Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj moje gyndařka mi o tom taky říkala, ale já to teda na tampon nedávala, jen sem se tím mazala, měl by to být bílý jogurt s živými kulturami, takže já sem si brala aktivii, ale ne tu sladkou
. Je to taková lacinější forma zavádění drahých vaginálních laktobacilů. Spíš jako prevence, ale pokud je ti teď zle tak ti to moc nepomůže. Stani
Jak já s tebou soucítím. trpím na to pořád dokola a nemůžu se toho taky zbavit…mě se zdá, že už je to snad životní úděl. jsem z toho hrozně nešťastná, protože to je jednak nepříjemné a za druhé to strašně obtěžuje v intimním životě ![]()
s tímhle zkušenost nemám.
ale taky už jsem to četla. to můžeš zavést normálně i bez ms? já jsem to nikdy nezkusila, protože jsem zase četla, že mimo menstruaci tampony nejsou dobré…
Nejsem si jistá, jestli v bílé holandii není ŽÁDNEJ cukr… Co já vím, tak v obyč OLMA bílým cukr není, tak to pořádně prozkoumej, cukry by ti udělaly akorát větší problém
Jinak nechala bych ho tam normálně jak jsi zvyklá, pokud nejsi těhotná, nebála bych se aplikovat jogurt přímo.
![]()
Ahoj zakladatelko,
já na tyto infekce trpěla velmi často. Léky, výplachy mi nepomohli vůbec, takže jsem taky zkoušela bílý jogurt - a ten zabral 100%
Akorát já ho teda nedávala na tampon, ale dovnitř jsem jej „strkala“ v leže pomocí vatové tyčinky, kterou jsem předtím ponořila do jogurtu. Čím víc, tím líp. Dělala jsem to vždycky večer, po sprše, když jsem šla spát.
Na noc si dej intimku a i něco pod sebe, jak si ho budeš nanášet, občas je těžké to uhlídat, aby někde neukápl. Jinak výsledek taky nečekej hned, chvíli to trvá ![]()
A otázka na závěr - bereš antikoncepci? Jakmile jsem jí vysadila, bylo po problémech. Má kamarádka se takhle trápila rok, po mé radě vysadila před měsícem antikoncepci a už je taky OK…
Mně moje doktorka poradila aplikovat co nejhlouběji do pochvy stříkačkou bílý jogurt s kulturami na noc, může být selský jogurt. Musím říct že se mi ph spravilo, ale upravila jsem i jídelníček. Opakovalo se mi to vždy ze stresu a po antibiotikách. Také se dává naříznutý stroužek česneku.
@Adduše jooo jak já to znám 6let stále dokola a dokola ![]()
@Seizdra děkuji za upozornění to jsem se ani nedívala jen na živé kultury
![]()
@Manaja děkuji za radu
takže jen na noc takhle a pomohlo ti to? Já už jsem fakt zoufalá.. HA teď beru, ale i ty jsem dva roky nebrala vůbec před otěhotněním v těhotenství a pak nějakou dobu po porodu takže v tom to určitě nebude a teď beru stejnou jako před těhu ![]()
@Mamango česnek
úpravou jídelníčku jistě myslíš co nejméně cukrů že? já jsem vydržela takovou dietu rok.. a stejně mi to prostě nepomohlo.. Dr mi stále dokola psal maxmiror, canesten udělal výtěr na cytologii a tím to haslo ještě jsem dostala takové průhledné čípky, ale netuším jak se jmenují jen, že hodně barví prádlo
Jenže tahle úleva byla vždy dočasná (maximálně 1-2měsíce)
@Anonymní píše:
@Adduše jooo jak já to znám 6let stále dokola a dokola![]()
@Seiz dra děkuji za upozornění to jsem se ani nedívala jen na živé kultury
@Manaja děkuji za radu![]()
takže jen na noc takhle a pomohlo ti to? Já už jsem fakt zoufalá.. HA teď beru, ale i ty jsem dva roky nebrala vůbec před otěhotněním v těhotenství a pak nějakou dobu po porodu takže v tom to určitě nebude a teď beru stejnou jako před těhu
Jo a zkus i omezit (ideálně samozřejmě vyloučit, ale znám sebe
příjem cukrů ve stravě… Ono kolikrát i tohle udělá divy
![]()
Já mám dobré zkušenosti s výplachy tantum rosalgin, ale musí se to zachytit hned v začátku.
Bílý jogurt jsem použila zatím jednou, kdy mě vše svědilo hlavně zvnějšku… dala jsem kousek vaty do jogurtu a přiložila. Úlava okamžitá a byl pokoj i vevnitř…
Anonymní: to si myslím vůbec nerozhoduje
Ta kamarádka měla Evru. Měla jí 2 roky bez problémů, pak na 2 roky vysadila, začala jí brát znova a rok se takto trápila. ![]()
Jinak mě jogurt opravdu pomáhal hodně. Jak byl náznak další infekce, tak jsem hned ten večer zaváděla jogurt. Doporučuju ho zavádět i tehdy, když se cítíš OK. Dobrá prevence. Určitě koukej na jogurty bez cukru + se živými kulturami. Já jsem dřív používala bílý choceňský jogurt, a osvědčil se mi i klasický od značky Zott.
@Seizdra to jsem už zkoušela… nevím jak dlouho bych to měla vydržet aby se dostavil výsledek, ale já vydržela rok a žádná změna
Teď sladké nejím skoro vůbec jen si osladím kafe a ty piju dvě denně
A není to něčím jiným, třeba těmi chlamydiemi nebo jiným prevítem v těle. Takové infekce nejsou z ničeho nic. Gyndař to odflákne, chce to odborníka, nevím internistu, alergologii, imunologii apod.
![]()
@Jůlinka T. Pokud mě gyndař dělal stěry a testy v těhotenství atd tak by na chlamydie přišli ne? ![]()
Když já nevím kam jinam krom gynekologie bych měla jít
opravdu mi to narušuje život včetně sexu když už to tak musím napsat
Nehledě na to, že celý den trpět pálením, svěděním, právě teď jsem už tak daleko, že se bojím jít i na wc jelikož prvních pár minut po je opravdu výživných ![]()
Ahoj holky, měla bych dotaz trpím často problémy se spodkem infekce a záněty
jednou takovou chuťovkou procházím právě nyní.. Po hledání různých rad, diet které jsem již zkoušela, výplachů, čípků a mastí jsem také slyšela o bílém jogurtu na tampon a zavést.. Jenže jsem se již nikde nedočetla jak dlouho to tam mám nechat a jak často (kolikrát denně aplikovat)
Zároveň bych se ráda zeptala spolutrpitelek neb někoho kdo o tom něco ví zda-li to skutečně pomáhá a jaký jogurt je nejlepší? koupila jsem si bílou holandii..
Předem moc děkuji za jakoukoliv radu