Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
U nás je top Tonda, bude se tak jmenovat druhý syn co se za chvíli narodí
ale i Matěj je pěkné jméno, to je zas synovec ![]()
Dala bych Toníka. Sice už je to jméno taky na vzestupu, ale pořád nemá na Matěje/Matyáše/Mattiase/Matouše… což jsou podobná jména a když paní na hřišti zavolá „Maty“, otočí se dost hlaviček.
Dala bych Antonína, Matějů, Matyášů je všude dost…ale Toníčků ne a je to krásné jmeno. Na miminko a malé dítko Toníčku, na velkého chlapa Tondo nebo Tony.
Obě jména jsou krásná, počkala bych do porodu - až miminko uvidíš třeba hned budeš vědět, jak mu máš říkat ![]()
@verca86p Chtěla jsem Toníka, nakonec jsem vyslyšela manželovo přání, aby se syn jmenoval po jeho kamarádovi, který zemřel. Resp. když manžel začal syna už v břiše tím jménem oslovovat, nějak jsem neměla vůli protestovat.
Takže za mě jednoznačně Antonín. Jinak palec nahoru za výběr českého jména.
![]()
Antonín je krásné jméno. Kdybysme neměli totálně inkompatibilní příjmení, tak by se tak syn dost možná také jmenoval ![]()
Za mě Matěj. Tondu je kolem nás všude. A Matěj Píša mi přijde hezčí než Antonín Píša… plus když si řeknu, ze až bude větší budou na nej volat Maty nebo Mateji a nebo Tondo… tak raději Mateji ![]()
Toníček. Není jich málo, ale všemožných Matýsků je výrazně víc.
Za mě Antonín. Matěj mi prostě přijde nedůstojné dospělého chlapa, pro mě je to dětské jméno i v tom základním tvaru.
Obě jsou hezká…a co Antonín Matěj Píša

Nebo Matěj Antonín Píša…
Můj syn má 2 jména…jaksi jsme se s tatínkem nedohodli…a slyší na obě…
Já mu říkám prvním, táta druhým…a v pohodě