Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, chtela sem se zeptat jestli ma nekdo zkusenost s antikoncepci Triquilar? ![]()
Ja ji brala asi pred 7 mi lety- zadny problem nebyl
Příspěvek upraven 25.09.12 v 08:21
Ja prave jsem ji brala 6 let, a je to mesic co jsem ji prestala brat, pred ni jsem mela ms pravidelne, ale ted ma dost zpozdeni, nechce se mi na injekci ![]()
Tak to je bohuzel normalni a stava se to po jakekoliv antikoncepci. Ja brala triquilar, potom asi rok jeste diane 35 a mela jsem taky po vysazeni hodne dlouhe cykly, muze to trvat par mesicu- klidne i rok nez se vse upravi. A nebo taky muzes byt tehotna pokud se snazite.
Příspěvek upraven 25.09.12 v 08:22
Cetla jsem ze je to normalni i sem to tak nak cekala, ale test sem si delala minuly tyden a byl negativni
Tak nezbyva nez cekat az ms prijde. Ja mela poprve asi 3 tydny zpozdeni pak se to trochu upravovalo ale nikdy jsem se uz nedostala na cyklus 28 dni jako pred tim nez jsem brala antikoncepci. Byla jsem rada kdyz chodila aspon po 35 dnech
Nu a jak si pak mam spocitat plodne dny? nak se v tom prestavam orientovat
Taky jsem s ni byla spokojena, akorat mi pak nekdo rekl ze uz se moc nedava a nebo ze ji spis uzivaj starsi zeny, doufam ze neurazim tady nekoho
Ahoj já ho brala a super, po vysazení jsem taky musela na injekci… plodné dny zjistíš bazální teplotou
vygoogluj si instrukce ![]()
Tak bud si koupit ovulacni testy a nebo merit bazalni teplotu. Spis bych pockala az probehnou 2-3 cykly treba se to upravi samo.
Tak myslím, že zpoždění je běžné po jakékoliv HA, nějakou dobu trvá, než se tělo zase rozjede na vlastní hormonální pohon. Já měla po dobrání HA první cyklus něco kolem 50dnů, další cyklus tuším 40dnů a další cyklus 9 měsíců ![]()
Ale s triquilarem jsem měla jen tu nejhorší zkušenost, brala jsem kdysi dávno a měla jsem snad všechny vedlejší účinky, co jsou v letáčku (a to jsem ho předem fakt nestudovala, až zpětně), včetně nočních úzkostí, kdy jsem se vzbudila a bála jsem se něčeho a nevěděla čeho…
Uzkosti jsem mela taky a sny ani nemluvim ale popravde mne ubec nenapadlo ze by to bylo praskama
@myskula Mi doktor řekl že je to starý preparát, ptal se mě totiž po porodu jakou chci HA tak jsem mu zmínila Triquilar…brala jsem ho od 15-cti let a nikdy nebyl problém…začal mi nabízet ty svoje co jsou předražené jak sviňa, už jsem jich několik zkusila a ani jedna mi nesedla…tak jsem říkala kdyby to bylo až tak staré tak by se to asi už neprodávalo, tak nic neřekl a napsal mi to co jsem chtěla ![]()