Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@jege Ono jsou ale i lidé, kteří upřímně víru přijmou poté, co se s partnerem/partnerkou seznámí a o náboženství se začnou zajímat, ať už o Islám, Křesťanství nebo jiné… Pokud ale člověk nemá víru a nevěří v Boha, tak nechápu, proč by kvůli člověku, aby mu udělal radost přijímal jakékoliv náboženství nebo přecházel na jinou víru o které není přesvědčen z víry, o které přesvědčen je.
To je nesmysl.
@Yasmina21 píše:
@jege Ono jsou ale i lidé, kteří upřímně víru přijmou poté, co se s partnerem/partnerkou seznámí a o náboženství se začnou zajímat, ať už o Islám, Křesťanství nebo jiné…
Takže před svatbou jste/jsi byla ateistka?
@jege
A co je ti do toho? Tohle je diskuse o vyberu jmena pro dite, tak to tu neplevel nabozenstvim. Pokud se to tolik zajim, zaloz si vlastni diskusi nebo to res v soukromych zpravach.
@Leni_2019 píše:
@jege
A co je ti do toho? Tohle je diskuse o vyberu jmena pro dite, tak to tu neplevel nabozenstvim. Pokud se to tolik zajim, zaloz si vlastni diskusi nebo to res v soukromych zpravach.
A Tobě je co do toho, koho se na co ptám? Když nechce, nemusí odpovídat, a také to není Tvoje diskuze, že se staráš.
Mě jenom zajímá, jestli byla tak uvědomělá již před svatbou s Arabem, nebo se „uvedomila“ až pak, protože tady dost často nenápadně propaguje islám a dokonce nabízí informační brožury o islámu. ![]()
@jege Věřila jsem v Islám. Jinak souhlasím, neměli bychom zde plevelit. O náboženství třeba v jiné diskuzi. ![]()
Příspěvek upraven 28.06.20 v 17:37
@Yasmina21 píše:
@jege Věřila jsem v Islám.
Takže muslimka již před seznámením s budoucím manželem?
@jege V té době jsem se o náboženství zajímala. Díky Bohu jsem ho potkala.
Mimochodem, můj muž není Arab)) Nabízet si mohu, co chci. Kdo má zájem, ten si napíše SZ. Ale překvapuje mě, že Vám, věřícímu toto zrovna vadí… ![]()
Příspěvek upraven 28.06.20 v 17:45
@Yasmina21 píše:
@jege V té době jsem se o náboženství zajímala. Díky Bohu jsem ho potkala.![]()
A vysloveně o islám? Nebo Tě pro něj přesvědčil až budoucí manžel? Byla jsi předtím pokřtěná nebo ateistka?
@jege píše:
A Tobě je co do toho, koho se na co ptám?
Ja jsem tu kvuli vyberu jmena a nechci se prokousavat diskusemi o nabozenstvi.
@Leni_2019 píše:
@jege
To máš fuk, vsadím se, že tuhle diskusi stejně založil troll, aby vyprovokoval hádku o islámu v Německu. ![]()
První den po letních prázdninách, v páté třídě jedné berlínské základní školy učitel kontroluje přítomnost žáků:
„Mustafa El Ekh Zeri.“
„Zde.“
„Achmed El Cabul.“
„Zde.“
Kadir Sel Ohlmi."
„Zde.“
„Mohammed End Ahrha.“
„Zde.“
„Mi Cha Elma Yer.“
Ticho …
„Mi Cha Elma Yer.“
Nikdo se nehlásí …
„Ješte jednou – Mi Cha Elma Yer!“
V zadní lavici vstane chlapeček:
„To bych mohl bejt asi já, ale čte se to Michael Mayer.“
@jege Poslední, co zde píšu. Nehodlám zde plevelit. Nikdy jsem nevěřila v Křesťanství a ani nebyla pokřtěná. Věřila jsem v Jediného Boha tak, jak učí Islám. Pokud chcete, klidně napište SZ.
Pěkný večer ![]()
Paní ve starší diskuzi argumentovala, že muslimem/muslimkou se narodí každý člověk, proto asi ta debata o konverzi nikam nevede ![]()
@Takyjedna píše:
Mě se líběj všechny tři. Dala bych je všechny za sebou + možná ješte hebrejské Michaela, protože je to nóbl jméno, které za socíku omšelo. Takhle by ale získalo nový lesk, zabudované mezi ty vaše vybrané. Příjmení máte taky hezké. Mi to zní celé romanticky jako abrakadabra, nebo adavra kedavra. Nevím teda, jestli se v Nemecku tolik jmen smí dát, ale líbí se mi obecně jména delší, co se trošku rýmujou nebo mají aspoň nějaký rytmus. Jako Jindřich Šimon Baar, Josef Alois Náhlovský, Ivan Martin (Magor) Jirous, Tomáš Garrigue Masaryk, jsou rozhodně lepší než klasické jméno a příjmení.
Masaryk měl jen jedno jméno a to Tomáš. Garrigue je příjmení jeho manželky.