se nějak podvědomě bráním, ani nevím proč
@boball ale nejsem podrážděná, jen si mi neřekla nic k tématu. Mladice nejsem, ale stará taky ne, klidně bych i to dítě ještě mít mohla. Mě to totiž pžijde, že má nějakou vyšší provizi z toho leverettu, když tak za to bojuje. Před 3 měsíci jí ta původní nevadila a najednou strašný problém. Proto si zjištuju ty informace
@jjelena Narovinu říkám, že mě je 42 a na gynekologii na mě, teda co se antikoncepce týká, pohlížejí jako na „starou“ a to jsem ještě před 2 roky otěhotněla, ale nedopadlo to. Tudíž taky nechci být bez antikoncepce, ale po poradě s gynekologem a kardiologem jsem Mirenu zvolila jako menší riziko než klasickou HA.
@boball píše:
@jjelena Chtěla jsem ti jen poradit, že každému v našem věku prostě nízkohormonální antikoncepce nesedí. Nicméně vzdaluji se, jsi nějaká podrážděná ty mladice.
Ta podrážděnost je asi vedlejší účinek špatně zvolené antikoncepce ![]()
Ahoj milé dámy v nejlepším věku
, bude mi zanedlouho 40, před otěhotněním i chvilku po jsem brala antikoncepci Pramino, se kterou jsem byla moc spokojená. Pak jí jeden čas přestali vyrábět a doktorka mi předepsala Tri-regol, který jsem bez problémů brala asi 3 roky. Nepřibírala jsem, ani žádné jiné obtíže jsem neměla. Gynekoložka mi bohužel zemřela a v ordinaci jí nahradila jiná. S vyšetřením, přístupem a vším okolo jsem byla spokojená. Nicméně mi před 3 měsící předepsala novou antikoncepci LEVERETTE, že prý Tri-regol je pro můj věk už příliš hormonální a nevhodný. Fajn, beru. Nicméně při užívání toho Leverettu mám menstruaci bolestivou, dlouho, navíc jsem to dostala i v průběhu užívání pilulek (což tedy podle nežádoucích účinků může trvat až několik měsíců). Jednoduše shrnuto, nevyhovuje mi. Včera jsem s gynekoložkou o tom mluvila a ona že prý mi nic jinýho předepsat v mém pokročilém věku!! (což se mě mírně řečeno dotklo
) nemůže a TRI-regol už vůbec ne, že je krajně nevhodný.
Chci se jít zeptat ještě do lékárny, jak to je. Ale zajímají mě i ty reálné zkušenosti. Je mezi vámi některá žena ve věku kolem 40 let, která bere Tri -regol a doktor s tím nemá žádný problém? Musím říct, že nevyhovující antikoncepci brát nemíním a pokud se s dodktorkou nedohodnu jinak, asi budu hledat novou, což se mi moc upřímně nechce, tak radši sháním argumenty, že jiní tak striktní nejsou.
Předem Vám všem moc děkuji.