Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@bara 1 jsou, ale ty mléčný cukry nejsou určeny na léčbu spodku..
@t-jani píše:
@bara 1 jsou, ale ty mléčný cukry nejsou určeny na léčbu spodku..
Přesně tak, doktorka mi taky říkala, ať se do toho vůbec nepouštím, že to může akorát nadělat ještě větší neplechu
Oni to dřív Dr. tvrdili..ale když je neco vyrobeno k orálnímu použití, nemělo by se to dávat vaginálně… stejně to nevyléčí, jen uleví na pár minut..
@berry4 píše:
Ted´jsem to chtěla napsathttp://www.lekarna.cz/…vag-3x200mg/ by měl být bez lékařského předpisu
Tak nevim jak jiným, ale mě bílý jogurt pomohl. Používala jsem Hollandii (nejlepší i k jídlu
), dvakrát denně jsem namočila tampon a zavedla, na noc jsem si udělala heřmánek a nalila ho do vany při koupání a pak se důkladně osprchovala, na noc jsem byla bez kalhotek, abych to ještě víc nedráždila a mohla „dýchat“ a za pět dní byl úplnej klid…ale jogurt nepomůže ihned, ale jako dlouhodobější léčba, na okamžitý ulevení mě pomáhal canesten krém na vaginální mykózy ![]()
Tak holky, ráno jsem zjistila, že čůrám tmavě růžovou, takže ač jsem přesvědčená, že gynekologicky chycená jsem, to šílené pálení a následné svědění je od zánětu močových cest ![]()
K té gyndě, to pálení nebo svědění mívám a moje dr mi vždycky něco napíše už od oka a zabírá to. Včera tam ale byla jiná paní doktorka a ta mi dělala stěry na Ureoplasmaa mykoplasma, chlamydie. Tím, že až na tu bledou sliznici žádný nález mi doporučila jen tohle, abychom zbytečně neschoulosťovali pochvu nějakýma přípravkama. Už na tyhle záněty trpím snad 5 let. Dřív nikdy, ale s bývalým, který mě podváděl jsem měla furt něco a furt se z toho nemůžu vymotat. Teď mám nového přítele, ale obtíže jsem měla i v období bez. Sexem to jen propuká naplno a rychleji. Ať si dávám laktobacily nebo ne, furt to samé dokola
Jestli to jsou kvasinky, mykóza e-coli dokonce nebo něco jiného (dokonce mi jednou dr řekla „tyčky“ to nevim co je). Ty příznaky mám většinou stejné a přesto je to téměř pokaždé něco jiného. Tak právě ani kolikrát nevím co si tam mám dát specifičtějšího.
Už jsem zkoušela Femsan, Femibion, Gyntima probio, Cicatridina a stejně je to k ničemu. Ty polykací Biopron už chci delší dobu zkusit, tak moc díky za tip, jdu do nich ![]()
A za ostatní typy taky děkuju, ten Candibene si určitě koupim.
Co se Boraxu týče, už se mi stalo, že se mi to po něm zhoršilo, ale je fakt, že ve dvou případech ze tří tam hrál roli i močák. Používáte ho jen na kvasinky nebo na všechno, když nevíte?
@Ani.nnka píše:jojo jsou i těch 6 tablet, stojí přibližně stejně, jen jedna tableta je slabší, tak proto 6×100mg, ale výsledek stejnej
A myslíte, že je lepší ta slabší nebo silnější, když to ještě neni tak strašný, ale člověk už ví, že s něco děje? A vybrat celé asi ne? Já jsem zvyklá právě začít hned jak se mi to nezdá, protože pak to byly infekce jak… a zas nevim jesti by to třeba nerozehnali jen dvě tři..
@Anonymní píše:
A myslíte, že je lepší ta slabší nebo silnější, když to ještě neni tak strašný, ale člověk už ví, že s něco děje? A vybrat celé asi ne? Já jsem zvyklá právě začít hned jak se mi to nezdá, protože pak to byly infekce jak… a zas nevim jesti by to třeba nerozehnali jen dvě tři..
Já používám těch 6 tbl. co jsou slabší, používají se 6 dní než pujdete spát a úplně v pohodě druhej den je to mnohem lepší..ještě ten clotrimazol krém a je to super.Ty 3tbl. sem nezkoušela, ale radši si kupuju ty slabší a abych je měla na dýl, když mi zabírají
Candibene stojí cca 55Kč a Clotrimazol krém malý podobně ![]()
Ahoj Holky, chtěla bych se zeptat na radu, vždy když doberu antibiotika na anginu tak mam gynekol. problémy tak používám candibene, jenže ted se problémy dostavily při braní tak nevím zda ty candibene používat při atb už ted, aby se to nevrátilo nebo počkat? co myslíte?
Děkuji ![]()
Ahoj holky, chci se zeptat, jestli můžu Borax globule na mykozu, když jsem v 10. týdnu? Díky
@Matty22 píše:
Ahoj holky, chci se zeptat, jestli můžu Borax globule na mykozu, když jsem v 10. týdnu? Díky
To by ti měli říct v lékárně, popř. zítra zavolej svému gynekologovi ![]()