Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminky, s manželem vybíráme jméno pro dceru a oba jsme se shodli na jméně Hope, ale stále váháme protože žijeme v ČR a neplánujeme se stěhovat do ciziny. Příjmení máme Semaniv takže Hope Semaniv
. Jméno se nám opravdu hodně libí, ale zase přemýšlíme jak by to bylo použitelné do reálného života, přece jenom ve školce, škole a na úřadech to zas tak praktické není. Hodně se nám libí, že jméno nemá zdrobněliny a taky, že jich ve třídě nebude pět. Budu ráda za jakýkoliv názor a taky jestli by jste jméno Hope dali své dceři a jak se vám libí.
Příspěvek upraven 17.06.20 v 17:55
S vaším příjmením bych klidně dala. Ale asi si ho bude muset nechat i po svatbě. Protože Hope Vomáčková už tak dobře nezní.
Ne, protože mě se vybaví Hope Rippey. Ale je fakt, že to si nespojí nejspíš nikdo kromě mě ![]()
to je neco strasneho, doufam, ze to myslis ze srandy… Hopinka ![]()
Nelíbí se mi a v ČR bych ho určitě nedala, chudák dítě. Už vidím, jak to lidi budou číst tak, jak se to píše ![]()
To je sice pěkný, že jméno nemá ofiko zdrobněliny, ale takhle čeština nefunguje. Ta svá slova ohýbá… A tak se můžete těšit na Houpinku, Hupku, Hopí, Hopinu, Houpičku… Zvolání Houpí! je taky moc pěkný. A co jen tak široké daleké okolí dokáže vymyslet. Zapomeň, že na to budete mít vliv. Ani náhodou.
Ještě líbí? Jestli jo, tak směle do toho.
@Sofie Semaniv píše:
Ahoj maminky, s manželem vybíráme jméno pro dceru a oba jsme se shodli na jméně Hope, ale stále váháme protože žijeme v ČR a neplánujeme se stěhovat do ciziny. Příjmení máme Semaniv takže Hope Semaniv. Jméno se nám opravdu hodně libí, ale zase přemýšlíme jak by to bylo použitelné do reálného života, přece jenom ve školce, škole a na úřadech to zas tak praktické není. Hodně se nám libí, že jméno nemá zdrobnělinya taky, že jich ve třídě nebude pět. Budu ráda za jakýkoliv názor a taky jestli by jste jméno Hope dali své dceři a jak se vám libí.Příspěvek upraven 17.06.20 v 17:55
To vůbec nebrání tomu nějaké šílené zdrobněliny toho jména vytvářet. Nemohli byste to dítě vytrestat něčím méně destruktivním, než výběrem takového jména?
@lucenka píše:
Nelíbí se mi a v ČR bych ho určitě nedala, chudák dítě. Už vidím, jak to lidi budou číst tak, jak se to píše
To je právě ten důvod proč o tom uvažujeme.
Upřímně zrovna tohle jméno se mi nějak extra nelíbí, ani k tomu příjmení mi moc zvukomalebně nezní, i když samozřejmě pořád lepší Hope Semaniv než Hope Růžičková. Myslím, že si klidně trošku exotiky dovolit můžete, ale já bych ještě přemýšlela… jakého je to jméno původu? Nelíbilo by se vám třeba nějaké „místní“ jméno, ve smyslu ze země původu? A nebyla bych si tak jistá, že nějaká aktivní babička nebo tetička nepřijde s variantou malé Hopinky ![]()
Na jméno pro své dítě bych se vážně nikoho neptala. Ale když už se ptáte, tak třeba mě se to líbí, hlavně se mi na tom líbí, jak jste už psala, že na to není žádná zdrobnělina. A nevím, proč by to bylo nepraktické. Mně to přijde s Vaším příjmením i originální. A když se bude vdávat, tak si třeba nechá obě příjmení a je to. Dělejte, jak chcete Vy. Pokud se vám to s manželem líbí, tak to dejte. ![]()