Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím, chci se zeptat, zda má někdo zkušenost. Dnes mi dr doporučil Ascorutin (možná mi zastaví nebo zmírní krvácení), šla jsem do lékárny, tam mgr viděla mrně, říká kojíte? Jestli ano, tak se tohle nedoporučuje. A teď nevím, brát nebo nebrat?
přechází do mléka?
@martina.se Dává se i v těhotenství na krvácení, sama jsem ho brala. TAkže bych řekla, že při kojení to bude ještě víc v pohodě. Počítám, že doktor, co ti ho psal, ví, že kojíš.
@Aries6 jj, doporučil mi to gynekolog - po píchnuté proveře krvácím už měsíc.. nechtěl mi dát noretisteron(či jak se to píše), že na kojení ne.. tak právě doporučil toto, ale paní v lékárně byla hrubě proti ![]()
@martina.se Oni v lékarně bývají často proti. Pamatuju si, jak na mě vyjeli a ani se nezaptali, jestli je to pro mě ![]()
Tak na gyndu radši ještě zavolej, ať jsi si jistá. Ale na takové to prvotní krvácení v těhotenství se píše celkem běžně a myslím si, že to je horší, jak kojení.
Mě dělala jednou v lékarně strašnej problém i kvůli Olynthu…
@martina.se je to kyselina askorbova - tedy vit. C a rutin. Oboje zpevnuje cevy, latky jsou to neskodne. Nevidim duvod, proc by mel vadit pri kojeni - snad jen, ze by se mohl prcek po tom cecku osypat…
@martina.se píše:
@Aries6 jj, doporučil mi to gynekolog - po píchnuté proveře krvácím už měsíc.. nechtěl mi dát noretisteron(či jak se to píše), že na kojení ne.. tak právě doporučil toto, ale paní v lékárně byla hrubě proti
Měla jsem to stejně, krvácela a špinila jsem neustále v kuse. napsal mi ho a měla jsem brát tabletku před každém kojení. Já ho brala jak jsem si vzpomněla pač mi to přišlo moc často kojila jsem každou 1,5h.
Nakonec jsem se rozhodla pro vysazení antikoncepce a přešli jsme na kondomy.
Rutin bere malá, takže ten neškodí, navíc ho tělo vyloučí. Ale velké dávky C můžou být problém - osypání a tak.
@Run takže kdyby měl kopřivku nebo pupeny, vim, od čeho to je a vysadit ![]()
@martina.se píše:
@Run takže kdyby měl kopřivku nebo pupeny, vim, od čeho to je a vysadit
jj ale já tak obecně na to strašlivý přecházení do mléka nevěřím.