Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den, malý byl při porodu přidušen. Po prasknutí vody a zavedení oxytocinu začaly klesat ozvy. Byl tam prý déle než měl.
Měl jste někdo takové apgar score? Jste teď ok?
Moc děkuji. Strašně se o malého bojím. Je mu momentálně 5 měsíců a zatím je to každodenní boj. Je velice nestabilní, nevydrží na bříško ani na zádech, to samozřejmě řešíme. Dnes jdu k paní doktorce a zeptám se jí na možnosti neurologie.
Krásný den
Dcera mela trosku jine, ale prvni cislo mela horsi, sla klestema, okamzite ji odnesli a davali dychat kyslik, nastesti pak dobry ![]()
Motoricky je naprosto v pohode, naopak byla vzdy napred a zadne dusledky toho porodu se do ted neprojevily (je ji 5,5) ![]()
Drzim palce ![]()
Super zpackanej porod profikama v porodnici
.
Drzim palce, at je to dobry.
Kazdopadne, at taky napisu neco konstruktuvniho, odlozila bych veskera ockovani minimalne na dobu, kdy bude dite chodici mluvici jednotka, driv bych se fakt bala.
@BarboraR93 píše:
Dobrý den, malý byl při porodu přidušen. Po prasknutí vody a zavedení oxytocinu začaly klesat ozvy. Byl tam prý déle než měl.
Měl jste někdo takové apgar score? Jste teď ok?
Moc děkuji. Strašně se o malého bojím. Je mu momentálně 5 měsíců a zatím je to každodenní boj. Je velice nestabilní, nevydrží na bříško ani na zádech, to samozřejmě řešíme. Dnes jdu k paní doktorce a zeptám se jí na možnosti neurologie.
Krásný den
Moje dcera měla skóre 5-7-9, po narození ji museli prodýchnout.
Dnes je z ní krásná šestnáctiletá gymnazistka bez jakýchkoli fyzických či mentálních následků.
Objednej se na neurologii, v případě potřeby rehabilitace poctivě cvičte a víc neřeš, určitě bude vše v pořádku… na tomto skóre svět opravdu nestojí.
4-7-9.
Teď po čtyřech letech si troufám říci, že je ve všech ohledech zdravý, fyzicky hodně zdatný, chytrý, prostě vše jak má být.
1, 4, 6. narodila se prakticky mrtvá. dnes krásná zdravá chytrá dospívající dívka
@BarboraR93
Jaký byl ASTRUP z pupečníkové krve? Byl proveden USG mozku přes velkou fontanelu? Vývojová rehabilitace probíhá?
Popsané AS není nijak dramatické, horší by bylo 10-7-7.
@Doctus to bohužel nevim, ve zprávě to není uvedeno. Jinak žádné vyšetření neprováděli. A žádná rehabilitace neprobíhá.
@BarboraR93
Než se dostanete k neurologovi, tak to potrvá týdny až měsíce (záleží na místních poměrech a dostupnosti dětských neurologů). Určitě si vyptejte žádanku na rehabilitaci, RHB lékař dítě vyšetří a ev. naordinuje RHB.
@Doctus ano, na rehabitaci jsme již objednaní. Prosím vás, vzala jsem si svou propouštěcí zprávu a není na ni uvedena informace ohledně hodnot, které naměřili tím odběrem z pupecni šňůry, ani, že měl malý klesající ozvy, ani že byl v inkubátoru a navíc má uvedeno, že byl narozen o hodinu dříve. Zda se mi to přinejmenším zvláštní. Dle mého se jedná o zásadní informace, ačkoliv nejsem profesionál.
@BarboraR93 píše:
@Doctus ano, na rehabitaci jsme již objednaní. Prosím vás, vzala jsem si svou propouštěcí zprávu a není na ni uvedena informace ohledně hodnot, které naměřili tím odběrem z pupecni šňůry, ani, že měl malý klesající ozvy, ani že byl v inkubátoru a navíc má uvedeno, že byl narozen o hodinu dříve. Zda se mi to přinejmenším zvláštní. Dle mého se jedná o zásadní informace, ačkoliv nejsem profesionál.
Propousteci zprava nestaci.
Vyzadej si primo presny prubeh porodu - muzes si nechat udelat vypis nebo nahlizet do zdr. dokumentace a vyfotit si to.
Ale nejspis tam nic nebude.
Taky mi to zvrtali (ne nastesti tolik), nakecali mi, ze klesaji ozvy, ze musim na zada, aby mohl rychle ven… A nic takoveho tam uvedeno pak nebylo.
@BarboraR93
V gynekologické propouštěcí zprávě nemusí být toto uvedeno, ve zprávě o novorozenci (ZN) či jejímu ekvivalentu už by to mělo být uvedeno (měl by to mít PLDD v dokumentaci dítěte).