Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chtěla jsem se zeptat, jaké jsou finanční rozdíly mezi Apolinářem a soukromým zařízením Pronatal.
Platí všude, že první tři pokusy o umělé oplodnění jsou zdarma ( pokud nechci nadstandart ?? ).
Jsem teď totiž nějak mimo. A ani naše finanční možnosti nejsou na to abycho si mohli dát několik desítek tisíc za oplodnění.
Kolik to v Pronatalu stálo Vás ???
Díky.
Mikino,
ty tři „takzvané pokusy zdarma“ (tedy to co platí pojišťovna) to ti platí všude, ať už jsi ve státním nebo soukromém zařízení. Liší se ceny tzv. nadstandardu. Ani v Pronatalu ti nebudou nadstandard nutit, až podle výsledků vyšetření si s vámi o tom popovídají, co by vám doporučili a proč. Rozhodnutí je na Vás. Samozřejmě záleží na finančních možnostech. Taky Vás nebudou nutit okamžitě se do toho pustit, když na to nemáte a potřebujete došetřit. Je to opravdu jen na Vás. Rozhodně jsem neměla pocit, že z nás chcou ždímat peníze. To všechno co nám doporučili nás taky překvapilo, ale přesvědčili jsme se, že kdybychom zůstali u standardu, neměla bych ani jedno embryo a takhle jich bylo 17. Opravdu pro nás dělali maximum a snažli se nám pomoct jak to jen šlo. To se s Apolinářem nedá vůbec srovnat. A co jsem tak vypozorovala podle zkušeností ostatních snažilek mají i nejlepší zkušenosti co se týče KETu (transferu mražených embryí). Nemám to nějak konkrétně podložené, prodělala jsem 2 KETy, pokaždé se mi embrya rozmrazily. Nikdy se mi nestalo, že by se embrya rozpadly, tak jak píšou holky, že se jim to stalo v ostatních centrech. Taky mají skvělé výsledky v úspěšnosti, kdyžtak koukni na www.pronatal.cz, už jsou tam výsledky za minulý rok.
Opravdu záleží na Vás jak se rozhodnete. Přeju ti hodně štěstí. Adka
Ahojky,
moc ti děkuju. Už si připadám jak nemocná po miminku. Všude sháním informace. Nevím co bych si bez emimina a všech tady počala, byla bych ztracená.
Dnes jsem se tam byla objednat. Sestřičky na recepci velmi příjemné, usměvavé.
Jen mi právš manžel na:,–(il brouka do hlavy, že se tam hodně platí.
Samozřejmě aspoň na poprvé chci tu nejlepší péči tak nějaký ten nadstandart si připlatit.
Jinak ti zatím moc děkuju.
Mám též zkušenosti s Pronatalem. Zkoušeli jsme to, vnutili nám věci, které jsme nepotřebovali, že prý je nutně budeme potřebovat. Jako zamrazení atd. vytahali z nás asi 20.000 a nic z toho. Vím, že to na poprvé nevyjde, ale s mou přítelkyní zacházeli tak špatně, že už jsme se rozhodli raději děti adoptovat.
PS: Jsem celkem stydlivý muž, a protože pronatal je fakultní - tak se na mě přišla podívat mladá „doktorka“ - když jsem odmítal její vstup - vyhrožovali že mohu táhnout jinam.
Nemám prostě dobré zkušenosti - lepší je asi Apolinář!
Ahoj!
Nechci tě odrazovat, sama s Pronatalem zkušenosti nemám, dvě moje kamarádky ano, obě říkají, že jsou tam milí, ale s výsledky spokojené nebyly, nakonec obě léčbu absolvovaly u Apolináře. Já sama jsem měla problémy s udržením těhotenství, nakonec jsem také chodila k Apolináři, byla jsem tam spokojená (čekání je někdy dlouhé, ale to lze myslím pochopit a zvyknout si, je to centrum do kterého jezdí i momopražské maminky, tak se to prostě někdy nahromadí) a dneska mám dvě krásné, zdravé děti a třetí čekám. Tolik můj názor. Přeju šťastnou ruku při výběru.
Jindra
Už jsem se rozhodla a udělala jsem velice dobře. Vyhrál Pronatal a dopadlo to tak, že jsem teď ve 28 týdnu ![]()
Pronatal je soukromé zařízení. Mám taky stydlivého manžela a intimita byla skvělá. Místnost na odběr se dala zamknout. U všech byl přístup úplně dokonalý.
Naopak hrozně špatný zkušenosti mám s Apolinářem, kde se na mém vyšetření podílel lékař a dva medici.