Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ano..stát se to může..chvilku trvá než si tělo zvykne.., jestli se ti špatně usíná..zkus jí brát ráno. Ona má uklidnovat většina lidí je po ní ospalá, tak jí ordinujou večer, ale třeba na mě takhle nepůsobí, přesně naopak tak jí beru ráno. Hlavně, že ti je psychicky líp.:D
Ahoj, řekni to když tak svému psychiatrovi a třeba to je změní za pro tebe vhodnější. Já jsem takové stavy měla jen v začátku a při každém navýšení dávky…ale jinak by to asi být nemělo ![]()
@panenka87 píše:
Ahoj, řekni to když tak svému psychiatrovi a třeba to je změní za pro tebe vhodnější. Já jsem takové stavy měla jen v začátku a při každém navýšení dávky…ale jinak by to asi být nemělo
Proč hned psychiatr
??Mě ji předepsala doktorka co jsem k ní chodila na vyšetření kvůli epilepsii..Taky jsem měla takové stavy, ale lékař mě doporučil je užívat večer, pak jsem snížila dávku..Ale rozhodně se s ním o tom pobav..
@Anonymní píše:
Proč hned psychiatr??Mě ji předepsala doktorka co jsem k ní chodila na vyšetření kvůli epilepsii..Taky jsem měla takové stavy, ale lékař mě doporučil je užívat večer, pak jsem snížila dávku..Ale rozhodně se s ním o tom pobav..
Předpokládala jsem, že když bere AD, předepsal je psychiatr a když si přečeš co má zakl. za problémy, jsou to problémy, které psychiatři řeší;)
Nepředepsal mi je psychiatr ale obvodní lékař. Tohle je prý velmi slabé antidepresivum.Jak to bylo u vás holky? Předpokládám, že prvních 14 dní děs. No a co potom? Nemáte žádné návaly horka nebo bušení srdce? Beru asentru 50,takže si říkám jestli to není třeba málo nebo moc?
@Anonymní píše:
Nepředepsal mi je psychiatr ale obvodní lékař. Tohle je prý velmi slabé antidepresivum.Jak to bylo u vás holky? Předpokládám, že prvních 14 dní děs. No a co potom? Nemáte žádné návaly horka nebo bušení srdce? Beru asentru 50,takže si říkám jestli to není třeba málo nebo moc?
Asi je to málo, protože jak mě moje AD začalo správně účinkovat, všechny tyhle příznaky zmizely ![]()
@Anonymní píše:
A proč s tím nejdeš k psychiatrovi? Co víš, třeba Ti ta asentra nesedí
A obvoďák přece jen nemá takový přehled o tomhle problému…
Myslím, že mi asentra sedí. Cítím se po psychické stránce výýýborně. Jenom tohlo mě zlobí. Možná je to malá dávka a chce to ještě,,dolatit,,.Mám vyzkoušeno, že když si vezmu půlku lexaurinu, tak je to OK. Možná se do toho ještě pletou hormony. Všimla jsem si teď už po druhé, že cca 5 dní před měsíčkama jsou ty návaly horka větší.
K psychiatrovi zatím nechci.Byla jsem ráda, že mi můj obvoďák tohle nábídl.
@Anonymní píše:
Myslím, že mi asentra sedí. Cítím se po psychické stránce výýýborně. Jenom tohlo mě zlobí. Možná je to malá dávka a chce to ještě,,dolatit,,.Mám vyzkoušeno, že když si vezmu půlku lexaurinu, tak je to OK. Možná se do toho ještě pletou hormony. Všimla jsem si teď už po druhé, že cca 5 dní před měsíčkama jsou ty návaly horka větší.
K psychiatrovi zatím nechci.Byla jsem ráda, že mi můj obvoďák tohle nábídl.
Tak možná to bude chtít fakt trochu navýšit, aby jsi byla úplně ok ![]()
Já k asentre měla doplnující lék na spaní, mám depresivní schizofrenii ale pak jsem je stejne vysadila protože mi to nepomáhalo a začala jsem to brát sportovně… ale nastup je cca mesíc a pokud jsou obtíže dele tak rozhodne konzultovat s doktorkou, jako třeba sucho v puse a nebo nechutenství je často až pul roku… na každyho prašky učinkují jinak…
Návaly před menstruaci jsem mela taky, toho jsem se nezbavila… ale ten tres je asi nepříjemný
@dadasik píše:
Návaly před menstruaci jsem mela taky, toho jsem se nezbavila… ale ten tres je asi nepříjemný
Třes je opravdu nepřijemný. S pokračující léčbou prý zcela vymizí nežádoucí účinky. Jinak super. Pořád něco musím dělat a mám z toho radost.Chce se mi mezi lidi a tak. Ještě mě napadlo, že vyzkouším tablety hořčíku. To může být taky příčina třesu.
@panenka87 píše:
Tak možná to bude chtít fakt trochu navýšit, aby jsi byla úplně ok
Panenko 87, dneska jsem si vzala 1,5 tablety asenty 50/0,75 mg/ a zdá se mi, že ten třes je trošku slabší i to bušení srdce.Ty užíváš asentru jak dlouho? Je to u tebe tak, že po požití nemáš žádný vedlejší účinek? Nerada bych zkoušela nové antidepresivum a zase zažila všechno znovu./děsných prvních 14 dní/
@Anonymní píše:
Panenko 87, dneska jsem si vzala 1,5 tablety asenty 50/0,75 mg/ a zdá se mi, že ten třes je trošku slabší i to bušení srdce.Ty užíváš asentru jak dlouho? Je to u tebe tak, že po požití nemáš žádný vedlejší účinek? Nerada bych zkoušela nové antidepresivum a zase zažila všechno znovu./děsných prvních 14 dní/
No já jsem brala Sertralin a to 100mg…Asentra je vlastně to samé a já jsem s tím Sertralinem byla docela spokojená. Na začátku to bylo teda horší, mě se motala hlava, a cvakala jsem zubama. Ale vždycky tak tři dny po navýšení dávky se to upravilo. No ale tu úzkost jsem měla pořád, tak jsem po domluvě s psychiatrem postupně navyšovala, až na těch 100mg a to mě stačilo a cítila jsem se zase úplně normálně, bez vedlejších účinků. Já si myslím, že ti asi fakt bude stačit dávku navýšit ale po poradě s lékařem, radši;)
Holky prosím poraďte, kdo užíváte antidepresivum aentra dlouhodobě. Já ji beru dva měsíce na úzkost, depresi, soc. fobii.Po psychické stránce se cítím líp. Chodím na procházky zase mám chuť do všeho ale…Stále cítím, že se jakoby trošku třesu, mám návaly horka a špatně se mi usíná. Je to normální? Může to tak být ještě po dvou měsících užívání? Nikdy jsem žádné léky nebrala, takže si říkám, že si tělo ještě musí zvyknout. Jaké máte zkušenosti s tímto lékem? Prosím poraďte.