Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Já jsem mu o tom už říkala, že to zkusím navýšit. Říkal, že vzhledem ktomu, že jsem štíhlá tak by mi ta asentra 50 měla stačit. Nikde na netu jsem se zatím nedočetla, že by se se antidepresivum dávkovalo podle váhy.
Spíš lidi psali, že když brali as 50,tak to nějak ještě nebylo ono, pomalu zvyšovali a pohodička.
Jojo, 50 mě taky přijde málo. To by maximálně pomohlo na nějakou slabší úzkost ![]()
Zdravím tady v diskusi a chci se zeptat na lék Asentru. Přečetla jsem si příbalový leták nežádoucích účinků a dostala jsem panický strach to užívat. Dyť to je výčet nemocí, včetně smrtelných, že nevím, zda je lepší mít sociální fobii nebo umřít na rakovinu, infarkt a doslova nesčetně dalších strašných nemocí, které jsou tam uvedené jako možné nežádoucí účinky. Doslova horor ![]()
Neboj se, to jsou jen „možná“ rizika. Je to svinstvo, ale pokud AD nutně potřebuješ, nedá se nic dělat. Většina AD mění dle amerických studií při dlouhodobém užívání vysokých dávek zlehka charakter člověka - není to ale u všech ![]()
@Ivča7 píše:
Zdravím tady v diskusi a chci se zeptat na lék Asentru. Přečetla jsem si příbalový leták nežádoucích účinků a dostala jsem panický strach to užívat. Dyť to je výčet nemocí, včetně smrtelných, že nevím, zda je lepší mít sociální fobii nebo umřít na rakovinu, infarkt a doslova nesčetně dalších strašných nemocí, které jsou tam uvedené jako možné nežádoucí účinky. Doslova horor
AD by se podle váhy nemělo dávkovat.. Záleží přeci na na hloubce deprese nebo jiné nemoci člověka. Konkrétně s Asentrou mám špatnou zkušenost, i když jsem ji brala ráno, třes vůbec neustával a byla jsem celkově neklidná.. Tehdy (je to už dlouho) jsem musela změnit AD, ale určitě bys to měla konzultovat s psych. ne s obvoďákem. Každý člověk je jiný, já osobně jsem velmi citlivá na léky, takže reaguju na AD nějak extrémně ![]()
@Anonymní píše:
Já jsem mu o tom už říkala, že to zkusím navýšit. Říkal, že vzhledem ktomu, že jsem štíhlá tak by mi ta asentra 50 měla stačit. Nikde na netu jsem se zatím nedočetla, že by se se antidepresivum dávkovalo podle váhy.
Spíš lidi psali, že když brali as 50,tak to nějak ještě nebylo ono, pomalu zvyšovali a pohodička.
To mají všechna antidepresiva takové vedlejší účinky? Možná existují i s daleko méně vedlejšími účinky než toto antidepresivum. Díky Mamango za odpověď.
Neexistují…když si přečteš příbalový leták od jakéhokoliv léku..tak se zděsíš stejně…dokonce i pro dětský léky tak jsou takováhle varování.. ![]()
Každé AD je takto šílené, záleží jak vysokou dávku a kombinaci bereš. Já brala třeba cipralex (6 měsíců) a ty stavy byly hrozné - hlavně jsem byla mrtvá při sexu… a to s tím nemám sebemenší problém.. pak mi kámoška (psychiatrička) řekla, že se hlavně předepisuje pedofilům, pro potlačení chuti… ![]()
když jsem to řekla svému doktorovi, tak to potvrdil, ale nic k tomu neřekl.. byl tam leták nežádoucích účinků až na zem ![]()
@Ivča7 píše:
To mají všechna antidepresiva takové vedlejší účinky? Možná existují i s daleko méně vedlejšími účinky než toto antidepresivum. Díky Mamango za odpověď.
Tak to je holky pěkně v háji. Mám problém začít brát ty léky. Musím se s tím nejdřív nějak vyrovnat
To bych řekla, že je taky diagnoza ![]()
Před měsícem mi lékař sdělil že musím na operaci s aortou čeká mne to někdy v létě. No a od té doby co to vím mám totální panickou poruchu úzkostné stavy no prostě děs
nemužu jíst špatně spim klepu se mota se mi hlava zašla jsem si k psychiatričce pro léky napsala mi Asentru 50 (již před 6lety jsem ji brala) beru ji teprve týden takže žádná velká změna zatím neproběhla ale za to každé ráno mne budí křeče v žaludku ráno co ráno se mi chce zvracet a na silu do sebe soukam jidlo za jak dlouho tyhle stavy odezní?
Upřímně se těším, až tyhle léky přestanu brát. Je pravda, že jsem teď vůči okolí taková upřímnější, až drzá:-) V práci to skončí asi tím, že někoho pošlu kamsi…
Ale stejně nemám dobrý pocit z toho, že je to takové svinstvo a už by možná nebylo naškodu pokoušet se o mimčo ![]()
@XvolkomkaX píše:
Asentru beru týden, ale tedy jak mi je po ní blběSnad se to zlepší. Mám stáhnutý žaludek a jídlo do sebe cpu násilím..
Dej tomu čas, já jsem po prvním léku zívala a nešlo to zastavit.
I to zažívací by se mělo urovnat… chce to čas, ale kdyby ti bylo už moc špatně, tak bych se nepřemáhala a šla k doktorovi.
Ahojky
mám takový dotaz..Beru AD Asentra 50 už skoro 3 týdny a týden teprv celou tabletu.Beru to na Deprese který mě zastihli před vánoci
nebyla sem schopna vubec fungovat.Ted je to o něco lepší ale mám pořád takovou třesavku přejde to??Nerada bych měnila léky a prožívala dalších 14 dní utrpení ![]()
Holky, dnes jsem dostala Asentru 50 a zapomněla jsem se Mudr zeptat, zda při jejím užívání můžu pít čaj z pohanky? Nevíte některá? Děkuji