Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, nevím jestli to napíšu dobřeale zase jsem nak úplné zblbla ha. Vždycky jsem začínala brát patek a končila ve čtvrtek ale ted jsem omylem začla brát ve čtvrtek a vvůbec si to neuvědomila. V průběhu jsem zjistila žebych mela končit o den dřív a myslela si, že jsme omylem vzala nějaký den dva tak jsem jeden den vynechalaaa abych prasky dobrala zase ve čtvrtek… nevím kdy mám ted zzačít brát myslíte že zase patek?
Ale ja vynechala jeden takže jsem dobrala normálne ve čtvrtektak nnevím jestli mám začít normálne v patek zase
Já už sem tak rozhozena ze nevím ani to, ze když doberu ve čtvrtek další začínám v patek, že jo?
@Janicka159 Využíváš 21 tablet, pak 7 dní nebereš nic a 8.den začneš brát další prášek z nového balení. A je jedno, jestli je to pondělí nebo středa.
Stalo se mi uplne to samé, dobírám ve středu a mám si brát další čtvrtek, nějakým způsobem se mi stalo že jsem dobrala v úterý, volala jsem na gynokologii a řekl mi, že mám nbormálně další zase ve čtvrtek podle původního harmonogramu, že to nic závrátného není, ale ať to neopakuji moc často ![]()
Ahoj,
Moc prosím o radu. Beru Yadine a včera jsem si měla vzít první tabletu nového plata po sedmidenní pauze. Vzala jsem si ji o půlnoci, ale ve 2:30 jsem zvracela a měla průjem. Teď přemýšlím, jak postupovat.
Styk jsem v uplynulém týdnu neměla, takže to by mělo být v pořádku. Jak ale postupovat dál? Budeme se týden chránit kondomem tak jako tak, mám brát další pilulku navíc?
V letáku píšou, že po zvrácení postupovat jako při vynechání, tj. užít další tabletu, i kdyby to měly být dvě najednou a týden se navíc chránit.
Pokud ale neužiju tu další navíc a budeme se týden chránit, bude pak HA fungovat po tom týdnu spolehlivě? Říkám si, že za ty 2,5hod se přece něco vstřebalo..
Moc děkuji za rady a nápady.