Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky…v prvních měsících roku 2013 mi zjistili trombofilní mutaci a ashermanna…je mi teprve 28 a už teď mám tohle. co bude dál? mám dvě děti, jedno s vrozenou vadou, druhé zdravé…mezi nimi jsem prodělala UPT ve 24.tt a po druhém revizi dělohy pro ZT…ach jo, co když tohle způsobilo ty nemocné děti? honí se mi hlavou děsné věci, nemůžu spát, nemám radost ze života a navíc se mi nic nedaří… ![]()
Ahojky! Nebuď smutná, vždyť máš dvě děti, které tě potřebují a určitě tě milují. Nemá cenu si nic vyčítat, protože tohle jsou věci, které neovlivníš. Buď ráda, že na to přišly a budeš se vhodně léčit. A je to i důležité pro případ, že by ses snažila o další miminko. Zkus si tady počíst v několika diskuzích se stejným problémem a uvidíš tam i děvčata, která ashermannův syndrom mají a snaží se teprv otěhotnět a není to pro ně zrovna jednoduché. Myslím, že by si tam mohla najít i plno informací, které by ti pomohly se s tím vším nějak srovnat ![]()
Už jsem s tím trošku smířená, ale bojím se, co mi ještě najdou
připadá mi, že od té doby, co se snažím žít zdravěji, nekouřím, jím zdravě, cvičím, jde právě mé zdraví do kytek…