Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Antonín mně přijde lepší a serioznější zejména k vašemu příjmení, kde to bohužel děti bude svádět k záměně jedné souhlásky.
Plus já bych se ještě u Matěje bála (podobně jako třeba u Emy), že bude pořás muset hlásit, zda je Matěj nebo Matyáš. Antonín je prostě Antonín a výhoda je, že zdrobnělina jména (Tonda) zní jako jiné jméno, takže si dítě může vybrat, jaké oslovení se mu líbí. Podobně variabilní je třeba Jan.
Ježíš to se fakt Toníček vrátil jo
no jak tu někdo psal, za chvíli pofrčí Jarmilky a Vlastislavove ![]()
Za mě ani jedno, dala bych nějaké tvrdé k příjmení. Martin, Viktor.
@Bubla_Bučková píše:
Ježíš to se fakt Toníček vrátil jo![]()
no jak tu někdo psal, za chvíli pofrčí Jarmilky a Vlastislavove
A zaplať pánbů, stokrát lepší než vlna Sofií, Viktorií, Jessic, Benjaminů, Samuelů a podobných zhýralostí
![]()
@unuděná jo tohle se mi taky moc zamlouvá, Antonín je super pro dospělého, ale dá se krásně krátit na toho Tondu, Tonyho, Toníka, což je bezva oslovení pro dítě nebo puberťáka
může si pak vybrat jak se mu bude říkat. Prvního syna máme Alexandra, tam je to podobné, ten základní tvar je takový důstojný, ale jako malému mu mužem říkat Sašo, nebo Alexi (občas mu říkají i Lexo)
takze taky víc variant, bráchové si nebudou závidět a navíc se mi hrozně líbí že budou začínat stejným písmenem ![]()
@Bubla_Bučková píše:
Toníček je fajn. Já se spíš děsím období Blaženek, Boženek a Růženek. Tipuji, že se tak budou jednou jmenovat naše vnoučata. ![]()
Antonín! Jméno Matěj se mi prostě nelíbí na dospělého chlapa, je hrozně měkké.
Musíte se rozhodnout sami. Mne se nelíbí ani jedno - Mateju jsou mraky a Antonín je pro mě takový moc staromodni. Důležitý je, co se líbí vam.
@Bubla_Bučková píše:
Souhlasím ![]()
@verca86p píše:
Dobrý den.
V létě čekáme chlapečka a vůbec se nemůžeme rozhodnout, jaké mu dáme jméno (příjmení Píša). Do užšího výběru se dostal Antonín nebo Matěj. Zajímal by mě váš názor na tato jména.
Všemi 10 pro Antonína - má první dětská láska.
![]()