Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Děkuji za prispevek - PMS chci poradit
Take mě s největší pravděpodobmostí trápí PMS /velké úzkosti, tlak v podbřišku/ po dětech. Vyzkoušim kombinaci vitaminu.
Hormonální antikoncepce je opravdu škodliva a zdravi nebezpecna /např. embolie/ a navic má potratove ucinky, coz je pro mě moralně nepřijatelné.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na jednu věc. Přestala jsem brát antikoncepci před 7mi měsíci, ze začátku mě provázela bolestivá menstruace, ale dalo se to vydržet i bez prášků, nakonec se to celkem zklidnilo. Poslední dva měsíce mám ale problémy s bolestí v podbřišku zhruba 10 dní před menstruací. Proto mě zajímá jestli je možné aby se premenstruační syndrom objevil z čista jasna, i když jsem s ním před tím neměla žádné problémy. Děkuji za radu
Je mi 28 let a už jednou jsem antikoncepci vynechala, zhruba na rok, ale bolesti před menstruací jsem nikdy neměla. Děkuji
No antikoncepci nebrat.. Je to svinstvo, akorát to nechá v tělu bordel a je spoustu jiných možností jak se chránit, nicméně si sem jdu pro radu, jak nebo čím zmírňujete bolesti v době PPM? ![]()
Já jsem zatím nenašla nic co by mi pomohlo teda kromě ibalginu po kterém sahám až když je to opravdu potřeba a bolí mě to břicho a hlava hooodně.
Já užívám konopné kapky a spokojenost. Taky jsem určitou dobu brala ibalginy, ale to není bohužel dlouhodobé řešení.
@StrakovaStana Můžu vědět co je to za kapky? Je potřeba nějaká konzultace s lékařem?
@Leona.Mirkova Konzultace potřeba není, ale není ani na škodu, já jsem na ně dostala doporučení od své obvoďačky a jsou to konopné kapky Puurex
@StrakovaStana Tak na to se podívám, dají se sehnat normálně v lékárně?
@Leona.Mirkova Ano mají
kupovala jsem si je v benu lékárně www.benu.cz/…j-500mg-10ml