Apgar skore 7 7 9

193
5.5.23 12:16

Apgar skore 7 7 9

Dobrý den, malý byl při porodu přidušen. Po prasknutí vody a zavedení oxytocinu začaly klesat ozvy. Byl tam prý déle než měl.
Měl jste někdo takové apgar score? Jste teď ok?
Moc děkuji. Strašně se o malého bojím. Je mu momentálně 5 měsíců a zatím je to každodenní boj. Je velice nestabilní, nevydrží na bříško ani na zádech, to samozřejmě řešíme. Dnes jdu k paní doktorce a zeptám se jí na možnosti neurologie.
Krásný den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Vesnickaholka
5.5.23 12:47

Dcera mela trosku jine, ale prvni cislo mela horsi, sla klestema, okamzite ji odnesli a davali dychat kyslik, nastesti pak dobry :srdce:
Motoricky je naprosto v pohode, naopak byla vzdy napred a zadne dusledky toho porodu se do ted neprojevily (je ji 5,5) :)
Drzim palce :kytka:

• Citovat
  • Upravit
34322
5.5.23 13:15

Super zpackanej porod profikama v porodnici :poblion:.

Drzim palce, at je to dobry.
Kazdopadne, at taky napisu neco konstruktuvniho, odlozila bych veskera ockovani minimalne na dobu, kdy bude dite chodici mluvici jednotka, driv bych se fakt bala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
5.5.23 13:27
@BarboraR93 píše:
Dobrý den, malý byl při porodu přidušen. Po prasknutí vody a zavedení oxytocinu začaly klesat ozvy. Byl tam prý déle než měl.
Měl jste někdo takové apgar score? Jste teď ok?
Moc děkuji. Strašně se o malého bojím. Je mu momentálně 5 měsíců a zatím je to každodenní boj. Je velice nestabilní, nevydrží na bříško ani na zádech, to samozřejmě řešíme. Dnes jdu k paní doktorce a zeptám se jí na možnosti neurologie.
Krásný den

Moje dcera měla skóre 5-7-9, po narození ji museli prodýchnout.

Dnes je z ní krásná šestnáctiletá gymnazistka bez jakýchkoli fyzických či mentálních následků.

Objednej se na neurologii, v případě potřeby rehabilitace poctivě cvičte a víc neřeš, určitě bude vše v pořádku… na tomto skóre svět opravdu nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
5.5.23 14:03

4-7-9.
Teď po čtyřech letech si troufám říci, že je ve všech ohledech zdravý, fyzicky hodně zdatný, chytrý, prostě vše jak má být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
5.5.23 15:48

Moc vám děkuji :) snad budeme také ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.23 16:38

7-8-8, dvojče B, císařem. Dnes chytrá puberťačka.

• Citovat
  • Upravit
1256
5.5.23 22:45

1, 4, 6. narodila se prakticky mrtvá. dnes krásná zdravá chytrá dospívající dívka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
5.5.23 22:50

@BarboraR93
Jaký byl ASTRUP z pupečníkové krve? Byl proveden USG mozku přes velkou fontanelu? Vývojová rehabilitace probíhá?

Popsané AS není nijak dramatické, horší by bylo 10-7-7.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
5.5.23 23:12

@Doctus to bohužel nevim, ve zprávě to není uvedeno. Jinak žádné vyšetření neprováděli. A žádná rehabilitace neprobíhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
6.5.23 07:30

@BarboraR93
Než se dostanete k neurologovi, tak to potrvá týdny až měsíce (záleží na místních poměrech a dostupnosti dětských neurologů). Určitě si vyptejte žádanku na rehabilitaci, RHB lékař dítě vyšetří a ev. naordinuje RHB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
6.5.23 12:33

@Doctus ano, na rehabitaci jsme již objednaní. Prosím vás, vzala jsem si svou propouštěcí zprávu a není na ni uvedena informace ohledně hodnot, které naměřili tím odběrem z pupecni šňůry, ani, že měl malý klesající ozvy, ani že byl v inkubátoru a navíc má uvedeno, že byl narozen o hodinu dříve. Zda se mi to přinejmenším zvláštní. Dle mého se jedná o zásadní informace, ačkoliv nejsem profesionál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.5.23 14:28
@BarboraR93 píše:
@Doctus ano, na rehabitaci jsme již objednaní. Prosím vás, vzala jsem si svou propouštěcí zprávu a není na ni uvedena informace ohledně hodnot, které naměřili tím odběrem z pupecni šňůry, ani, že měl malý klesající ozvy, ani že byl v inkubátoru a navíc má uvedeno, že byl narozen o hodinu dříve. Zda se mi to přinejmenším zvláštní. Dle mého se jedná o zásadní informace, ačkoliv nejsem profesionál.

Propousteci zprava nestaci.
Vyzadej si primo presny prubeh porodu - muzes si nechat udelat vypis nebo nahlizet do zdr. dokumentace a vyfotit si to.

Ale nejspis tam nic nebude.
Taky mi to zvrtali (ne nastesti tolik), nakecali mi, ze klesaji ozvy, ze musim na zada, aby mohl rychle ven… A nic takoveho tam uvedeno pak nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
6.5.23 17:25

@BarboraR93
V gynekologické propouštěcí zprávě nemusí být toto uvedeno, ve zprávě o novorozenci (ZN) či jejímu ekvivalentu už by to mělo být uvedeno (měl by to mít PLDD v dokumentaci dítěte).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí