Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den
Minulý měsíc jsem menstruaci dostala v čas na den.Ale trvala jen tři dny. A tenhle měsíc jsem jí dostaala asi dva dny později, což u mě není nic nového, ale trvala dva dny. S přítelem si dávame pozor, takže myslím že těhotenství to byt nemůže. Jakou myslíte, že to má příčinu? Máte s tím některá zkušennost?
@Lucik24 píše:
Dobrý den
Minulý měsíc jsem menstruaci dostala v čas na den.Ale trvala jen tři dny. A tenhle měsíc jsem jí dostaala asi dva dny později, což u mě není nic nového, ale trvala dva dny. S přítelem si dávame pozor, takže myslím že těhotenství to byt nemůže. Jakou myslíte, že to má příčinu? Máte s tím některá zkušennost?
Příčin je nepočítaně. Stres, změna váhy, hormonální nerovnováha a další
@Jitka1976 píše:
Antikoncepci nebereš…mě se to stává s pilulkama
Ne neberu, brala jsem před rokem a za měsíc jsem přibrala osm kilo, jěště k tomu jsem strašně krvacela snad 2 měsíce, takže jsem jí musela přestat brát.
TAk tyto stavy jsem měla cca půl roky, brala jsem HA a mestruace většinou chodila +- na 2dny přesně, ale trvala tak 2-3dny, poslední snad jen 2dny a pak jsem otěhotněla - vůbec jsem tomu nechtěla věřit. Ale já si to vysvětlovala svou váhou - nějak se mě podařilo zhubnout až moc ![]()
@Jituna78 píše:
TAk tyto stavy jsem měla cca půl roky, brala jsem HA a mestruace většinou chodila +- na 2dny přesně, ale trvala tak 2-3dny, poslední snad jen 2dny a pak jsem otěhotněla - vůbec jsem tomu nechtěla věřit. Ale já si to vysvětlovala svou váhou - nějak se mě podařilo zhubnout až moc
aha, No tak já doufám že těhotná nejsem, antikoncepci nemůžu vůbec, takže si musíme dávat s přítelem pozor, vychází nám už to dva roky, tak doufám, že to i tak zůstane.
@Lucik24 píše:
aha, No tak já doufám že těhotná nejsem, antikoncepci nemůžu vůbec, takže si musíme dávat s přítelem pozor, vychází nám už to dva roky, tak doufám, že to i tak zůstane.
já jsme tomu taky nevěřila - myslela jsem že má žaludeční vředy, doktorka mě je nepotvrdila, ale ani že jsem těhotná, až pak mě poraidla sestřička ať si koupím nejvíc citlivý test a ten mě potvrdil že jsem 4 týdny těhotná. Ale jsem asi vyjímka že se to takhle sešlo - takže bych byla klidná ![]()
@Lucik24 Jo…tak já HA taky nebru už asi rok a půl, a Ms mi slábne a slábne…poslední jsem měla 2 dny, jinak okolo ní tak 14 dní špinění, ale to už je asi další problém:-D Taky by mě zajímalo, co to jako má být, proč to tak je, proč prostě nemám normální třeba čtyř, petidenní Ms a pak pokoj, dnes jdu na gyndu, tak jsem zvědavá ![]()
@Lucik24 :HA jsem nebrala a každý měsíc to chodilo jinak a na různou dobu.. Někdy jen dva dny, někdy čtyři…Může to být stresem, změnou atd… příčin je hodně..
Pokud se ti i příští měsíc nebude něco zdát tak si zajdi na gyndu. Tam ti řeknou čím to může být..;-)
@Lucik24 pokud se „chráníte“ jen přerušovaným stykem, tak těhotná klidně být můžeš, bohužel tohle není nic moc ochrana
ale samozřejmě může to mít i víc příčin
@Jituna78 píše:
já jsme tomu taky nevěřila - myslela jsem že má žaludeční vředy, doktorka mě je nepotvrdila, ale ani že jsem těhotná, až pak mě poraidla sestřička ať si koupím nejvíc citlivý test a ten mě potvrdil že jsem 4 týdny těhotná. Ale jsem asi vyjímka že se to takhle sešlo - takže bych byla klidná
Tak tedy gratuluju ![]()
@Verca1989 píše:
@Lucik24 pokud se „chráníte“ jen přerušovaným stykem, tak těhotná klidně být můžeš, bohužel tohle není nic moc ochranaale samozřejmě může to mít i víc příčin
Já vím, ale naštěstí nejsem jak se říka chytlavá. Mám dvě děti a o každé sme se snažili minimálně půl roku, ale jak říkají chlapy…stačí kapka a je z tebe tatka ![]()
@Lucik24 píše:
Tak tedy gratuluju
Děkuji
za měsíc bude mimi venku ![]()
@Jituna78 píše:
Děkujiza měsíc bude mimi venku
Tak přeju zdravíčko ![]()