Premenstruační syndrom - co pomůže?

Anonymní
21.3.13 20:26

A zase ten premenstruační syndrom

Holky, prosím o radu, po druhém porodu se trápím s hrozným PMS. Nejdříve začnou tak týdenní ovulační bolesti, které se taky občas projeví výkyvem nálad, ale to je ještě procházka po růžovém obláčku. To co nastane pár dní po ovulaci je teprve jízda. Fyzické projevy PMS jsou bolesti prsou, bolest podbřišku, návaly a pocení střídavě zimnice, nechutenství nebo naopak žravost, nízký tlak nevolnost, poxity na zvracení a po psychické stránce je to taky hrůza jsem věčně nas…až agresivní nedá se se mnou vůbec vyjít kvůli každé maličkosti hned vybuchnu, nejvíc to odnáší manžel a děti, stačí třeba vylítí džusu na zem a už bych je povraždila. Sestra mi v dobrém říkala ať užto řeším, že jsem úplně jiný člověk než dřív. Byla jsem klidná vyrovnaná a teď mám pocit, že jsem neustále v nepohodě a nemůžu už takhle žít.2 dny před MS a první den Ms je nejhosší, to kolikrát jen ležím a nevylezu z postele a děti se tu plácají samy. Prosím o radu. co s tím. Pomůžou nějké bylinky nebo léky? Jse už opravdu nešťastná.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14637
21.3.13 20:34

Z bylinek můžeš zkusit kontryhelový čaj. Ve tvém případě bych ho zkusila pít celý měsíc, ale uvidíš, jestli bude chutnat. Já do něj přidávám med a 11. den pití musím udělat pauzu do další menstruace, protože mi najednou začne vadit a přestanu na něj mít chuť. :think: Ale i to stačilo na výraznou redukci všech možných PMS příznaků.
Radí se i preparáty s pupalkou.
Samozřejmostí by mělo být vydatné pití vody, omezit trochu sůl, cukr, celkově dbát na zdravou stravu, hlavně zelenina, ovoce. Vyhnout se ke konci měsíce množství kofeinu a alkoholu.
Dobré by bylo i cvičit, nebo se jinak více hýbat, tím se celá odblokuješ a také by to mohlo leccos zlepšit.
Ale to, co popisuješ, to je vážně dost divoký, asi ti tu někdo navrhne hormonální antikoncepci. :nevim: Ale zkusila bych tak celkově zlepšit všechno, co půjde, určitě nějaké změny pocítíš. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
21.3.13 20:46

Zkus mateří kašičku nebo sarapis, já jsem před menzes šílená, vzteklá neskutečně normálně bych snad uměla i zabít v afektu, pak ubrečená, trpím na migrény no děs. pomáhá mi na to právě ta kašička, je to s ní rozhodně o dost lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
21.3.13 20:49

Jinak já se na toto ptala své gyndařky na podzim, to jsem ještě brala HA a i s ní to byl marast přesně jak píšeš, dva dny před a jeden s ní a pak najednou zklidnění, kreslila mi tam nějaký graf jak prý ty hormony rychle klesnou a pak vyskočí, z toho prý mám migrény a ty šílené změny nálad. ona prý na to trpí taky, dala mi jiné antiko které fakt pomohlo bylo to lepší jenže teď jsem to vysadila chceme se snažit o mimčo a mám za sebou dvě mrchy bez HA a ta první to byl marast jsem se vůbec nepoznávala, jako by do mě vstoupil ďábel, lítala jsem po bytě nesnášela jsem všecko a všecky. teď druhá už byla s tou mateří kašičkou a rozhodně lepší a bez migrény :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.13 20:51

@martulkasloník tak popsala jsi to úplně přesně to jsem já :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a tu mateří kašičku seženu v lékárně?

• Citovat
  • Upravit
11117
21.3.13 21:01

Ja nejsem fandou HA, sama ji neberu, ale kamaradce na hodne silne problemy s PMS pomohla. Ale az druha co vyzkousela. Nasazovali ji cilene kvuli tohohle a zabralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
21.3.13 21:03

Na materi kasicku si pockam :-).Krom bolesti hlavy nemam fyzicke priznaky, ale ten nahly vykyv nalady je az desivy. Zrovna pred tydnem jsem tu rvala na malou, jak pominuta :,( Prislo mi, ze jde moc pomalu na prochazce. Takova kraviba, ale v tu chvili jsem uplne nepricetna a nemuzu to zastavit…Jen to mam vzdy na zacatku menstruace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
21.3.13 21:05

A mam to tedy az po porodu, predtim nic takoveho nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.13 21:06

@Ali-Ali mám už doma recept na HA, řešila jsem to s gynekologem, ale ještě jsem ji nenasadila, vůbec se mi do ní nechce, Bolely mě po ní žíly a celkově mám k hormonům odpor, ale asi mi nic jiného nezbývá. :roll:

• Citovat
  • Upravit
3478
21.3.13 21:08

Tak za me Gynex, mela jsem taky vrazdici pms a je klid, jeste me zbavil unavy, tudiz lenosti a spravidelnil menzes…jsou to bylinky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
21.3.13 21:14
@Anonymní píše:
@Ali-Ali mám už doma recept na HA, řešila jsem to s gynekologem, ale ještě jsem ji nenasadila, vůbec se mi do ní nechce, Bolely mě po ní žíly a celkově mám k hormonům odpor, ale asi mi nic jiného nezbývá. :roll:

no ja te v tom chapu. ja jsme ji nikdy nebrala, po porodu jsem si ji nechala napsat, zkusila jsem jeden mesic a zase jsem ji hodila do supliku…
ale zas v pripade, ze by to mohlo pomoc s takovymi stavy, tak asi stoji za to pozkouset. treba nejake pomuze a pritom nezpusobi jine problemy.
ja jsem taky asi mohla pozkouset jine, ale me to zas tak nepali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
21.3.13 21:20

Holky mateří kašička se dá normálně sehnat v tabletkách v lékárně, 30 tablet stojí kolem 130 a 60 tablet kolem 230 kč. já brala jednu denně ač píšou dvě. teď jsem si koupila sarapis, je tam psáno že obsahuje kašičku i jiné věci, brala jsem ho totiž už kdysi po operaci, byla jsem na operaci štítky a zároveň jsem byla chvíli po potratu, doma jsem to psychicky nezvládala hormony po operaci v háji a tehdy mi hodně na psychiku i srovnání vůbec cyklů a hormonů hrozně pomohla, fakt jsem už tak po měsíc a něco cítila změnu a hlavně to poznal doktor i z odběrů krve že jsem se srovnala hrozně rychle
jinak já mám tyhle šílené příznaky až po porodu, to mi říkala gyndařka že ona taky a hodně pacientek že některé prostě ve dny před mrchou radši nechodí ven, neřídí auto atd. že by to mohlo špatně dopadnout.

Příspěvek upraven 21.03.13 v 21:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
21.3.13 21:22

Jeste me napadlo - co hormonalni telisko? pri nem neni vubec menstruace, tak PMS asi taky nebude, ne? jenom napad -zkusenost nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.13 21:26

@Ali-Ali gynekolog mi říkal, že tělísko vhodné není, že mi to od těhle stavů nepomůže
@martulkasloník a co tedy dopuručíš špíš první zkusit kašičku neba ten Sarapis?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.3.13 21:28

@martulkasloník zatím jsem na RD, tak si můžu dovoli zaléz a nevylejzat, ale až nastoupím zpátky do práce, tak to potom nevím, jak by mi to šéf každy měsíc toleroval :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa