Antikoncepční trápení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
757
16.8.10 14:19

Antikoncepční trápení

Ahoj holky, stručně popíšu svou poporodní trnitou anti cestu :-D
Loni v únoru se nám narodila naše princezna, po šestinedělí jsem začala brát Azalii, když bylo slečně osm měsíců, začala jsem špinit, trvalo to měsíc, pak mi gyndr předepsala klasickou jednofázovou HA Sunya. Špinění pokračovalo i při této HA,dcerku jsem kojila 15 měsíců, gyndr mě stále ujišťovala, že tělo si na HA zvykne a problémy přestanou. Jenže teď je Nelli rok a půl, bezproblémový cyklus jsem měla jeden, jinak přetrvává občasné špinění mezi cykly - teď poslední MS v sedmidenní pauze jsem měla slabou, spíš jen silnější špinění, omlouvám se za popis, ale jakoby vypadávala jen samotná sliznice. Poslední dva, tři měsíce se cítím i divně celkově, mám nanic nálady, pořád mě pobolívá břicho jako bych to měla dostat, píchá mě na vaječnících, zvětšila se mi prsa (ale zase jsem přestala poměrně nedávno kojit, takže třeba se jen vrací k normálu..ale takhle rychle?), kilčo dvě jsem nabrala, aniž bych jedla výrazněji více (ale opět ukončené kojení, že..), celkově se necítím ve své kůži,ale to může dělat i psychika, jsem nervózní z toho, že něco není v pořádku a já nevím co. Na gyndě jsem pochopitelně byla, ale doktorka mě v podstatě odmítá podrobněji vyšetřit s tím, že si jen tělo zvyká na HA. Grr.. :-(' Jsem ještě typ člověka, který je spíše pasivní a moc si neumí vydupat, co chce…teĎ ve čtvrtek jdu na gyndu znova a jsem pevně rozhodnutá bez ultrazvuku neodejít, ale kdoví, že. Co to může být? Cysta, myom, nevyhovující HA? Těhotná snad být nemůžu, chybu v užívání jsem neudělala, ale víme své, že, nic není stoprocentní.....a hlavně, podvědomně bych druhé miminko už asi i chtěla, tak mě vlastní hlava nahlodává :-D Děkuji všem za reakce.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
16.8.10 14:37

No pokud máš jistotu, že nejsi těhu (test jsi dělala? :wink: ), tak bych řekla nevyhovující HA. zkrátka ji přestaň brát.

Ona totiž ta „zvykací doba“ by měla být maximálně, ale opravdu maximálně 3m.

Tvoje dr je… ehm, jak to říct kulantně. no zkrátka blbá jak troky :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
16.8.10 14:47

Test jsem nedelala, rikam si, i kdyz samozrejme urcite procento pravdepodobnosti tu je, ze preci jen beru HA a s dcerkou jsem ani po vysazeni dlouho nemohla otehotnet (a to je mi 23 ;-), v dobe snazeni mi bylo 21 ), gyndr mi tvrdi, ze doba zvykani si na HA je uplne bezne i pul roku, coz se mi jednak nezda, jednak uz i to jsem presahla…spis mam strach, jestli takovehle priznaky nemuzou byt treba u cyst apod., proste trvam na ultrazvuku, pak budu klidna :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
16.8.10 15:02

Taky bych HA vysadila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65270
16.8.10 15:11

Tak já měla Azalii po šestinedělí na 3 měsíce…hrůza–špinění střídalo krvácení…
od té doby jsem bez antiko a je mi fajn
takže vysadit a nebo změnit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
16.8.10 15:54

Taky bych řekla, že ti HAK nesedí. Já měla něco podobného, vždy jsem v půlce špinila, postupně od půlky až do MS ( a to mi vystřídali asi 10 druhů - jak třífázové, tak jednofázové a ty i 3 měsíce v kuse) Tak jsem vysadila a byl klid. Bohužel teď mi našli endometriozu a cysty, tak mi k mému zděšení HAK zase nasadili a zatím je to v pořádku ( až na to přibírání). Takže radím změnit HAK nebo úplně vysadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ATK
16.8.10 21:32

Sunya - boze muj, podivejte se, co to vyrabi za firmu.......Holky neblbne te
Gynekolog

• Citovat
  • Upravit
757
17.8.10 11:47

Vyrobce, no, nic mi to nerika, ta firma, proc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ATK
17.8.10 20:13

Heaton - v CR funguje jako re-distribucni firma,prodava Vreyu,Sunyu a Katyu, nema poradne web stranky a pokud dojde k nejakemu prusvihu, tak se nikam nedovolate - zadne medical oddeleni, zadne registracni odd., zadne pharmakovigilance......Pouzival bych pouze overene firmy jako je Bayer, Zentiva, prip.Gedeon Richter.Pro ostatni pacientka nic neznamena.....

• Citovat
  • Upravit
757
17.8.10 20:33

Ano, uznavam, ze nase gyndr, co vim, predepisuje jen tyhle tri znacky, takze nejen zmena HA, ale i doktorky :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ATK
20.8.10 10:36

Tak to je jednoduche, firma ji nekam vzala, treba na kongres a ona jim to ted „vraci“. Je videt, ze PAC je na „prvnim“ miste. Kdyz si vezmu pestrost a kvalitu pripravku ostatnich firem, tak je to hanebne,GYN bych zmenil okamzite
 GYN

• Citovat
  • Upravit
757
20.8.10 12:20

Zdravim :)
Pozooor, zmena, mam predepsany YAZ :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Claire01
4.9.11 19:52

Sunya

Pátrám po netu a hledám… užívám Sunyu od dubna 2011 a jsem zoufalá.Špinění od poloviny cyklu do MS, MS katastrofální,bolesti prsů, přibrala jsem snad pět kilo, a hrozná psychika… vpátek jdu na gyn. a požádám také o změnu HAK.

• Citovat
  • Upravit
koaliina
7.8.12 19:49

Ahoj holky, obracím se na Vás s prosbou, nevím jestli můžu sem. Beru antikoncepci Chloe už 4 roky většinou jsem si brala 2 plata najednou a týden pauza. Bez problémů a bez špinění. Moje minulá menstruace byla krátší než obvykle a já jsem si opět vzala platíčko, první bez problémů, ale u toho druhého hodně špiním, každý den, bolí mě břicho, cítím se pořád unavená a mám dojem, že se mi zvětšily prsa. Nemáte někdo s tím nějakou zkušenost? Jde jen o to, že už mi HA nevyhovuje? Děkuji ;)

• Citovat
  • Upravit
41
13.9.12 21:10

Antikoncepce na 12 let!!!
Prosím moc poradtě nevim zda jedna nešije na přitele boudu. Řekla přitelovi že si bude vyřizovat antiko..A že chce telisko (asi),pry ji doktor řekl že si ho ma na internetu koupit a že ji ho zavede až bude mit ms, a že je to na 12–15 let a cenu 800 kč…Tak že antiko na 12 let za 800..sedí to??..Zda se mi že kecá, nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí