Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
nyní stimuluji a musím píchat Clexane kvůli mutaci. Moc se mi to nedaří, věčně si napíchnu nějakou žílu na břiše, dost to bolí a hlavně pak vznikají modřiny 🙈 🥺
Nemate prosím nějaké tipy, triky,.. jak mít aplikaci příjemnější? Třeba nějaké speciální místo, způsob aplikace,.. prostě cokoliv
budu moc rada
![]()
Pichala jsem si jen 14 dní a za tu dobu se mi modřina udělala jen jednou. Pichala jsem jednou na levo, jednou na pravo, dal od pupíku a nedělala jsem kožní řasu, prostě jsem pichala do špíčku, byť malého bez toho, abych brala mezi prsty ten kožní zahyb. Když jsem to tak udělala, zpusobila jsem si akorát velkou podlitinu. Na místo vpichu jsem velmi lehce přiložila desinfekční čtverecek, nemackala, spíš jen podržela, nemasirovala a snažila jsem se píchat tak, aby mi přes ten vpich nešla třeba guma od teplaku.
Mně se naopak mega modrina udelala, když jsem si tu kožní rasu neudelala
musíš vyzkoušet no. Píchala jsem si minule těhotenství 4 měsíce a v tomto si picham taky. Nejlíp je pichat do madel, udělat kožní řasu, drzet ji, dokud nevytahnu jehlu, a pomalu mačkat píst.
Jestli boli vpichy tak maz hodinu pred tim Emlou - nanest, pres to potravinovou folii a vpich neucitis a budes mit i jistejsi ruku. Jinak kozni rasu fakt drzet dokud nevytahnes jehlu jak tu nekdo tvrdil…
Jak už bylo řečeno, dál od pupíku, udělat řasu a hlavně pomaličku aplikovat, neprdnout to tam honem honem ať to mám za sebou, nemasírovat… Clexanů jsem už pár napíchala a někdo holt má břicho jeden modrák za druhým a někdo ani jeden ![]()
A jak jsi poznala, že si věčně napíchneš žílu?? Píchala jsem několikrát
vždycky udělat kožní řasu
střídat strany…hlavně nemasírovat, nemačkat (to pak dělá modřiny)
ale fakt jsem píchala několikrát a někdy úplně bez bolesti a někdy to strašlivě bolelo…každopádně věřím, že je to fakt nepříjemný…jinak je to může píchat kamkoliv ( zadek, paže, stehna )ale to břicho je nejlepší ![]()
Holky, děkuji za všechny příspěvky.
To co píšete, se většinou snažím dělat. Ale je pravda, že včera to bylo asi blízko pupíku. Každopádně ráno jsem se probudila a mám tam už flíček, takže modřina asi bude pořádná 🙈 🥺
Jinak opravdu ten vpich bolel, právě jako bych něco napíchla.. takže se myslím, že to byla ta žíla.. ![]()
@Aneta.Berg tu Emlu mám a absolutně s ní necítím rozdíl
nevím co dělám špatně. Nechala jsem ji i více než hodinu a vpich stejně cítím ![]()
@Simona_blond takový malý flíček nic není. Píchám si Clexane už několik měsíců a souhlasím s názorem ostatních. Dál od pupku, kožní řasa, pomalá aplikace a střídání stran. Jen po aplikaci si lehce přiložím/přitlačím dezinfekční čtvereček na místo vpichu a už se mi modřiny nedělají ![]()
@Simona_blond píše:
@Aneta.Berg tu Emlu mám a absolutně s ní necítím rozdílnevím co dělám špatně. Nechala jsem ji i více než hodinu a vpich stejně cítím
Prekryj to tou potravinovou folii a dej tam poradnou vrstvu - velikost treba jako angrest…nech to tam hodinu a zabere to. Ja to mazala na spaleninu a bez ty folie to vubec nefungovalo az s ni nastala uleva neskutecna.
[ @Simona_blond píše:
Holky, děkuji za všechny příspěvky.
To co píšete, se většinou snažím dělat. Ale je pravda, že včera to bylo asi blízko pupíku. Každopádně ráno jsem se probudila a mám tam už flíček, takže modřina asi bude pořádná 🙈 🥺
Jinak opravdu ten vpich bolel, právě jako bych něco napíchla.. takže se myslím, že to byla ta žíla.. ![]()
@Aneta.Berg neaspiruju vůbec
nechce se mi tím zdržovat, ale asi bych měla začít.. ![]()
@Anonymka 01 Ahoj, máš můj obdiv. Čeká mě operace, po které si prý budu muset pár týdnů píchat heparin. A už teď mám strach. Procházím různé diskuze, snažím se na to nějak připravit
zvažovala jsem i nějakou „tabletkovou“ alternativu. Mám za sebou už porod, ale strach z injekcí nějak překonat neumím. Při surfování na internetu jsem narazila na takovou „věcičku“ jménem TUGI. Vypadá to jako hračka, takový růžový slon a údajně to pomáhá při píchání. Neznáte někdo náhodou?