Dali byste jméno Hope

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6119
17.6.20 19:02

@Sofie Semaniv Jen by mě zajímalo… dává ti zdejší diskuze a argumentace něco, nebo už ses rozhodla, že malá bude Hopík, a tak prostě bude Hopík?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.6.20 19:04
@Sofie Semaniv píše:
Prosím vás to že tady nějaká paní asi před 2 měsíci napsala neznamená že to jsem já, to jsme měla čekat aby to někomu náhodu nepřišlo podezřelé nebo co?

Pochybuji, ze zrovna na tohle jmeno se bude ptat vice osob. Jak je zvlastni. Moc lidi po nem touzit nebude. U nas fronty nebudou 8).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
17.6.20 19:05

Kdybyste žili v zahraničí, tak proč ne, jméno je to pěkné. Ale v pro dítě vyrůstající v českém prostředí bych ho nedala. Je to moc jiný a myslím, že negativa převáží. Všude bude hláskovat, jak se jméno čte píše, bude muset slyšet na všechno trochu podobně znějící, lidi z toho udělají různý patvary a konzervativnější lidi si budou klepat na čelo. Vybírala bych dál. Viktoria, Rebeka apod. za mne v pohodě, Hope ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.6.20 19:08
@SlečnaDahlia píše:
@Sofie Semaniv Jen by mě zajímalo… dává ti zdejší diskuze a argumentace něco, nebo už ses rozhodla, že malá bude Hopík, a tak prostě bude Hopík?

Zatím mě spíše přesvědčuje že malá Hope se možná bude jmenovat jinak, uvidíme ještě to doma probereme.

Ale abych pravdu řekla, tak nejvíce mě štve, že když v ČR dáme neobvyklé jméno hnedka jsem považována za matku bez rozumu a matku která se rozhodla dceři zničit život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
17.6.20 19:09

Když bude druhé dítě Hupe, jako v tom večerníčku, ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
17.6.20 19:13

@Sofie Semaniv
A to asi vedete v patrnosti, ze byste potrebovali znalecky posudek, aby vam takove jmeno matrika zapsala (?). Myslim, ze to dela Ustav pro jazyk cesky a par dalsich lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.6.20 19:16
@Sedmnactnulajedna píše:
@Sofie Semaniv
A to asi vedete v patrnosti, ze byste potrebovali znalecky posudek, aby vam takove jmeno matrika zapsala (?). Myslim, ze to dela Ustav pro jazyk cesky a par dalsich lidi.

V ČR už jsou dvě holčičky s jménem Hope. Takže jméno je už zapsáno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21204
17.6.20 19:18
@páájaa2 píše:
Když bude druhé dítě Hupe, jako v tom večerníčku, ne? :mrgreen:

tvl, jak já se bál pilouna :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
17.6.20 19:20
@Sofie Semaniv píše:
Zatím mě spíše přesvědčuje že malá Hope se možná bude jmenovat jinak, uvidíme ještě to doma probereme.Ale abych pravdu řekla, tak nejvíce mě štve, že když v ČR dáme neobvyklé jméno hnedka jsem považována za matku bez rozumu a matku která se rozhodla dceři zničit život.

Dnešní doba je fajn v tom, že si můžeš dát jméno, jaké chceš, a nikdo tě za to nebude věšet. Na druhou stranu musíš počítat s tím, že žiješ v nějaké konkrétní zemi a tvoje holčička bude žít minimálně pár desítek let se tímto příjmením. Už tak bude mít neobvyklé příjmení, s křestním jménem je fajn se držet při zemi. Protože ano, Hope Semaniv u českého dítěte českých rodičů bez ambicí k vycestování zní v České republice jako přinejlepším jako snaha rodičů být světoví beze smyslu za každou cenu, přinejhorším jako pomsta na dítěti. Přitom s tvým příjmením by obyčejná Anna byla fakt cool. Hope ne, Hope bude prostě směšná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
17.6.20 19:23

@Sofie Semaniv
Na to bych nespolehala. Mohou to byt cizinky.
Ale nevim, nechci rikat nesmysly, kdyz nemam presne informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
17.6.20 19:27

Ne, Hope bych nedala. Ani kdybych žila v cizině.
Je spousta hezkých „cizích“ jmen, co tolik netluče do očí.
Amélie, Hedvika, Rosalie, Mariana…

A já tedy všechny jména vybírala tak, aby měli co nejvíce variant a zdrobňelin. Je pak snazší okolí naučit, říkat dítěti tak jak chci já :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
17.6.20 19:29

My třeba máme v okolí Emily. A její rodiče chtějí, aby se jí říkalo celým jménem. No děti to stejně nedělají, zatím ho nevysloví. A rodiče dětí o ní stejně mluví jako o Emilce. Ne tedy před jejími rodiči, ale před svými dětmi ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
17.6.20 19:37

Žiji v zahraničí a tady je to běžné jméno. Takže zase tak originální nebudete. Větsina to bude číst tak, jak se to píše, takže vlastně dcera bude mít napořád zkomolené jméno. A z tohoto důvodu bych to nedala, jinak názory lidi jsou mi šumák… i když tobě asi ne, když se tu ptáš. Budeš s tou pozorností týkající se tohoto jména schopná žít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15005
17.6.20 19:41

Nedala bych. Svou nevyřáděnou kreativitu bych se pokusila uplatnit jiným směrem, než dát dítěti do vínku jméno Naděje. Syn by pak mohl být Vánek nebo tak něco. Že jsou amici ulítlí a člověk své dítě může pojmenovat třeba Jabko, je jiná věc, v ČR bych to dítěti neudělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22705
17.6.20 19:44
@Sofie Semaniv píše:
Můžu vědět proč?

Kdyz jsou rodice oba Cesi, tak bych dala ceske jmeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze