Asi ekzém!?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
116
17.9.11 22:34

Asi ekzém!

Ahojte maminy!
Nemáte některá zkušenost?Mám 20měs holčičku,občas mívá na loktech suchou kůži,mažem lipobasí.Ta pomáhá.
Na jaře jsem si všimla na kolínku"štípance",ale ted z toho má tak 0,5cm flíček,trochu vystouplý.A dělají se jí další tři.Nesvědí to,vůbec o tom neví.Byly jsme u dětské,ta řekla že to nikdy neviděla a poslala nás na kožní.Tam po zjištění,že máme v rodině alergie a atopický ekzém,mi řekla že je to ASI ekzém dala locoid a poslala domů.Po 14 dnech to je stejné a poslala nás domů se slovy To neznám,neřešte to a jen to hlídejte!
Tak jsem jí objednala ještě jinam.Ale ta nejistota mě ubíjí.Nemáte některá představu co by to mohlo být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Kik
1801
17.9.11 22:48

ahoj, na atopický ekzém to nevypadá, ten hodně svědí. Ale co by to mohlo být, to bohužel neporadím. Napadla mě třeba alergická reakce, ale to je blbost, když už to má od jara…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
17.9.11 22:51

No právě!Dětská mi řekla,že kdybych jí neřekla že to má tak dlouho,tak mi řekne že je poštípaná.Alergie by byla asi rozlezlá,ne?A tohle je ohraničený fakt jak štípanec.Jen to první už je jiný a ty ostatní se taky mění. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kik
1801
17.9.11 23:13

Tak to je fakt divný. Alergie by byla spíš jako více drobnějších pupínků a v našem případě vždy svědí. A hlavně je to proměnlivé. Se ale divím, že nevěděli ani na kožním… tak zkuste nějaké kožní na doporučení (jestli jste z Prahy, tak třeba Motol).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
18.9.11 09:11

Ahoj. Maruška má něco podobného (aspoň podle tvého popisu mi to tak přijde). Doktorka dala fenistil kapičky, po nich to úplně zmizelo, tak jsme přestali dávat. Celé léto dobrý a teď už se zase objevuje. Těžko říct, co to je (to nám ani doktorka neřekla, jen že by to mohla být reakce na nějaké jídlo a že se to těžko zjišťuje). Je pravda, že přes léto jsem nijak neexperimentovala, nedávala nic moc rizikového (jahody, rajče, čokoládu atp), až pak u našich jsem to moc neuhlídala. Anežka (starší dcera) mívala něco podobného a vždycky se jí to objevilo na jaře a na podzim. To jsme chodili k jiné doktorce a ta nám doporučila lipobazi a jinak to neřešila. Pak to, ani nevím kdy přesně, zmizelo a objeví se jen občas a na chvilku - hrubá začervenalá kůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
18.9.11 09:11

A nemáš fotku…??? :think: Podle popisu by to mohla být lupénka, to jsou takové vystouplé flíčky, dělají se na nich i stroupky, ale nesvědí to, nebolí… (ale každý to může mít jinak - je spousta druhů…) A právě nejpostiženějšími místy jsou kolena a lokty… :think: (máme to v rodině… :evil: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
18.9.11 10:07

ahojky, já jsem sama atopik. Nejčastěji je v loketníc a koleních jamkách. Mě to provázelo i alergii a ve sarším věku to vedlo až k astmatu.Dcera ho podědila po mě (jsou ji 4měs.). Má strašně suchou kužičku, tak to také mažem lipobází. Kožní mi nedoporučil kortikoidy, že v tomhle věku nejsou dobré, že zaberou,ale potom by ve starším věku už nezabíraly pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
18.9.11 20:08

Díky!Lupénku by snad doktorka poznala,ne?
Ty pupínky jsou ale stále na stejném místě.Ty nemizí,tak kdyby to byla alergie tak se zahojí a udělají se jinde,nebo ne?Jsou na místě,jen se zvětšují.Hrubý ani moc červený to nemá.Lipobásí jí mažu také,ale nic.Fotku nemám možnost sem dát,leda poslat na email.Ve středu jsme objednaný na dětské kožní,tak mi snad něco poví.Dám vědět.Ještě jednou díky! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
18.9.11 20:58

Tak přeju, ať se přijde na to, co to je a ať je to nějaká maličkost! :kytka: Mýmu malýmu se udělaly hned po narození - v pár týdnech - takové ošklivé flíčky - na krku a stehýnku. Vypadalo to fakt hrozně, jako bych ho snad spálila cigaretou, udělal se puchýř, který prasknul… 8-o a zvětšovalo se to (z 2 mm třeba na 2 cm!) No fakt mě to vyděsilo, v žádných knížkách ani na netu jsem nic podobného nenašla a doktorka na to taky koukala jak „z jara“… Dostali jsme nějakou mastičku a asi za 14 dní to zmizelo. Dodnes nevím, co to bylo… :?: Ale zaplať pán bůh, je to pryč! Tak Vám taky přeji, aby to zmizelo! :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
19.9.11 10:52

Ahojky, moje malá je taky atopik. Moje dr. řekla, že na to nic není a tím to skončilo :cert: . Dneska jsem šla raději na kožní, protože vypadá hrozně ( celý hrudníček jako v ohni s šupinkama). Diagnóza byla za minutku -ATOPICKÝ EXEM. Dostala jsem locoid a sirup aerius na zmírnění. Snad to pomůže. Jsem z toho docela špatná, snad z toho vyroste. Ani nevím, jestli to jde vyléčit. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
24.9.11 12:22

Ahojte maminy!Omlouvám se nebyla možnost vám napsat.Děkuji za všechny příspěvky.Na kožním mi řekla,že to není nic vážného.Mohly by to být štípance a takhle se jí to bude hojit.Dostali jsme zinkovou mast a máme přijít kdyby něco.Jestli se jí každý štípanec bude hojit 4měsíce,tak se z toho nikdy nedostane.Než se jí to zahojí,bude znovu jaro.Držím palce at se vám všem dětičky uzdraví!!!!!!!!! :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
6.11.11 12:02

ahoj,
zahojila to zinkova mast?
Chtela jsem rict, ze to klidne muze byt ekzem, manzel tuhle formu ma - par cervenych ohranicenych vystouplych flicku na krku, vubec ho nesvedi.
 Mila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek