Jogurt na tampon

Anonymní
24.3.13 19:29

Jogurt na tampon

Ahoj holky, měla bych dotaz trpím často problémy se spodkem infekce a záněty :roll: :zed: jednou takovou chuťovkou procházím právě nyní.. Po hledání různých rad, diet které jsem již zkoušela, výplachů, čípků a mastí jsem také slyšela o bílém jogurtu na tampon a zavést.. Jenže jsem se již nikde nedočetla jak dlouho to tam mám nechat a jak často (kolikrát denně aplikovat) :nevim: Zároveň bych se ráda zeptala spolutrpitelek neb někoho kdo o tom něco ví zda-li to skutečně pomáhá a jaký jogurt je nejlepší? koupila jsem si bílou holandii..
Předem moc děkuji za jakoukoliv radu :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
379
24.3.13 19:33

Ahoj moje gyndařka mi o tom taky říkala, ale já to teda na tampon nedávala, jen sem se tím mazala, měl by to být bílý jogurt s živými kulturami, takže já sem si brala aktivii, ale ne tu sladkou :-). Je to taková lacinější forma zavádění drahých vaginálních laktobacilů. Spíš jako prevence, ale pokud je ti teď zle tak ti to moc nepomůže. Stani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
24.3.13 19:34

Jak já s tebou soucítím. trpím na to pořád dokola a nemůžu se toho taky zbavit…mě se zdá, že už je to snad životní úděl. jsem z toho hrozně nešťastná, protože to je jednak nepříjemné a za druhé to strašně obtěžuje v intimním životě :(
s tímhle zkušenost nemám. :nevim: ale taky už jsem to četla. to můžeš zavést normálně i bez ms? já jsem to nikdy nezkusila, protože jsem zase četla, že mimo menstruaci tampony nejsou dobré…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
24.3.13 19:35

Nejsem si jistá, jestli v bílé holandii není ŽÁDNEJ cukr… Co já vím, tak v obyč OLMA bílým cukr není, tak to pořádně prozkoumej, cukry by ti udělaly akorát větší problém :hug: Jinak nechala bych ho tam normálně jak jsi zvyklá, pokud nejsi těhotná, nebála bych se aplikovat jogurt přímo. :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3474
24.3.13 19:35

Ahoj zakladatelko,

já na tyto infekce trpěla velmi často. Léky, výplachy mi nepomohli vůbec, takže jsem taky zkoušela bílý jogurt - a ten zabral 100% :palec: Akorát já ho teda nedávala na tampon, ale dovnitř jsem jej „strkala“ v leže pomocí vatové tyčinky, kterou jsem předtím ponořila do jogurtu. Čím víc, tím líp. Dělala jsem to vždycky večer, po sprše, když jsem šla spát.

Na noc si dej intimku a i něco pod sebe, jak si ho budeš nanášet, občas je těžké to uhlídat, aby někde neukápl. Jinak výsledek taky nečekej hned, chvíli to trvá :(

A otázka na závěr - bereš antikoncepci? Jakmile jsem jí vysadila, bylo po problémech. Má kamarádka se takhle trápila rok, po mé radě vysadila před měsícem antikoncepci a už je taky OK…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
24.3.13 19:39

Mně moje doktorka poradila aplikovat co nejhlouběji do pochvy stříkačkou bílý jogurt s kulturami na noc, může být selský jogurt. Musím říct že se mi ph spravilo, ale upravila jsem i jídelníček. Opakovalo se mi to vždy ze stresu a po antibiotikách. Také se dává naříznutý stroužek česneku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.13 19:40

@Adduše jooo jak já to znám 6let stále dokola a dokola :,(

@Seizdra děkuji za upozornění to jsem se ani nedívala jen na živé kultury :oops: :kytka:

@Manaja děkuji za radu :kytka: takže jen na noc takhle a pomohlo ti to? Já už jsem fakt zoufalá.. HA teď beru, ale i ty jsem dva roky nebrala vůbec před otěhotněním v těhotenství a pak nějakou dobu po porodu takže v tom to určitě nebude a teď beru stejnou jako před těhu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.3.13 19:42

@Mamango česnek 8o úpravou jídelníčku jistě myslíš co nejméně cukrů že? já jsem vydržela takovou dietu rok.. a stejně mi to prostě nepomohlo.. Dr mi stále dokola psal maxmiror, canesten udělal výtěr na cytologii a tím to haslo ještě jsem dostala takové průhledné čípky, ale netuším jak se jmenují jen, že hodně barví prádlo :roll: Jenže tahle úleva byla vždy dočasná (maximálně 1-2měsíce)

• Citovat
  • Upravit
21848
24.3.13 19:42
@Anonymní píše:
@Adduše jooo jak já to znám 6let stále dokola a dokola :,(

@Seiz dra děkuji za upozornění to jsem se ani nedívala jen na živé kultury :oops: :kytka:

@Manaja děkuji za radu :kytka: takže jen na noc takhle a pomohlo ti to? Já už jsem fakt zoufalá.. HA teď beru, ale i ty jsem dva roky nebrala vůbec před otěhotněním v těhotenství a pak nějakou dobu po porodu takže v tom to určitě nebude a teď beru stejnou jako před těhu :nevim:

Jo a zkus i omezit (ideálně samozřejmě vyloučit, ale znám sebe ;)) příjem cukrů ve stravě… Ono kolikrát i tohle udělá divy :kytka: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
24.3.13 19:44

@Seizdra a v těhotenství se to nemá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
24.3.13 19:44

Já mám dobré zkušenosti s výplachy tantum rosalgin, ale musí se to zachytit hned v začátku.
Bílý jogurt jsem použila zatím jednou, kdy mě vše svědilo hlavně zvnějšku… dala jsem kousek vaty do jogurtu a přiložila. Úlava okamžitá a byl pokoj i vevnitř…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3474
24.3.13 19:45

Anonymní: to si myslím vůbec nerozhoduje :( Ta kamarádka měla Evru. Měla jí 2 roky bez problémů, pak na 2 roky vysadila, začala jí brát znova a rok se takto trápila. :(

Jinak mě jogurt opravdu pomáhal hodně. Jak byl náznak další infekce, tak jsem hned ten večer zaváděla jogurt. Doporučuju ho zavádět i tehdy, když se cítíš OK. Dobrá prevence. Určitě koukej na jogurty bez cukru + se živými kulturami. Já jsem dřív používala bílý choceňský jogurt, a osvědčil se mi i klasický od značky Zott.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.13 19:45

@Seizdra to jsem už zkoušela… nevím jak dlouho bych to měla vydržet aby se dostavil výsledek, ale já vydržela rok a žádná změna :nevim: Teď sladké nejím skoro vůbec jen si osladím kafe a ty piju dvě denně

• Citovat
  • Upravit
4961
24.3.13 19:46

A není to něčím jiným, třeba těmi chlamydiemi nebo jiným prevítem v těle. Takové infekce nejsou z ničeho nic. Gyndař to odflákne, chce to odborníka, nevím internistu, alergologii, imunologii apod. :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.13 19:49

@Jůlinka T. Pokud mě gyndař dělal stěry a testy v těhotenství atd tak by na chlamydie přišli ne? :think:

Když já nevím kam jinam krom gynekologie bych měla jít :nevim: opravdu mi to narušuje život včetně sexu když už to tak musím napsat :roll: Nehledě na to, že celý den trpět pálením, svěděním, právě teď jsem už tak daleko, že se bojím jít i na wc jelikož prvních pár minut po je opravdu výživných :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa