Aplikace Clexane - tipy

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
28.8.22 22:03

Aplikace Clexane - tipy

Ahoj holky,

nyní stimuluji a musím píchat Clexane kvůli mutaci. Moc se mi to nedaří, věčně si napíchnu nějakou žílu na břiše, dost to bolí a hlavně pak vznikají modřiny 🙈 🥺
Nemate prosím nějaké tipy, triky,.. jak mít aplikaci příjemnější? Třeba nějaké speciální místo, způsob aplikace,.. prostě cokoliv :lol: :D budu moc rada :srdce: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
563
28.8.22 22:28

Pichala jsem si jen 14 dní a za tu dobu se mi modřina udělala jen jednou. Pichala jsem jednou na levo, jednou na pravo, dal od pupíku a nedělala jsem kožní řasu, prostě jsem pichala do špíčku, byť malého bez toho, abych brala mezi prsty ten kožní zahyb. Když jsem to tak udělala, zpusobila jsem si akorát velkou podlitinu. Na místo vpichu jsem velmi lehce přiložila desinfekční čtverecek, nemackala, spíš jen podržela, nemasirovala a snažila jsem se píchat tak, aby mi přes ten vpich nešla třeba guma od teplaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.22 22:31

@Nefesh děkuji za tipy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
28.8.22 22:45

Mně se naopak mega modrina udelala, když jsem si tu kožní rasu neudelala :lol: musíš vyzkoušet no. Píchala jsem si minule těhotenství 4 měsíce a v tomto si picham taky. Nejlíp je pichat do madel, udělat kožní řasu, drzet ji, dokud nevytahnu jehlu, a pomalu mačkat píst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
28.8.22 22:59

Jestli boli vpichy tak maz hodinu pred tim Emlou - nanest, pres to potravinovou folii a vpich neucitis a budes mit i jistejsi ruku. Jinak kozni rasu fakt drzet dokud nevytahnes jehlu jak tu nekdo tvrdil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Beruska97
28.8.22 23:05

Jak už bylo řečeno, dál od pupíku, udělat řasu a hlavně pomaličku aplikovat, neprdnout to tam honem honem ať to mám za sebou, nemasírovat… Clexanů jsem už pár napíchala a někdo holt má břicho jeden modrák za druhým a někdo ani jeden :nevim:

• Citovat
  • Upravit
492
28.8.22 23:09

A jak jsi poznala, že si věčně napíchneš žílu?? Píchala jsem několikrát :) vždycky udělat kožní řasu ;) střídat strany…hlavně nemasírovat, nemačkat (to pak dělá modřiny) :) ale fakt jsem píchala několikrát a někdy úplně bez bolesti a někdy to strašlivě bolelo…každopádně věřím, že je to fakt nepříjemný…jinak je to může píchat kamkoliv ( zadek, paže, stehna )ale to břicho je nejlepší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.22 07:43

Holky, děkuji za všechny příspěvky.
To co píšete, se většinou snažím dělat. Ale je pravda, že včera to bylo asi blízko pupíku. Každopádně ráno jsem se probudila a mám tam už flíček, takže modřina asi bude pořádná 🙈 🥺
Jinak opravdu ten vpich bolel, právě jako bych něco napíchla.. takže se myslím, že to byla ta žíla.. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.22 07:44

@Aneta.Berg tu Emlu mám a absolutně s ní necítím rozdíl 8o nevím co dělám špatně. Nechala jsem ji i více než hodinu a vpich stejně cítím 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
29.8.22 13:31

@Simona_blond takový malý flíček nic není. Píchám si Clexane už několik měsíců a souhlasím s názorem ostatních. Dál od pupku, kožní řasa, pomalá aplikace a střídání stran. Jen po aplikaci si lehce přiložím/přitlačím dezinfekční čtvereček na místo vpichu a už se mi modřiny nedělají :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
1.9.22 23:07
@Simona_blond píše:
@Aneta.Berg tu Emlu mám a absolutně s ní necítím rozdíl 8o nevím co dělám špatně. Nechala jsem ji i více než hodinu a vpich stejně cítím 8o

Prekryj to tou potravinovou folii a dej tam poradnou vrstvu - velikost treba jako angrest…nech to tam hodinu a zabere to. Ja to mazala na spaleninu a bez ty folie to vubec nefungovalo az s ni nastala uleva neskutecna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
1.9.22 23:10

[ @Simona_blond píše:
Holky, děkuji za všechny příspěvky.
To co píšete, se většinou snažím dělat. Ale je pravda, že včera to bylo asi blízko pupíku. Každopádně ráno jsem se probudila a mám tam už flíček, takže modřina asi bude pořádná 🙈 🥺
Jinak opravdu ten vpich bolel, právě jako bych něco napíchla.. takže se myslím, že to byla ta žíla.. 8o

A aspirujes po tom vpichu? = Zapichni jehlu, potahni pist nahoru a pokud uvidis krev tak jsi trefila zilu a musis pichnout nekam jinam kde krev pri aspiraci neuvidis.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.9.22 23:22

@Aneta.Berg děkuji za tip! Zkusím to :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.9.22 23:23

@Aneta.Berg neaspiruju vůbec :lol: nechce se mi tím zdržovat, ale asi bych měla začít.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
27.9.22 14:48

@Anonymka 01 Ahoj, máš můj obdiv. Čeká mě operace, po které si prý budu muset pár týdnů píchat heparin. A už teď mám strach. Procházím různé diskuze, snažím se na to nějak připravit :zed: zvažovala jsem i nějakou „tabletkovou“ alternativu. Mám za sebou už porod, ale strach z injekcí nějak překonat neumím. Při surfování na internetu jsem narazila na takovou „věcičku“ jménem TUGI. Vypadá to jako hračka, takový růžový slon a údajně to pomáhá při píchání. Neznáte někdo náhodou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí