Aplikace na háčkované čepičce
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Ty vlásky by možná šly uháčkovat jako obyč řetízek a pak do každého oka uháčkovat pevné oko (jakoby druhou řadu), hodně utahovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže háčkuji, háčkuji a pořád se mě ta čepice z jedný strany rozšiřuji. Už jsem fakt zoufalá, všechny čepice mám v místě kde je konec širší a jakoby dělší. Přitom to háčkuji podle návodu z you tube a dělám to dobře. Ten spoj nemám na čepičce ani vidět jak je krásnej, tak k sakru kde přidávám, že se to furt rozšiřuje? To už je asi 6.čepice a pokaždý je vzadu na hlavě široká a delší jak vepředu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@goldenka počítáš si v každé řadě sloupky? Pravděpodobně přidáváš u toho spoje…
Jak děláš řetízková oka, aby ses dostala na výšu další řady, tak je nutné je počítat jako jeden už hotový sloupek a dávat bacha, abys nepíchla moc blízko a jakoby udělala ještě jeden první sloupek…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pipet Jo, chyba bude někde tam, protože sloupky jsem už počítala minule a vždy přidávám jeden v řadě. Prostě udělám 2 řetízková oka a hned píchnu do tý nejbližší dírky. Tak jak je to vidět na tomto videu
http://www.youtube.com/watch?…
Takže to dělám tak jak na videu, ale nevím jestli je to dobře. Nemá se to tak dělat jen do doby kdy chci přidávat? Jenže když to zkusím jakkoli jinak tak tam mám potom vidět díru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
http://www.mimibazar.cz/navod.php?…
zkus přečíst, pak v rovných řadách už tam právě nesmíš píchat jak na tom videu - tím se ti přidává.
Ta díra tam vzniká, možná máš moc tlustý háček k přízi, ale jinak tam prostě ten šev znát bude, ono se to pak ztratí když třeba čepici poprvé vypereš…
Trošku řešení je třeba jednou píchat hned do prvního a do posledního ne a v druhé řadě do prvního ne ale do posledního jo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pipet děkuji tak to je ta chyba, božééé a celý znova
Tak zítra to budu muset opravit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@goldenka píše:
@Pipet Jo, chyba bude někde tam, protože sloupky jsem už počítala minule a vždy přidávám jeden v řadě. Prostě udělám 2 řetízková oka a hned píchnu do tý nejbližší dírky. Tak jak je to vidět na tomto videu
http://www.youtube.com/watch?…Takže to dělám tak jak na videu, ale nevím jestli je to dobře. Nemá se to tak dělat jen do doby kdy chci přidávat? Jenže když to zkusím jakkoli jinak tak tam mám potom vidět díru.
já dělám v každé řadě to co je na videu jen dělám v jedné řadě píchnu do prvního (a posledního ne)a v další do posledního (a první oko vynechám)díra tam není a šev je rovnej a nepřidávám tím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@horakyne jo to je ono, ty to vyrovnáš tím, že jednou vynecháš první oko a jednou to poslední a já jela vždy jak první tak poslední. Konečně jsem snad na to přišla, akorát mě mrzí, že to musím dělat celý znova
Mě to háčkování asi moc trvá, nechápu že někdo zmákne čepici za večer, já tak za týden ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@goldenka já háčkuju přes rok a doted mi čepice trvá taky tak týden někdy mín někdy víc záleží jak moc mám času ale co háčkování mě baví a kdybych háčkovala jednu čapku za večer co by sme s nima pak dělaly?
Jinak háčkuju podle návodů z mimibazaru a dodržuju jak přízi tak i háček jak sem to ze začátku neudělala tak mi to moc nešlo a nevypadalo to tak dobře
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak za večer bych měla asi nějakou zimní z tlustší příze, jinak tak tři večery, podle toho, kolik mám času
- a taky potřebuju zkoušet přímo na hlavičku, takže spíš mě limituje, že večer už model jaksi spí
tak musím počkat na ráno, přiměřit a pak pokračovat.
Háčkovat mě naučila babi snad ještě na prvním stupni základky, tak za tu dobu jsem vyvinula celkem slušnou rychlost ![]()
Ale taky záleží, jaký je vzorek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit