Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všichni,
jen bych se chtěla zeptat, kdo užíváte antikoncepci Vreya, jestli od té doby, co jí berete, jestli jste přibrali?? A popřípadě kolik?? Já se všemožně pokouším pár kilo shodit, chodím běhat, cvičit, jím podle obecných rad jako je jíst zdravě, menší množství vícekrát denně, po 18h nejíst atd… ale většina lidí říká, že dokud jím antikoncepci, snažím se zbytečně…
začínám mít také takový pocit… poradí někdo?? Díky moc
![]()
@TerryAndRuddy všeobecně se po antikoncepci netloustne, buď může způsobovat větší chutě k jídlu a nebo kvůli ní můžeš zadržovat vodu ale sama o sobě nezpůsobí to, že najednou nabereš 10 kilo, dnešní HA už takové nejsou. Spíš bych zkusila prvně rozebrat jídelníček s odborníkem, ať ti řekne, že fakt jíš správně (např. jíst naposledy v 18 hodin ano, ale to pokud jdeš spát tak ve 20, jíst se má naposledy 2 hodiny před spaním, pokud jíš naposledy v 18 a jdeš spát o půlnoci, tak to je fakt nesmysl - příklad). Pokud bude v pohodě jídelníček, můžeš zkusit změnit HA, třeba fakt jen zadržuješ vodu. Já beru HA a s hubnutím nemám problém.
@TerryAndRuddy já po ní nepřibrala a ani u ní nezhubla…
jinak má stejné složení jako Diane 35, já bych si ji už napsat nikdy nenechala nebyla jsem s ní spokojená
Marsyy děkuju za info, to jsem teda netušila… už jí mám cca 3 roky a ze začátku jsem s ní měla velké problémy… měla jsem v plánu změnit antikoncepci na nehormonální, ale koukám, že ji změnim tak jako tak i kdybych si měla znovu nechat předepsat jiný hormon. pilulky ![]()
Vreyu jsem taky užívala jako první antikoncepci snad 2-3 roky a taky jsem po ní nic nepřibrala.
@TerryAndRuddy jj určitě, není moc dobrá, brala jsem ji 5.let a byla jsem s ní moc nespokojená, nervózní, podrážděná…jediné pozitivní bylo že jsem měla perfektní pleť ![]()
Aha…tak koukám že přibírání asi nebude z antikoncepce
ale tedy že bych měla nějak extra krásnou pleť to taky ne…ale to co jsem si teď přečetla…no to snad radči nebudu komentovat
jediný, čemu jsem se fakt zasmála, je ta nervozita a podrážděnost… to jsou přesně moje vlastnosti a teď už vím co za to může
to bude přítel rád, až ji vysadím
ale jako vážně… já nikdy taková nebyla a nikdy by mě nenapadlo, že by to mohlo být i z toho ![]()
@TerryAndRuddy Mě váha (i objem těla) zůstaly u této antiny naprosto stejné ![]()
Mám jí více než 5 let a nikdy žádná změna ![]()
Ahoj vreay beru uz 7let a nemuzu zhubnout a delam vse proto dobry jidelnicek a sport nemuze to byt tim?