Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Již rok a půl bez větších obtíží užívám hormonální antikoncepci Chloe.Posledního půl roku i tři po sobě bez přestávky.V neděli jsem antikoncepci vysadila na týdenní pauzu a menstruace se zatím nedostavila.Beru ji pravidelně,vždy v 10,ač občas se o hodinu či dvě zpozdím.Jen tu je takové tušení těhotenství.Co myslíte?
v neděli si vysadila? dnes je úterý, já myslím,že menstruace může ještě přijít. já když jsem brala antikoncepci, tak jsem menstruaci dostala tak čtvrtý den po vynechání, takže myslím, že je ještě čas ![]()
Pri brani nekterych modernich HA, obzvlast jako „dlouhy cyklus“ se muze stat, ze menstruace uplne vymizi, nebo ji jen nahradi mirne spineni. Pokud jsi HA uzivala presne, nevynechala jsi, nebrala jsi zadne atb, co by snizovali ucinnost HA, nemela jsi zadnou blicosraci virozu, pri ktere by se prasek nestacil vstrebat, tak bych nejak neplasila. Pokud nedorazi ms vubec, tak bych treba v patek testla, asi nejlepe mamatestem 10.
Zatím bych taky neplašila. Také jsem HA dobírala v neděli a MS přicházela buď ve středu večer, ale spíš až ve čtvrtek ráno nebo během dopoledne. Dej jí ještě čas a pokud by se neobjevila, Mamatest to jistí.