Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý večer. Je mi 40 a celkově od 16-ti beru antinu. Posledních asi 6 let jsem brala lindynette 3 mesice v kuse, ale ani to mi nestačilo, vždy u při Tom trpím jak pes. Loni mi doktorka navrhla zlyndu jelikož jsem nechtěla měsíčky už nikdy vidět 😄 a ono to opravdu přestalo 🙏 beru cele plato i ty 4 placebo pilule a již jsem rok a půl bez menstruace již po prvním měsíci užívání! Pravidelně chodím každý rok na prohlídku 👍🏽 Zatím vše ok tak to ještě asi 10 let musim vydržet 😄
Zdravím, jelikož trpím na migrény s aurou, nemůžu klasickou HA. Zároveň se mi opravdu hodně mastí vlasy a pleť, jedině v těhotenství jsem měla klid. No, kdo nezažije, nepochopí
kdo berete zlyndu, viděli jste i zlepšení na pleti a vlasech? Mastí se méně? Akné lepší?
Ahoj, má někoho zkušenost s vypadáváním vlasů po Zlynde? Beru ji aktuálně 4 měsíc a poslední 2 měsíce pozoruji vypadávání vlasů. Navíc jsem tento měsíc při bráni čtvrtého platba ( po 12. Prášku) začala krvacet a to celkem dost. Trvalo to 8 dni. Jinak pleť mam teď krásnou, ale to je tak všechno. Díky za zkušenosti.
Moc všechny zdravím, je mi 45 let a Dr. mi předepsal tuto gestageni pilulku jelikož kombinovanou HA kvůli srážlivosti krve nemohu. Posledního půl roku mám problémy že silným a dlouhým krvácením, což není ideální pro moji chudokrevnost. Skončila jsem třikrát v posledních měsících na norethisteronu což mé tělo úplně rozhodilo. Sice krvácení přestalo, ale objevilo se neustálé pocení, návaly, nespavost a bušení srdce. Chápu, že už jsem v jakési perimenopause a opravdu to nedávám. Teď jako poslední možnost ( tělísko bych prostě nedala) beru Zlyndu už druhý měsíc. Jsem asi tak uprostřed druhého platička a již 14 dní krvácím, někdy jen špiním, ale většinou se jedná o slabou menstruaci. Mám také skoro neustálé křeče v břiše a prsa mě bolí jako kdyby mě měli prasknout 😅Je toto normální? Mám vydržet? Zlepši se to? Dr. říkal že to může trvat několik měsíců než si tělo zvykne, ale já jsem už teď na konci sil a padám do jakési depky. Už to, že jí musím brát mi způsobuje trauma a šíleně se bojím trombózy a dalších side effects. Pomoc! Měla to některá z Vás taky tak a pak to bylo vše ok? ![]()
@Love2ride píše: Více
Já jí beru, protože jsem měla trombozu a normální HA nemohu. Zlyndu mi doporučila neteř s leidenskou mutací. Říkala, že po Zlyndě menzes vůbec nemá. Já jí beru až asi druhý rok, začátky jsem tu psala dříve. Krvácela jsem skoro půl roku a od té moby nekrvácím, třeba jen jednou za 3 měsíce špiním. Doktor mi ze začátku říkal, že musím vydržet s touto antikoncepcí.
@Love2ride Dobry den, ja po teto antikoncepci mela to samé, bolest prsou, nevolnosti… Pak jsem dostala ataky, úzkosti, jako vedlejší účinek. Potvrdil i gynekolog. Rozhodilo mi to štítnou zlazu,jatra.Hned jsem vysadila a uz to vzivote nechci.. Do ted se z toho dostavam a to je uz 5 mesicu. Přeji hodně sil
@Melodie91 preslo to? Beru třetí měsíc a už mě to neustálé krvácení nebaví. ![]()
Ahoj
Mám volné dvě platíčka, přecházím na jinou antikoncepci
Kdyby měl někdo zájem prosím o zprávu
Ahoj, nemá někdo volné 1 platíčko? Gynekoložka mi jí předepsala, ale často trpím na migrény, tak jí nejdříve chci vyzkoušet, než si pořídím celé balení ![]()
Dobrý den, jsem 2 měsíce po porodu a gyndař mi předepsal antikoncepci Zlyndu.. nevyznám se v ní, ale když mi teď skončila menstruace mám nabrat prášek nebo počkat do další menstruace a hned první den co to dostanu nabrat prášek? ![]()
Díky za odpověďi
Ahojky, mám celé balení Zlynda. Nevyužiji. Stála 900,– nechám za 700,–