Arabské jméno pro holčičku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4928
28.6.20 13:12

Tak jestli jména jako Ines (jižní Evropa), Anika (tutově hebrejské), Lilia (jižní Evropa, Rusko), nebo Rita (zkrácenina Margarity, jižní Evropa) jsou považována za arabská, tak už chápu, proč se některým lidem „arabská jména moc líbí“ :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
28.6.20 13:19

Amaya je moc hezké, jinak mně se moc líbí jméno Amal

• Citovat
  • Upravit
74217
28.6.20 13:32

Ted jsem si vzpomela, ze ve skole byla Amela. Rikalo se ji Meli, Mel. Na to jsem ja vysazena :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
28.6.20 13:36

Ty vole, co je to tady zase za kupu sr*ček? Proč by jako nemohli dát arabské jméno, navíc ještě když je otec původem arab? Btw to abyste šly přejmenovat sebe i svoje děcka, protože mnoho běžně užívaných jmen v ČR (a teď myslím tu nudnou klasiku, žádnou novotu) pochází právě z Blízkého východu, to jen tak pro informaci. Takže proč nemít jména slovanského původu, když žijeme v Čechách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5229
28.6.20 13:55

@Morrígan Ní_Boii Souhlasím. Každý by měl věřit tomu, čemu věří. Přijímat víru kvůli jinému člověku je absolutní nesmysl. To není upřímná víra… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5229
28.6.20 14:04

@jege Jistě. Nutit někoho do víry je hloupost. To by nás v životě také nenapadlo. A jak jsem psala,,,přijmout" víru kvůli jinému člověku je nesmysl a není to upřímná víra. Stejně tak jako píšete,,neznáte, že by muslim přijal víru manželky". Jistě, proč by to dělal a něco si nalhával, když věří v jediného Boha a Islám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3164
28.6.20 14:17
@MrsNorris píše:
Tak jestli jména jako Ines (jižní Evropa), Anika (tutově hebrejské), Lilia (jižní Evropa, Rusko), nebo Rita (zkrácenina Margarity, jižní Evropa) jsou považována za arabská, tak už chápu, proč se některým lidem „arabská jména moc líbí“ :P

Také koukám jaká jména jsou považována za arabská :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
28.6.20 14:19
@Morrígan Ní_Boii píše:
Jelikož „respektujete“ německou kulturu, tak navrhuju Gertrudis, Ingrid, Ingeborg či Freyu.

ta Freya se ti tam nehodi, ta je moc pekna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
28.6.20 14:25
@AnnieTRoj píše:
Také koukám jaká jména jsou považována za arabská :D.

Tak treba Nadia nebo Naďa jsou jmena, ktera vznikla v obou kulturnich okruzich nezavisle na sobe. Muze byt, ze i takova Maya ma podobny vznik.

A co se tyka hebrejskych, muslimskych a krestanskych jmen, tak tam je prunikova mnozina obrovska, jen je vyslovnost trochu jina.

Krestanska Maria vs. muslimska Miriam
hebrejsky Abraham vs. muslimsky Ibrahim
hebrejsky/krestansky Jakob vs muslimsky Yaqub
krestansky Josef vs zidovsky Yossi vs muslimsky Yusuf

a mohla bych pokracovat. To byste se jeste divily, jake vsechny jmena existuji i u muslimu, jenom s lehce jinou vyslovnosti. Takze to podivovani se, coze to je za muslimske jmena je ponekud zvlastni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41110
28.6.20 14:26
@Yasmina21 píše:
@jege Jistě. Nutit někoho do víry je hloupost. To by nás v životě také nenapadlo. A jak jsem psala,,,přijmout" víru kvůli jinému člověku je nesmysl a není to upřímná víra. Stejně tak jako píšete,,neznáte, že by muslim přijal víru manželky". Jistě, proč by to dělal a něco si nalhával, když věří v jediného Boha a Islám.

Takže Ty jsi vyznávala islám ještě před seznámením se s manželem? V tom případě je to všechno logické a přirozené. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
28.6.20 14:27

@Mykhaila17 Mellina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6112
28.6.20 14:38

Manžel četl, že nejčastější mužské jméno pro nevorozence v Německu je Muhammad. Tož tak. Ono při porodnosti 1,2 dítěte na rodilou Němku (jako že po X generací žijící v Německu) se není čemu divit.

Co se těch jmen týče, všechna 3 jsou pěkná. Za mě asi nejvíc Maya, protože tak se jmenuje moje kamarádka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
28.6.20 15:15

Za me Leyla/Leila.
Maya a Amaya se k prijmeni moc nehodi, protoze je tam moc A.
Z ostatnich arabskych jmen by se mi k vasemiu prijmeni pro zivot v Evrope libily Amani, Lamia, Samia, Sania, Nadia, Lina, Safia, Alia, Nadine, Tasnim, Soraya, Seima, Menna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
28.6.20 15:29

@Mykhaila17 no nevím, jestli arabským jménem dítěti připravíte v Německu ty nejlepší podmínky pro budoucí život :think:
Z uvedených jmen snad jedině Maya.
Osobně bych volila tedy nějaké německé. Třeba Lisa se mi dost líbí. Ale samozřejmě nevím, jak by se hodilo k příjmení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140245
28.6.20 15:40
@Markéta80 píše:
@Mykhaila17 8o Německo patří pod Arábii? Asi jsem na zeměpis chyběla :mrgreen:

asi jsi nedávala pozor :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek