Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
dneska jsem si po x letech byla pro antikoncepci. Jenže až potom mi došlo, že s mojí velmi nepravidelnou ms, která mi chodí někdy po měsíci jindy až po 3, bych mohla hooodně dlouho ještě čekat než si ji budu moc vzít. A tak se chci zeptat jestli si jí můžu nasadit třeba už dneska. Pilulky jsou rozdělený po dnech, tak když si vezmu první středu v pořadí, kdy se mi dostaví ms? Normálně v tý 7 denní pauze po těch 21 dnech? Vim, že bych se měla první cca 10 dní ještě chránit, ale je to pro mě přijetelnější než čekat ještě 2 měsíce. Díky za rady ![]()
Já jsem četla v příbalovém letáku, že se má vzít první pilulka v první den ms… a tak mi to i řekla doktorka. jinou radu teda nemám.
Já bych být tebou počkala na MS, když nepřijde do toho měsíce od té poslední, šla bych na vyvolávačku a pak vzala 1. DC ![]()
Vezmi první kdy potřebuješ, ale nejméně 7 dní se chraňte i jinak - není to v příbaláku? MS normálně v pauze. Počítala bych s tím, že to první platíčko můžeš všelijak špinit…
Ahoj, já jsem taky začala brát uprostřed cyklu. MS mám tedy pravidelnou, ale léčili mi pomocí HA cystu. Vzala jsem si ji ten den, co jsem si ji koupila, ani nevím, jaký den cyklu to byl. A MS dorazila během těch 7-mi dní pauzy ![]()
Ale možná by bylo lepší si doktorce(-ovi) zavolat, jen tak pro jistotu.