Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, chtěli jsme ještě 3 dítě. Léčím se v caru. Mám PCO ale léky na dozrání folikulu zabraly, ale sliznice naměřená pouze 4,5 mm den před ovulací. Je nějaká naděje s takovouhle sliznicí otěhotnět? Povedlo se to některé z vás?
Co by jste mi doporučili na zvýšení děložní sliznice? Kontryhelovy čaj už jsem pila ten vůbec nezabral. Mám ještě nějakou šanci na to ještě vůbec otěhotnět?
Moje zkušenost je taková, že jsme cca rok po porodu dcery chtěli druhé dítě. Neměla jsem ale ještě žádnou MS, stále jsem v noci kojila. Doktor mi řekl, že je zbytečné mi i píchat vyvolávačku, že mám tak nízkou sliznici, že z toho nebude ještě dlouho ani MS a těhotenství už vůbec ne.
Do 14 dní jsem byla těhotná 🤷♀️ 😀. Dokonce se to udrželo a zatím se vše jeví v pořádku, 10+5tt, klepu na dřevo!
Možné to tedy určitě je, že i toho mála se chytne ![]()
@Jana.49 Ahoj, já se podělím s mou zkušeností. Po revizích jsem měla extra nízkou sliznici, v podstatě žádnou. Při podání hormonů (Estrofem), popíjení litrů kontryheloveho čaje, červeného vína atd. jsem se sliznicí dostala na něco max. přes 5 mm. Pak jsem se vykašlala na všechny tyto „ověřené“ metody a začala jsem cvičit hormonální jógu od 1. DC. Ten měsíc jsem měla 10. DC sliznici 7 mm a teď jsem ve druhém trimestru.
Co zkusit pít kontryhel a maliník
slyšela jsem, že je fajn i lněné semínko.
Ahoj, já měla 20 DC sliznici 3mm, cykly jsem měla i 75 dní dlouhé, špatná hladina progesteronu a žádná ovulace. Dva měsíce jsem pila do 14 DC každý den ráno velký hrnek kontryhelového čaje a obden večer 1-2 dl červeného vína. sliznice se srovnala, dostala jsem clostillbegyt a první měsíc se povedlo
bacha na prášky na ovulaci, prý mají vliv na sliznici a snižují jí, paradoxně ![]()
Myslíte že je ještě nějaká šance že ještě někdy otěhotním? Teď ovulace po lécích naskočila, vyvolána injekcí ale bohužel se asi nezadazilo. Dnes test negativní 13 den po IUI. Také sliznice byla jen 4,5 mm max jsem měla naměřenou 5 mm.
@Jana.49 a zkoušela jsi už všechno? I gynex nebo to cvičení? Ale otěhotnět se dá i s nízkou sliznicí, i tady na emiminu jsem takové příběhy už četla ![]()
@Anonymka 01 teď chci zkusit i to cvičení. Jinak gynex, kontryhel jsem už zkoušela..
Taky mě napadlo zda nemůže být problém když mě před 5 lety čistily po porodu.
@Jana.49 Jak dlouho máš problém s tou nízkou sliznicí? Už od toho porodu?
Když na věc přijde, tak se vajíčko/embryo usadí i ve vejcovodu, takže ona ta sliznice není zase tak hrozně důležitá. Pokud tam aspoň něco je a embryo se dobře vyvíjí, tak se usadí. Pokud není jiný problém než ta sliznice (u PCO toho bývá většinou víc), tak šance je, i když je sliznice „jen“ 4-5 mm. Navíc pokud by v tom viděli v CARu problém, tak ti dají něco na podporu.
@BrnackaM doktor něco o PCO mluvil, ale na to mi zabrali léky a ovulace proběhla, ale sliznice není optimální
@Jana.49 nj, ale to, že proběhne ovulace neznamená, že v tom folikulu bylo vajíčko…v tomhle je to PCO zrádné, mám přesně s tímhle problémy. Folikulů hromada, ale jsou prázdné.
Naštěstí mám vyšetření AMH v pořádku, tak snad je to dobrá zpráva že vajíčka můžou dozrát