Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nikdy jsem to osobne nezkousela a vim, ze tu holky nekdy radily treba dat si tam trochu bileho jogurtu s zivou kulturou…taky mne napadlo, nevadi ti treba praci prasek nebo avivaz?
ja treba spodni padlo vubec v avivazi neperu… ![]()
Je spousta léč. přípravků co si můžeš koupit v lékárně na zavádění do pochvy (candibene, gyno-pevaryl) apod.
Mně dr ani nic nedoporučila právě. Jen teda ten Borax když bude nejhůř, ale nevim právě aby o nebylo ještě horší. Nemám ani tušení čím je to vyvolané. Clotrimazol by člověk řekl nějaká Candida nebo tak, ale to by mi ten borax musel býval zabrat.
Zkus vyplach pochvy Rosalginem, je to malinko drazsi, ale prijemny…
to by snad mohlo pomoct
Ja na to ted hodne trpim a pomaha bily nejaky lepsi jogurt namoceny na tampon
A ty máš kvasinky? Borax- proč až nejhuř..muže se brát i preventivně…
I bílý jogurt obsahuje cukry, takže jedině do žaludku
je to mýtus..i když já to dřív taky dělala… sice uleví..na chvilku..ale muže nasekat ještě větší paseku..
Ty Borax. globule jsnu neškodné zavádějí se i v těhotenství, ale rozhodně nečekej, že ti jedna, nebo dvě pomužou. Nejlépe vybrat celé balení. A jestli nato hodně trpíš, tak ber po nějakou dobu Laktobacili-ty upravují Ph v těle a kandida ve spodku nemá šanci. Jsou neškodné, já brala celé těhotenství a beru dál i když mám 6.týdnu po porodu. A je to v pohodě. Také jsem nato šíleně trpěla. Jestli mužu poradit, tak nejlepší Laktobacili jsou od Biopron-premium. Obsahují 9kmenu laktibacilu a je super učiný. Bere se 1-2 tobolky deně.
Když ti dala Clotrimazol ven, tak ti mohla dát i Clotrimazolové čípky dovnitř.
Mám asi dobrou doktorku, protože mi nikdy nikam žádné stěry neposílala, má vedle kozy mikroskop, kde si dá stěr na sklíčko a okamžitě vidí, co je za problém. ![]()
Každopádně bych za ní zašla znovu a trvala na nějakých čípcích na úlevu. Vždytˇto musí být nesnesitelné.
Ahoj, taky jsem na toto trpěla
asi 2 roky skoro každý měsíc a bylo to šílený
s dr jsme zkoušeli kde co, různé krémy, čípky, masti, wobenzym, výplachový rosalgin… no prostě kde co. A můžu říct, že nejlepší zkušenost jsem měla s těma globulema (Globulus cum natrio tetraborico 0,6 csc) zabírají skoro hned a hlavně strašná úleva, prvních 5 dní jsem je měla každý den a pak stačilo ob den a fakt to zabralo. Od té doby je mám preventivně v lednici a když cítím, že by se mohlo něco objevit, tak si jeden vezmu a je klid. A musím zaklepat, že za poslední 4 měsíce jsem nepotřebovala žádný
![]()
@Ani.nnka píše:
Mě pomáhá Candibene 6tbl. a clotrimazol krém
Ted´jsem to chtěla napsat
http://www.lekarna.cz/…vag-3x200mg/ by měl být bez lékařského předpisu ![]()
@t-jani mě to doporučila přímo gynekoložka…Vždyť v něm jsou laktobacily
Včera jsem byla u lékaře kvůli šílenému pálení v pochvě. Doktorka mě prohlédla, ale s léčbou čeká až na výsledky, které budou příští týden. Do té doby to ale snad nevydržím a doktorka je tam až zítra. Je něco čím bych si mohla ulevit? Dostala jsem akorát zevně Clotrimazol a dovnitř prý když bude nejhůř Boraxové globule co jsem měla doma, ale mám pocit, že se mi to po nich spíš zhoršilo (vzala jsem si jednu den před akutní náštěvou lékaře). Začínám být zoufalá poraďte prosím