Argentum nitricum 30 CH dávkování?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
95
18.10.13 16:28

Argentum nitricum 30 CH dávkování?

Zdravím všechny.
Rozhodla jsem si udělat autoškolu na velký motocykl. Myslela jsem si, že to bude brnkačka, na auto už mám 15 let, tak jen zvládnout ty jízdy. Ale byl to velký omyl. Motorka je těžká + instruktor, dohromady skoro 300kg a je to nezvládám ukočírovat. Jízda od jízdy je horší a horší. Před jízdou jsem úplně paralyzovaná, klepu se jak ratlík, stažený žaludek, knedlík v krku. Už mě čeká jen závěrečná zkouška, ale ten strach už mám skoro pořád, ráno se probudím a první na co myslím je motorka. Moje homeopatka má dlouhé objednací lhůty a tak jsem si koupila na vlastní pěst Argentum. Jen nevím, jak dávkovat. Zkusila jsem 5 kuliček ráno a 5 večer. Přišlo mi, že to zabírá, ale 100% to nebylo. Máte s ním některá zkušenost? Můžu ho zkusit i 3X denně? A co když to zabere, mám brát pořád i když je zkouška až za týden? Budu ráda i za doporučení jiného. Narazila jsem ještě na Gelsemium. Ale přijde mi, že moje příznaky sedí spíš na to Argentum. Jen mi je líp v teple.:-( Přijde mi, že jsem strašně zmrzlá, i když topíme stejně jako dřív, nosím doma i 3 svetry.
Moc děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5137
18.10.13 18:17

@Andulka 32
není dobré, když si vybírá homeo lék člověk, který tomu vůbec nerozumí. A vybírá je třeba podle materiálů na Internetu.
Bývá zvykem, že homeopat má delší objednací lhůty pro nové pacienty a mnohem kratší pro stávající pacienty.

Před jízdou jsem úplně paralyzovaná, klepu se jak ratlík, stažený žaludek, knedlík v krku.
Máš nějaké části těla těžké?
Podlamují se ti nohy slabostí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
18.10.13 19:04
@Jankap píše:
@Andulka 32
není dobré, když si vybírá homeo lék člověk, který tomu vůbec nerozumí. A vybírá je třeba podle materiálů na Internetu.
Bývá zvykem, že homeopat má delší objednací lhůty pro nové pacienty a mnohem kratší pro stávající pacienty.Před jízdou jsem úplně paralyzovaná, klepu se jak ratlík, stažený žaludek, knedlík v krku.
Máš nějaké části těla těžké?
Podlamují se ti nohy slabostí?

Však já vím, že to tak je. Je mi jasné, že je to riziko, když tomu nerozumím. Ale do týdne mě homeopatka nevezme :-(. Psala jsem jí mail, jestli by mi alespoň poradila, moc se jí nechtělo, ale nakonec mi doporučila to Gelsemium.
Končetiny těžké nemám, ani nohy se mi nepodlamují. Spíš se cítím jak ve svěráku, myslím tím hrudník. Tlak v oblasti žaludku a pod krkem, tak jak je ten dolík. Chtěla bych to vzdát, všechno odvolat. Ale doma na mě chlap tlačí, že u něho klesnu, když to neudělám apd. A já vím, že na to nemám, dokážu si to přiznat a už se mi to i hnusí. Když mám mít jízdu, tak jdu úplně s odporem, mám strach, co se zas stane. Není to tím, že bych nechtěla, ale prostě mi to nejde, ať dělám, co dělám.
No a pak taky jím sladký, dokud doma něco je, tak to přede mnou není v bezpečí. Vždycky jsem měla problémy s akné, ale jednou za čas, když se mi zrovna zblázní hormony, zajdu na kožní. Ale teď se to tak strašně zhoršilo, mám úplné boláky, hlavně záda, dekolt a obličej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
18.10.13 19:22

@Andulka 32
Změnila se teď nějakým způsobem potřeba pít? Snížila se nebo zvýšila?

Chuť na sladké není možné brát většinou v úvahu. Většina lidí jí ve stresu sladké. Argentum nitricum sice má velkou chuť na sladké, ale hlavně před menstruací. A po sladkém se zhorší, často má průjem nebo se zhorší celkově. To ty nemáš.

Já chápu, že máš nervy. Ale špatný lék může stav zhoršit.
Pokud nenajdeme dostatek příznaků (minimálně tři) ukazující s jistotou na určitý lék, tak není rozumné si lék brát.
Kromě toho homeo lék nevyřeší stav, kdy nároky neodpovídají tvým fyzickým možnostem. Kromě toho… tu autoškolu si platíš a nejsi žádná náctiletá husička. Tak instruktorovi vysvětli, že on je tu pro tebe, že ty si ho platíš, aby tě to naučil. On tě nemá dusit, ale udělat vše pro to, aby ses to naučila. Pokud to je reálné. Nebo se pletu?

Tu potřebu pít mi napiš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
18.10.13 19:36

To nemám, ale já toho nikdy moc nevypila. Teď jak mi je pořád zima, tak si dělám jen čaje, max. dva denně. A ráno kafe. Jinak nic.
S tím sladkým je pravda, že to jím vlastně dlouhodobě.
Učitel je hodný, je to kliďas. Ale asi jsem měla nejdřív zkusit řidičák na malou motorku. Vyjezdit se a pak už trochu zkušenější dělat řidičák znovu na velkou, ale to se mi nechtělo, myslela jsem, že to zvládnu. Ale bohužel. Těch 300 kg nejsem schopná ukočírovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
18.10.13 20:17

@Andulka 32
Andulko,
jsem paralyzovaná + klepu se jak ratlík + jsem bez žízně, to dává dohromady Gelsemium.
Jenže… bez žízně jsi dlouhodobě. Nemáš pocit tíhy typický pro Gelsemium. To znamená, že ten předpis není jistý.

Pokud si Gels vezmeš a bude dobrým lékem, tak budeš klidnější, ale to nezaručuje, že zkoušku uděláš.
Pokud si Gels nebude dobrým lékem, může stav zhoršit.

Pokud si ho budeš chtít vzít, tak bych si vzala Gels 30 jednu jedinou dávku, tj. vycucat 3 kuličky večer před zkouškou. To by tě nemělo ublížit, pokud by to byl špatný lék.

Napiš, jak to nakonec dopadlo, jestli jsi lék použila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
18.10.13 20:27

Moc moc děkuju,
já už dopředu vím, že tak jak jezdím, tak zkoušku neudělám. Může se stát zázrak, že inspektor přihmouří oči, ale bude to jen na něm. Já už lepší být nemůžu.
Pak napíšu, zda se zázrak konal.
Děkuju moc. Vyzkouším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pletiplot
19.10.13 01:19

Dávkování při 30CH

Je to úplně jedno, při ředění 30CH tam není jediná molekula dusičnanu stříbrného. Jen pozor, po požití nějakých 100 granulí najednou by se mohla objevit krátkodobá a neškodná hyperglykémie z pomocné látky, pokud ovšem nemáte cukrovku - s ní by mohlo být předávkování nebezpečné.
Jinak při léčbě úzkostí a fobií jsou homeopatika až nečekaně účinná, stejně jako talismany, škapulíře, motlitby, zaříkávání, rituály a všechny další formy placeba založené na víře. Ta zde ovšem musí být silná a neochvějná.
Doporučil bych spíš psychologickou intervenci, v krajním případě krátkodobou(!) léčbu anxiolytiky.
Možná má cenu zvážit, zda řidičský průkaz skupiny A opravdu potřebujete, když se té motorky doslova bojíte. Se strachem z motorek se dá celkem šťastně žít.
Každopádně dejte vědět, jak jste u řidičáku dopadla, kamarád se o něj bude v brzké době také snažit. ;)

• Citovat
  • Upravit
95
19.10.13 10:57

Děkuji za radu.
Ne, ne cukrovku nemám. Říkala jsem si, že to prostě vyzkouším po 5 g. Na poprvé ráno se nic nestalo, ale je pravda, že jsem asi 15 min. před tím měla kafe. Po druhé dávce večer jsem se cítila mnohom lépe. Tak to prostě na sobě testuji.
Já jsem strach z motorek nikdy neměla. Jako spolujezdec jezdím už několik let. K tomuhle činu jsem se nechala vyhecovat od partnera. Netušila jsem, že se to takto obrátí proti mě. Dnes jsem ve stavu, že už bych nesedla na motorku ani jako spolujezdec.
Jestli mohu doporučit kamarádovi, ať počká na léto. To počasí mi také moc nepřidává. Když se dělají jízdy v 8 stupních a při dešti, bahně a mokrém listí na silnici, to by i zkušený motorkář raději zůstal doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pletiplot
20.10.13 12:29

kamraduv ridicak

Kamarad dokončil výcvik před pár dny a podle zákona musí udělat zkoušky do 6 měsíců, takže na léto už počkat nemůže. Navíc inspektoři už na podzim navypisují termíny, takže musí zkoušet v jiných městech. Načasování je důležité.

• Citovat
  • Upravit
95
29.10.13 16:24

Tak jsem vsadila na Gelsemium a byla to dobrá volba.
Pokaždý jsem za 1-2 hodiny cítila, jak mi začíná být teplo a tlak na zádech ustával.
Včera jsem měla ještě jednu poslední jízdu před dnešní zkouškou. Bylo to naprosto v pohodě, byla jsem uvolněná, v teple :-). A dneska taky super, takže jsem zkoušku udělala.
Nevím, jestli je to jen placebo, ale mě to pomohlo hodně.
Takže Moc Moc díky JANKAP za radu a zdárné dokončení zkoušek. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
29.10.13 16:54

@Andulka 32
Andulko, gratuluju k úspěšné zkoušce!
I pro mě je to zajímavá zkušenost. Gelsemium má v obraze slabost, slabé nohy, strachy se mu podlamují a tak. Takže ten pocit, že motorku neurveš, že je na tebe moc těžká, byl zřejmě také způsobený nemocí.
Takže mnoho kilometrů bez nehod! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
7.4.17 21:40
@pletiplot píše:
Je to úplně jedno, při ředění 30CH tam není jediná molekula dusičnanu stříbrného. Jen pozor, po požití nějakých 100 granulí najednou by se mohla objevit krátkodobá a neškodná hyperglykémie z pomocné látky, pokud ovšem nemáte cukrovku - s ní by mohlo být předávkování nebezpečné.
Jinak při léčbě úzkostí a fobií jsou homeopatika až nečekaně účinná, stejně jako talismany, škapulíře, motlitby, zaříkávání, rituály a všechny další formy placeba založené na víře. Ta zde ovšem musí být silná a neochvějná.
Doporučil bych spíš psychologickou intervenci, v krajním případě krátkodobou(!) léčbu anxiolytiky.
Možná má cenu zvážit, zda řidičský průkaz skupiny A opravdu potřebujete, když se té motorky doslova bojíte. Se strachem z motorek se dá celkem šťastně žít.
Každopádně dejte vědět, jak jste u řidičáku dopadla, kamarád se o něj bude v brzké době také snažit. ;)

Jděte do hajzlu s anxiolytiky! Tyhle s*acky jsem brala léta, vystřídala zástupy tzv odborníků..A naprosto k ničemu. Po 30 letech utrpení, kdy to nebyl život, stačil týden na homeopatikach a já jsem zase šťastný člověk jako kdysi. Dokonce se mi vylecily i podle alopatu nevyléčitelne problémy. Kdybych je poslechla, dnes už nemám důležitý orgán. Jenom blb, který není schopen pochopit princip homeopatik, může psát takové hovadiny.Holt někdo je příliš hloupý,.Alopaticka medicina ještě nikdy nikomu nic nevylecila, pouze zaplacla příznaky, nebo rovnou urizla. Homeopatika nemoc opravdu vyléčí. A z placeba opravdu nelezete po zdech, když se dostává ven trauma a všechny problémy, které způsobilo užívání psychiatrickych „léků,“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
9.4.17 22:58

@Mína 77 Proboha, přečtěte si, co jsem napsal. Psal jsem krátkodobou (s vykřičníkem!!!) léčbu, to jste svýma očima zalitýma krví vůbec neviděla? Brát anxiolytika léta je špatně, jsou určené k překonání krátkodobých problémů maximálně 2-4 měsíce. Pokud to nepřejde, pomůže spíš psychoterapie. Placebo je taky určitá forma psychoterapie (protože cukříky nejsou medikace).

Pokud nechápu princip homeopatik, můžete mi prosím princip vysvětlit? Zatím nikdo nebyl schopen popsat princip homeopatik tak, aby to dávalo smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová