Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tento měsíc jsem začala pít kontryhel. Menstruaci mám pravidelnou, cyklus cca 29 dní. Dnes jsem ale dostala menstruaci již 26. den cyklu, což jsem snad ještě nikdy neměla! Je možné, že to způsobil kontryhel? Myslela jsem, že má cyklus spíše prodloužit?
Máte někdo podobnou zkušenost?
Já jsem po kontryhelu měla krvácení trošku silnější a delší dobu, ale cyklus byl stejný…
@Sofiee To jsem právě očekávala, že se cyklus prodlouží a ne zkrátí. Tak mě to docela zarazilo ![]()
Kontryhel mi byl doporucen na zeslabeni silne ms, ale koukam ze vsude jsou info trochu jine ![]()
na každého to asi působí jinak
má to prostě posílit dělohu, nebo co
já před tím měla cyklus 30 dnu a menzes tak tri dny, po kontryhelu tak pet dnů…
No zkusím to s ním ještě jednou a jestli bude výsledkem jen rozhozený cyklus, tak jej asi zavrhnu ![]()
Já teda hned otehotěla jak jsem ho pila a mamka taky, takže ted si ho fakt nedavám ![]()
No mně teda zatím spíš ty ženské problémy způsobil. Bez něj jsem byla zatím bez problémů ![]()
Každému to přeba nesedne, to je pravda. Je učinný i na mykozy a pod..
Já jsem menstruaci dostala po kontryhelu normálně, ale zase jsem neměla ten měsíc ovoulaci, tak jsem ho další měsíc nepila a otěhotněla jsem, na každou to asi fakt působí jinak ![]()
Bohužel nevím, jaká je menstruace po kontryhelu, resp. jak dlouho trvá a jestli m to rozhazuje cyklus… páč pokaždé, když jsem kontryhel začala pít, tak jsem MS už nedostala a byla jsem těhotná
Ale poslední měsíc kontryhel piju, na srovnání po potratu a MS byla normální, klasika 6 dní jako obvykle… uvidím, jestli a kdy přijde další MS, abych mohla porovnat cyklus před a po ![]()
Ahojky,
Chci se zeptat, vysadila jsem antikoncepci před zhruba 2 měsíci. První měsíc jsem to dostala 29 den potom další měsíc 33 den a piju kontryhel vždycky od 1. dne MS do ovulace (ale to jen tak orientačně protože mam taky dlouhé cykly a vůbec nevím kdy je ovu)A ta poslední MS byla jen asi 3 dny tak nevím co se děje. Než jsem začala brát antiko tak jsem měla nepravidelny menzes vždycky tak je asi chyba nekde ve me. Nevím jestli mi to vůbec pomáhá jaké máte zkušenosti? A můžu ho v mém případě pít třeba i druhou půlku cyklu? je to na neco dobré? Potřebujuu hlavně upravit a zpravidelnit menzes, prosím poraďte co by mi pomohlo. Děkuji.
(mam taky hypotyreozu takže s tím asi taky bude problém, kdokoliv kdo to zná a má s tím zkušenosti ráda se neco dozvím)
Ahoj, čtu si různé příspěvky a nikde nemůžu najít odpověď na moji otázku, tak se pokusím oživit tuhle diskuzi. Poslední MS jsem měla 2.2. Pila jsem tenhle cyklus kontryhel, protože mi pomohl už jednou k otěhotnění. A teď k otázce. Rozhodil někomu cyklus tak moc, ze se MS nedostavila vůbec? Mešká už mi 16 dní. Testy jsem zkoušela, naposledy v pondělí a negativni. Ještě nikdy se mi nestalo, že bych MS takhle dlouho nedostala. Zítra mám v plánu jít k lékaři na vyvolávačku.
Jinak dodám, že mám z kontryhelem bohatou zkušenost a tohle se mi ještě nestalo. Vždycky přišla MS jako hodinky.