Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Děvčata a ženy jsem bezradná
čekám chlapečka a manžel si už dlooooho přeje syna který ponese jeho jméno bohužel
nic se mi ke jménu Ivan nelíbí a nehodi :/ ráda bych radu a názor vždy jsem říkala že dvě jména nedám ale bohužel nemám na výběr
prosím všechny možnosti které vás napadnou ![]()
Napadlo me leda Ivan Ivanovic
. Ja bych nechala jen jedno jmeno, pokud druhe, tak nejake dvouslabicne bez R. Neco jako Ivan David, Ivan Matej
?
Nechala bych jen Ivan, je to krásné jméno. V záplavě Tadeášků, Sebastianu a Theodoru vynikne. ![]()
Tak mi pripada jmeno Ivan strasne, hlavne i dost neprakricke, kdyz se jmenuje syn po svem otci… ja bych na to teda nepřistoupila, druhe jmeno ti nepomuze
„nemam na vyber“ - mas. Dej proste jen Ivan. Na co druhe jmeno, kdyz jsi druhe jmeno stejne nechtela. Vybirat je jen aby mel 2 je zbytecne.
Nechápu, kdyby se mi nelíbilo partnerovl jméno, tak bych ho dítěti nedala. Jako proč to ti chlapi potřebuji? Kdybych se jmenovala Věra, nikdy bych to dítěti neudělala a i kdybych se jmenovala nakrasno Petra, Jana, Ema, proč dávat po sobě? Existuje tolik krásných jmen
Takhle bude dítě vždy jen odrazem rodiče, myslím že je pro dítě mnohem lepší vybudovat si osobnost se svým vlastním, osobitým jménem. A ne další Karlík Novákovic. ![]()
Nepochopila jsem, proc musi mít druhé. Snad stačí Ivan, ne? Ja bych zrovna z Ivana nadšená nebyla, ale když se tak jmenuje tvůj životní partner, tak snad k tomu jmenu mas hezky vztah, ne? Ja mam vsechny deti po rodičích, co už…a myslim, ze kazdej je ze sveho jmena nastvanej a nechtel ho ![]()
Nechala bych jenom Ivan.
Manžel je se svým jménem spokojený?
Já si vybavím Ivánka z Mrazíka… ![]()
Ivan mi přijde strašný jméno samo o sobě. Pokud se ti jméno nelíbí, nedávej ho. Nevidím jediný NORMÁLNÍ, PRAKTICKY důvod. Taky bych nedala jmeno po manželovi. A že jsme se kolikrát kvůli tomu dost hádali, první máme holku - naštěstí, a u druhého sám řekl že už nechce aby se dítě jmenovalo po něm. Zaplať pánbůh dostal rozum. ![]()
A jak to pak budete dělat, když bude mít 2 jména? Manžel mu bude říkat Ivane a ty třeba Michale?
Nech jen Ivan, je to hezké jméno. Vlastně varianta jména Jan. Moc jich v současné době není.
@Meredithx A jak poznat, že dítě bude spokojené se svým jménem? Já mám jméno po mamce a jiné bych ani nechtěla. A ne, nejsem odrazem své mámy. A dokázala jsem si vybudovat osobnost i s jménem po mámě ![]()
Jo, nech Ivana, za 5 let stejne prijde do mody a najednou to nikomu nebude pripadat strasny. Kdyz si vzpomenu, kdy jsem poprve slysela Matyáš, tak js2m si myslela, ze mamince hrablo. A ted je jich v kazde tride 5 ![]()
Samozrejme budete stat pred situaci, jak ho oslovovat zdrobnele tak, aby jste nevypadali jak rusofilove. V Americe treba Vladimirovi rikaji Vlad, tak muzete rikat Vane nebo Ive, nemusi byt nutne strycek Váňa ![]()