Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím.. Na matrice se mi už vyřizuje určení otcovství dala jsem příjmení po otci. Jelikož jsem si četla co vše potřebuji k porodu tak jsem četla že ten papír k určení otcovství a pak prohlášení o jménu dítěte? To není v jednom? Protože na matrice se mě ptala na příjmení a jméno na kluka i dívku. Tak teď nevím jestli zajít na matriku a žádat si o papír o prohlášení jménu dítěte. Poradíte? Děkuji
Pro nic už nemusíš, stačí to prohlášení o otcovství, tam ani křestní jméno být nemusí, to nahlasis v porodnici, až tam přijdeš rodit.
@Musinka45 jak se ti vyřizuje určení otcovství ![]()
Přijdete s chlapem, nahlasite příjmení, podepíšete, papir dostanete do ruky a s tím pak do porodnice
To prohlášení o jménu dítěte je papír, který dostaneš v porodnici na první poradně a pak vyplněný podáš spolu s ostatními u příjmu
@Petra Z píše:
@Musinka45 jak se ti vyřizuje určení otcovství
Přijdete s chlapem, nahlasite příjmení, podepíšete, papir dostanete do ruky a s tím pak do porodnice
Taky to nechápu, co kde se zařizuje (samo?)
@chaela píše:@mamina2017
Pro nic už nemusíš, stačí to prohlášení o otcovství, tam ani křestní jméno být nemusí, to nahlasis v porodnici, až tam přijdeš rodit.
@mamina2017 píše:
Taky to nechápu, co kde se zařizuje (samo?)
Takže stačí jen papír o určení otcovství a ten další o prohlášení jménu dítěte mi daji v porodnici? Já myslela že to taky na matrice, že to musí být matrikou potvrzené.
@Musinka45 píše:
Takže stačí jen papír o určení otcovství a ten další o prohlášení jménu dítěte mi daji v porodnici? Já myslela že to taky na matrice, že to musí být matrikou potvrzené.
tak mi měli už aji z matriky jména, protože jsme je věděli. Ale na té matrice hlavně potřebuješ potvrdit příjmení pro dítě a otce dítěte pro jeho zapsání do RL dítěte.