Aplikace na háčkované čepičce
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
aplikace na háčkované čepičce
Ahoj, háčkuji čepičku rákosníčka a potřebuji radu. Očička, ouška potřebuji nějak přišít. Vždy jsem to dělala jehlou a tou danou přízy, ale nemá se to spíš nějak přiháčkovat háčkem??? Jak to děláte vy?
Další problém je že syn má velkou hlavu, jenže směrem dolu se mu dost zužuje, takže nahoře ji má obtaženou a dole mu volně plandá. Co s tím??? Nějka zase dole zužovat?
Potom rákosníček má nahoře ty tři vlasy. Jka je mám přidělat k čepičce aby trošku drželi vztyčený a uvnitř čepičky netlačili do hlavy. ![]()
Děkuji za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj. Přišívám jehlou a nití (nebo přízí, podle toho, co se víc hodí). Pokud se mu hlava zužuje moc, tak bych u čepičky pak zas ubírala (ale nemám s tím zkušenosti). Vlásky bych rákosníčkovi vyšila černou přízí, stejně jako jsem vyšívala fousky Kittince.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já jsem teda háčkovací amatér, takže zkušenější háčkařky poradí určitě líp, ale já aplikace přišívám transparentní nití. Taky jsem dřív přišívala tou samou přízí, ale dělalo mi to občas boule a jakýsi neplechy a někdy se mi tam pak motaly blbý barvy, tak jsem to začala dělat tou transparentní nití - seženeš normálně v galantérce, já na ni narazila díky patchworku a začala ji používat i na toto, je pevná a skvěle to drží, můžeš to prošít celý i napříč a jakkoliv chceš a žádný steh není vidět a přišívám tak i perličky na aplikace atd.
A k tomu zúžení - to asi taky poradí zkušenější, ale já někdy na posední řady čepičky vezmu o půl čísla (někdy třeba i o číslo) menší háček a dojedu to tím, event. tam hodím tím menším háčkem 1 - 2 řady krátkých sloupků, než jdu na poslední řadu - ty to trošku stáhnou.
A s vlasy Rákosníčka neporadím - jedině snad tam udělat 3 takové jakoby tenké zapletené copy - to by mohlo držet víc, než jen kousek vlny, ale fakt nevím a mozek už je dnes out, tak ani nic nevymyslím ![]()
Přeju moc, ať se dílo vydaří ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem právě tady na e-miminu objevila toho rákosníčka a tam jsou ty vlásky přišitý až jakoby mimo čepičku, ale to asi leží a netrčí když je čepička na hlavě. To bude asi lepší fakt vyšít jak to máš ty u čepičky. Co ty ouška-taky jen přišít nebo se to nějak přiháčkuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já aplikace přišívám, v galanterii kup tenkou gumičku tím se to dole stáhne. A na ty 3 vlasy mě jedině napadá ten chlupatej drátek to by mohlo držet a netlačilo by to. Ale nevím jak se jmenuje většinou to maj v papírnictvích nebo hračkárnách
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@goldenka Asi si to nedovedu představit - ouška máš uháčkovaná zvlášť?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@horakyne Pravda, pravda ten chlupatej drátek. Jak se to může jmenovat, aby jsem nechtěla chlupatej drátek
Ta gumička dole není zvenku vidět?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Oška taky přišít a chlupatej drátek tento http://www.zazen-nudu.cz/…upate-dratky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hkac
https://www.emimino.cz/detail-fotky/?…
mělo by to být takto.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@goldenka není taky sem použila do pár čepiček když byly volné a fakt není vidět když řekneš slabou gumičku do čepičky oni ti poraděj
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@horakyne To bude bomba. Hned jak pojedeme do města naběhnu do papíráku se na to optat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@goldenka píše:
@Ája 35 Díky za tipy
Není vůbec za co ![]()
Ty uši bych taky přišila tou transparentní nití - tam je ta výhoda, že nemusíš hledět na každej steh a přemýšlet, kam pícháš jehlu, aby to nebylo moc vidět - ty stehy atd., tak bych vzala tu transparentní nit a přišila to napevno z obou stran a durch
- tak aby to drželo a nemusíš řešit to, jestli tam máš těch přišívacích stehů moc a jestli nejsou vidět víc, jak ty samotný uši ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo aha, já mám aplikaci jako obrázek našitý na čepičce
. Tak to je jiná. Ouška bych určitě přišila. Vlásky buď tím drátkem (ale mně by se to nelíbilo) nebo uplést a hooodně utahovat, aby to nepadalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čepici dole zúžuji tak, že místo dlouhých sloupků uháčkuji několik řad krátkých. Záleží, jak moc ji chceš zúžit. Neubírají se oka, tudíž nebude úžší v pravém slova smyslu, ale krátké sloupky jsou pevnější a nevytahují se jako dlouhé. Udělá to něco jako rantl, u některých čepiček ho dělám i 5cm široký…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit