Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Přeju hezký večer, chci se zeptat a předem se omlouvám zda muj dotaz bude pusobit moc laicky. O miminko se snažíme už náky ten pátek viz. metřik a dnes sme byla u lékaře ze zánětem (prý mam nákou narušenou floru)
ale to problém není. Na mátkově mi udělala ultrazvuk stěžovala sem si na bolest pravého vaječníku a na ultrazvuku bylo vidět že mam na pravém vaječníku velký folikul a v břišku „peřinku 8mm“tak to nazvala lékařka. Připravovala sem se na Clostík s Pregnylem ale lékařka říkala že sme na nejlepší cestě a mé tělo reaguje tak jak má a třeba nebude Clostík ani Pregnyl ani potřeba. Sliznice mi prý krásně roste a děloha je tuha. A ted na co se chci zeptat ta „peřinka“ váček (byla krásně vidět se tvoří každý měsíc a každému? A folikul co mam na vaječníku podle velikosti brzy asi praskne a já se chci zeptat kdy je nejvhodnější se snažit? Lékařka říkala že i přes bolest se snažit máme. Jsem 22 den od začátku MS. Děkuji za vysvětlení
snad sem napsala vše správně
Peřinou zřejmě myslela děložní sliznici o výšce 8 mm, což je v této fázi ok. ![]()
Peřinkou myslela Dr. asi děložní sliznici, 8 mm je pěkná hodnota
Velký folikul znamená co? Snažte se ideálně od teď obden…
@alenka84 píše:
Peřinkou myslela Dr. asi děložní sliznici, 8 mm je pěkná hodnotaVelký folikul znamená co? Snažte se ideálně od teď obden…
folikul je vajicko ![]()
Folikul neni vajicko, folikul je vacek, ktery vajicko obsahuje, dotaz co znamena velky byl asi minen tak, jestli ma 15 mm nebo 20. Taky se priklanim k nazoru mit sex obden a perinkou nejspis dr. myslela sliznici, ale za takovehle vyrazivo ja bych ji asi poslala do haje, to jeste mohla dodat, ze se mame snazilinkovat a tulinkovat a pak zkusit tehutestik ![]()
Kazdopadne kdyz mi neni neco jasne, tak se doktora ptam
Do cestiny bych dnesni kontrolu prelozila jako - vypada to dobre, vse je fajn pripraveno, nejvhodnejsi cas zkusit otehotnet ![]()
Děkuji moc
jak moc velký folík to byl sem se nedověděla boužel. Nu jen mi řekla „peřinku“ většinou se ptám ale dneska to na mě vychrlila že sem nevěděla co
ona je moc ukecaná co tam vlezu tak mluvi mluví ale je přijemná jinak a nemužu si stěžovat
Folikul praská při 2 cm, klidně se snažte už od teď
Alespon tam spermie doěhnou. A za dva dny znovu a za další dva dny znova
…a peřinka je sliznice ![]()
@Iwca píše:
folikul je vajicko
já vim co je folikul (a vajíčko to není)
Já tím myslela, kolik měřil…jako co znamená to „velký“…podle toho se pozná, kdy přibližně praskne
@ugluk píše:
Folikul neni vajicko, folikul je vacek, ktery vajicko obsahuje, dotaz co znamena velky byl asi minen tak, jestli ma 15 mm nebo 20. Taky se priklanim k nazoru mit sex obden a perinkou nejspis dr. myslela sliznici, ale za takovehle vyrazivo ja bych ji asi poslala do haje, to jeste mohla dodat, ze se mame snazilinkovat a tulinkovat a pak zkusit tehutestik
Kazdopadne kdyz mi neni neco jasne, tak se doktora ptamDo cestiny bych dnesni kontrolu prelozila jako - vypada to dobre, vse je fajn pripraveno, nejvhodnejsi cas zkusit otehotnet
teda ale souhlasím s tím, že za peřinku bych doktorce asi nepoděkovala, děložní sliznice mi zní příjemnějc ![]()